Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 167

maltretują psa - gdzie zgłosić?

Polecane posty

Gość 167

Mieszkam w niewielkiej miejscowości i nie bardzo wiem do kogo zgłosić taką sytuację: pewni ludzie kilka miesięcy temu kupili psa rasy husky. Na początku było ok, ale teraz ten pies wygląda jak siedem nieszczęść, jest strasznie wychudzony i brudny. Właścicielka (głupia blondynka, wiek ok 27 lat) jak rano wyjeżdża do pracy to pozostawia otwartą bramę. Pies łazi bez opieki po okolicy. Dodam, że droga tu jest bardzo ruchliwa i nieraz widziałam jak przebiega pomiędzy samochodami.....aż mi się słabo robiło na taki widok. Podkarmiam go i często wołam i próbuję odprowadzić chociaż w okolice domu....ale co to za dom i co to za ludzie.....serce się kraje....zwierze to obowiązek i trzeba mierzyć siły na zamiary. co robić???? czy można to zgłosić anonimowo?

Gość rozjechać samochodem
:-)

można, są specjalne organizacje zajmujące się takimi przypadkami. http://www.otoz.pl/ zgloś to jak najszybciej to interweniują. Gdybym ja tam mieszkala i byla tego świadkiem to zabralabym psa do siebie do domu i miala w dupie wlaścicieli. Podejrzewam, że nawet książeczki nie ma zalożonej, nie wspominając o tym, że jest zarejestrowany gdziekolwiek jako ich pies także nikt by nie udowodnil, że go ''ukradlaś'' a biedną, brudną i glodną znajdę bląkającą się po osiedlu przygarnąć to żadne przestępstwo. Trzeba go zabrać z ulicy, do weta, może nie byl na nic szczepiony, odrobaczany, wykąpać i szukać dobrego domu :)

Gość siguni łiwer
fundacja animals, poszukaj na necie telefonu, kontaktu do nich

Gość wolontariuszka....
Zgłoś to natychmiast do najbliższego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami! Tu masz adresy placówek, znajdz takie najbliżej twojej miejscowości: http://www.toz.pl/index.php?menu=jednostki&wybor=wojewodztwami&wybrano_wojewodztwo= Wybierz województwo i wyszukaj miasto. Zgłoś, to bardzo ważne, ja jestem wolontariuszka w schornisku i czasem widzę takie zaniedbane i maltretowane psiaki :( Zadzwon najlepiej jeszcze dzisiaj, oni przyjada i zabiora pieska :(

dlaczego anonimowo? Ja bym tam wszędzie ze swoją twarzą wchodzila, zglaszala i ich opier... :D

Gość tojakasmasakraaaajest
wiem, ze uwaga zamjmuje sie tymi sprawami bylo kilkam aterialow jak odbierali zaglodzone psy wlascicielom