Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsafdsafas

lepiej założyć działalność gospodarczą w Polsce czy Irlandii?

Polecane posty

Gość dsafdsafas

chce sprzedawać własne oprogramowanie przez internet więc wszystko jedno gdzie będę mieszkał

Irlandia albo UK. Zdecydowanie, u nas zginiesz w oczekiwaniu na regon, zus itp. zanim zaczniesz zarabiac, odrazu bedziesz musial oplacac ZUS. Do tego dochodzi fakt ze samo otwarcie firmy w PL to masa formalnosci (przykladowo w HongKongu, anglii czy Irlandii to doslownie 1 papierek).

Hept - że co ??? Zginie w oczekiwaniu na regon ? Kurcze, nie zauważyłam .... ZUS ? Poszłam, załatwiłam w jeden dzień wszystko. Otwarcie firmy to pestka, nie widzę problemu. Opłacać ZUS ? Przecież przez pierwsze dwa lata składki są śmiesznie niskie !!!! Sama mam firmę w PL i nie narzekam .

Moze to zalezy od miasta, u mnie trzeba bylo czekac tydzien na regon. Musialem jechac do drugiego miasta samemu zalatwiac zbey bylo szybciej bo to wysylali poczta. Ogolnie kompletna padaka. No i kontrole skarbow. Jak ktos ma konkurencje, to zaraz wysylaja kontrole. Ja bym sie od smierdzacej polski z daleka trzymal. Nic juz tutaj nie prowadze i mam nadzieje, nigdy nie bede musial.

Czekanie tydzień na regon to aż takie problem ???? JA dostałam go w trze dni,ale i tydzień to chyba nie długo....nikt nie zakłada fimy z dnia na dzień, ze musi mieć NA JUŻ. Firmę mam już dość trochę i ze Skarbówką nigdy nie miałam najmniejszego problemu :) Więc jak widać wszystko to sprawa indywidualna.....

Gość dsafdsafas
A ile ten ZUS wynosi przez pierwsze 2 lata w Polsce? Bo słyszałem że w Irlandii jakieś 170 euro ROCZNIE