Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwonajakcegla

Jak znalesc prace za granica bez zadnych znajomosci?

Polecane posty

Gość marcinek33
W Opolu znalazłem dobrą ofertę wyjazdową dla operatora CNC w biurze Covebo. Można do nich podejść na miejsce, albo się przez formularz rejestracyjny zgłosić online. Oni przesyłają kandydaturę do pracodawcy i stamtąd idzie odpowiedź czy chcą pracownika, czy nie. Trzeba znać angielski w większości przypadków, ale raczej na podstawach niż jakoś bardziej zaawansowany.

Gość tygasss
Mój ojciec już od dawna korzysta z pomocy agencji pracy tymczasowej w poszukiwaniu pracy. Mieszkamy na wsi i możliwość znalezienia na miejscu zatrudnienia jest znikoma. Z tego co się orientuję to ostatnio dobrą pracę zaoferowała mu agencja Toolip.

Gość gość
mi się wydaje że przez agencję pośrednictwa najlepiej wyjechac. Ja pracowalam jako opiekunka starszej osoby w Niemczech, pracę znalazłam przez EJ JOB, fajne warunki, wysoka wyplata

Gość ujjer
Zajrzyj do agencji toolip.pl. Na Facebooku wszystkie recenzje pozytywne, bardzo dużo gotowych ogłoszeń o pracę. Już od dwóch lat, dzięki nim pracuję przez całe wakacje. Nawet panele szkoleniowe posiadają dla różnych grup pracowników. Jak dla mnie rewelacja, bo umowa o pracę czasową mnie nie wiąże z jednym pracodawcą. A póki się uczę różnorodność zatrudnienia mi odpowiada. Zgłosiłem do nich aplikację w poniedziałek, już w środę byłem na rozmowie kwalifikacyjnej, a w piątek pracowałem pierwszy dzień, więc działają bardzo szybko i sensownie.

Gość gość
niektóre biura pośrednictwa pracy ogłaszają regularnie nabór do firm niemieckich, na stronie http://danddpersonal.pl/praca/ czasem można znaleźć atrakcyjne oferty pracy

Gość gość
Nie znajdziesz. Nie te czasy. Plus, Polaków się nie lubi i traktuje gorzej.

Gość gość
Jest masa prac dla opiekunki, Niemcy cały czas poszukują Polek do pracy. Praca opiekunki jest całkiem przyjemna i dobrze płatna. Zobaczcie sobie chociażby tutaj ogłoszenia: http://www.dobra-opieka.pl/oferty,opiekunka,dam-prac .

Gość renata765
Ja wyjeżdzałam za pośrednictwem firmy Time2Work. Bardzo mi spodobała się współpraca z nimi. Pomogli mi znależć pracę która odpowiadała moim wymaganiom.

ja korzystam z pośrednictwa http://eurocare.com.pl/ od kilku miesięcy pensje dostaje zawsze na czas, a kontakt z pracownikami biura jest miły, ale warto też oferty porównywać między kilkoma biurami aby wybrać w danym momencie najlepszą

Gość gość
Ja znam taką stronę http://qmx7.pl/r/CXGiphone i wiem, że na niej można wygrać iPhone 7 jeżeli ktoś jest zainteresowany. Podobno nawet fajnie to działa a jak się wygra to się płaci tylko za kuriera z tego co pamiętam

Gość gość
Ja znam taką stronę http://qmx7.pl/r/CXGiphone i wiem, że na niej można wygrać iPhone 7 jeżeli ktoś jest zainteresowany. Podobno nawet fajnie to działa a jak się wygra to się płaci tylko za kuriera z tego co pamiętam

Gość gość
Proponuję współpracę z firmą z wieloletnim doświadczeniem, która gwarantuje legalną pracę w Niemczech w charakterze Opiekunek/ów Osób Starszych. Nasz Personel to doświadczona i wykwalifikowana Kadra, dla których praca z Ludźmi jest życiową pasją. W profesjonalny sposób dostosowujemy sprawdzone oferty do indywidualnych potrzeb naszych Opiekunek/ów. Nasze wymagania to jedynie chęć do pracy, doświadczenie w opiece nad osobą starszą, sumienność i serdeczność. Oferujemy również bezpłatne kursy językowe dla osób chętnych do podjęcia współpracy. Osoby zainteresowane zapraszam do kontaktu aneta.napora@pmh.info.pl lub 886421341

Gość gość
angielski przynajmniej komunikatywnie+inny jezyk by sie przydal (np jedziesz do niemiec-niemiecki, do szwecji-szwedzki, chociaz podstawy zeby sie podlizac i pokazac zainteresowanie, niektorzy sie na to lapia ale to raczej firma po drugiej stronie i zalezy od czlowieka).nie pamietam z jakiej firmy przyjechalam, jestem za granica ponad 6 lat.ale warto pojechac wczesniej chocby na miesiac "gdziekolwiek"do gownianej roboty zeby zdobyc doswiadczenie na dluzszy wyjazd

Gość Szymon88
Ze znajomościami jest tak samo wszędzie, jeśli je posiadasz prawdopodobnie dostaniesz pracę a jeśli nie to trochę trzeba się pomęczyć z szukaniem i rozmowami. W pytaniu nie padło o jaką pracę konkretnie chodzi a to ważne, ponieważ jeśli na stanowiska z dolnej półki pewnie dosyć szybko się znajdzie. A na te lepiej płatne to najlepiej mieć dużo doświadczenia w danej dziedzinie i oczywiście znać minimum jeden język ( nie tylko angielski ). Druga sprawa to gdzie szukać pozostają agencje, gazety i strony internetowe np. http://pracaonlinedziennik.pl/portale-praca-dookola-swiata-polskie-zagraniczne/ . Mam nadzieję, że ten zbiór stron dla każdego kraju okaże się przydatny ;)

Gość gość
Moim zdaniem najlepiej skorzystać z pomocy agencji pracy. Wtedy nie będzie obaw, że praca będzie na lewo, albo że będą jakies problemy. Brat jakies 2 miesiace temu zaczął pracę dzięki agencji Brasco Recruitment. Warunki ma dobre, jest zadowolony.

Gość gość
agencja pracy to jest dobra opcja, oczywiście te sprawdzone. ja wyjeżdżałam do Niemiec, jako opiekunka osób starszych, z agencja ej job i sobie chwaliłam, wszystko uczciwie no i pieniądze naprawdę dobre!

Gość elzbietaSta
Tutaj http://nordea.pl/it/aplikuj/ można złożyć aplikację. Jest tam kilka wolnych miejsc. Jeśli ma się odpowiednie kwalifikację, to naprawdę można się tam dostać bez znajomości. Dla nich liczy się przede wszystkim wiedza i doświadczenie.

Gość gość
W Londynie? Więcej wydasz niż zarobisz.

Gość gość
agencja pracy - moim zdaniem na start naprawdę nie ma lepszej, pewniejszej, bezpieczniejszej opcji. Oni wszystko załatwiają, masz umowę, jestes pewna jak to bedzie wyglądać. Jesli o mnie chodzi, to mogę polecić agencję ejjob

Gość Jan_login_nowak
zachęcam do zapoznania się ze źródłami ofert pracy tutaj. Może swoich ofert nie mają za wiele, ale źródeł w poszczególnych krajach już dużo: www.strefapracy.eu

Gość martkowska
Ja zdecydowałem się na wyjazd z firmą http://ensila.pl oni wysyłają pracowników do Belgii. Fajnie, bo nie trzeba płacic za zakwaterowanie, praca jest legalna z ubezpieczeniem, wiadomo, że na budowie bywa różnie. Jestem bardzo zadowolony zarówno z atmosfery w pracy, jak i zarobków.

Gość gość
agencja pracy jest bardzo dobrą, pewną, bezpieczną opcją. sama tak zrobiłem i nie mogłam narzekać - pracowałam jako opiekunka starszych osób, prace znalazłam przez agencję ej job - nic mnie nie zaskoczyło i naprawdę sporo zarabiałam!

Gość Danusia1977
Mi znajoma polecila promedica24 i tak juz rok pracuje w Anglii, opiekuje sie starszymi osobami. Jednak przez agencje jest duzo lepiej, bo i wsparcie i dobre pieniadze i nie zostawiaja Cie na pastwe losu w obcym kraju

Gość gość
Zajrzyj na stronę mycare24.pl. Dzięki nim wyjechałam do pracy jako opiekunka do Niemiec i bardzo sobie to chwalę. Pracuje mi się dobrze, mam wysokie zarobki.

Gość gość
Nie trzeba mieć znajomości aby znaleźć pracę za granicą. Ja znalazłem pracę w Belgii na: kierowcazadzwoni.pl/oferty-pracy bez żadnych znajomości. Polecam

Gość gość
Mieszkam za granica i nie zawsze polecam ci agencje, szczegolnie nie te prowadzone przez Polakow. Jak mowisz - nieraz moga cie orznac, a ich "wsparcie" jest raczej nic nie warte. Jak znasz jezyk i jestes zaradna, to nie potrzebujesz ich wsparcia, a jak nie znasz jezyka i jestes niezaradna to predzej czy pozniej orznie cie czy pracodawca czy agencja. Wiec jak szukac? Zalezy jakiej pracy szukasz: Jak prostej pracy (kawiarnia, hotel, restauracja) to najlepiej byc na miejscu i poszukac na miescie - roznies CV gdzie sie da, jak znasz jezyk to w ciagu 1-2 tygodni powinnas pracowac. Jesli szukasz pracy w fabryce, biurowej lub innej specjalistycznej - to najlepiej przez lokalne stronki internetowe. Na tych stronkach oglaszaja czasem wprost pracodawcy a czasem lokalne agencje posredniczace. Nie ma skamu. Z tymze najlepiej byc juz na miejscu. Jak bedziesz miala polski adres i polski numer telefonu, to raczej sie do ciebie nie odezwa (chyba ze jestes wysoce poszukiwanym specjalista).