Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klororowatęcza

jak zasypiają wasze kilkumiesieczne dzieci?

Polecane posty

Gość klororowatęcza

jak zasypiają wasze kilkumiesieczne dzieci?

Gość Mama Weroniki Niki
7m-cy - najczęściej na rękach ... cóż

Gość werytu
przymnie na wieczor, a w dzien niestety ale w poduszce musze kolysac

też 7 mc, zasypia sam w łóżeczku, kładzie się na bok kciuka (niestety) do buzi, 3 minuty i śpi. wieczorem zasypia przy cycu

Gość nie niee nieee nieeee
anka.22 daj mu smoczka! Potem nieodduczysz od kciuka, a smoczka zabiuerzesz i tyle. Mój brat ma ten sam problem z synek, mały ma 3lata i ssie nadal kciuk :|

nie da rady, miałam już mnóstwo smoków we wszystkich kształtach rozmiarach i z różnych materiałów wykonane, mój syn nie potrafi ssać smoka. długo leżeliśmy w szpitalu w którym był zakaz używania smoków, nauczył się kciuka, 3 miesiące walczyłam i się poddałam. płacze, wypluwa, złości się, jedyna syt kiedy ssie to na spacerze mu szalikiem przytrzymuje......ale to marny sposób:(

Gość mój od 6 miesiąca życia
zasypia sam w lozeczku, ale musi miec swój kocyk;)

Gość a mój ...
Mój synek ma 17 miesięcy i w dzień zasypia na rekach a wieczorem kłade sie z nim i drapie po pleckach ,cos mrucze najczęściej kotki dwa:-)

ma jak widać w stopce 6 mies. zasypia sama, w sumie wszędzie , :) kiedy jest śpiąca to kładzie się i zasypia. Ale wtedy odkładam ją do łóżeczka, a tak to nakarmię kładę do ł.óżeczka i śpi. Ale to dopiero od ok. mies. przedtem ją usypiałam , wkońcu stwierdziłam ze jest za ciężka więc pewnego dnia nakarmiłam i położyłam , zasneła od razu i tak do dzisial . ( przedtem jak kładłam ją to nigdy nie zasypiała)

trochę się wam dziwię, że tak nauczyłyście dzieci zasypiać.. a na rękach.. masakra.. jak będzie ważyć 15 kg to też będziesz go/ją nosić, bujać?? ja od samego początku postawiłam na samodzielne zasypianie. Teraz córcia ma 6 miesięcy i wieczorem kładę ją do łóżeczka, czytam bajkę, głaszczę, wyciszam, daję buziaka na dobranoc i zostawiam, najczęściej pobawi się jeszcze chwilę sama i zasypia z ulubionym kocykiem.

w dzien: 1 drzemka w kolysce (czasem bujam a innym razem nie) 2 drzemka w wozku na spacerze (ewentualnie w samochodzie) 3 drzemka bujaczku (bujam) na noc sama zasypia w kolysce bez bujania

moja mala najczesciej sama w ozeczku przytulona do pieluszki albo kocyka lub na raczkach :)

W dzień w leżaczku (trzeba ją bujać) lub, w ekstremalnych sytuacjach - na rękach. Wieczorem w kołysce - procedura: kąpiel, karmienie (piersią) i albo zasypia podczas karmienia albo w kołysce, czytamy bajkę i śpi. W nocy: karmię, ewentualnie przewijam, odkładam, gaszę światło i wychodzę - zasypia sama. W piątek kończy 5 miesięcy:)