Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama juleczki

Silne bóle brzuszka u 3latki - owsiki- jakie leki przeciwbólowe?

Polecane posty

Gość mama juleczki

Dziewczyny,pomóżcie! Moja mała ma owsiki,ale skarży się też na silne bóle brzuszka,w nocy budzi się z płaczem,jakie leki mogę jej podać ?

Gość ....D....
Kochana zaloguj się tu w tabelce zadaj pytanie .. napisz konkretnie co i jak ... a później w baza wiedzy wpisz swój nic ...

Gość leki na owsiki
i to co pisałyśmy Ci na poprzednim topicu może?

Gość ....D....
a co do owsików to czosnek do odbytniczo... i naturalny kwas jak okóki kiszone korniszony kapusta kiszona i takie tam... sprawdz w necie alno na dziecko24 zapytaj sie o czosnek jak masz wątpliwości... jest to stara metoda zwalczania owsików u dzieci

Gość mama juleczki
Wiem,że mi pisałyście na tamtym topicu,ale mi chodzi o leki przeciwbólowe,bo mała się skarży na ból brzuszka . i tu pytanie o leki jakie mogę jej podać ? Bo nurofen to chyba za słaby..

Gość leki na owsiki
Dajcie spokój z tym czosnkiem, on podrażnia śluzówkę dziecka już od samego wydalania jedzenia z dużą iloscią czosnku, a co dopiero włożyć dziecku w pupę ząbek czosnku...

Gość mama juleczki
...D....- cały ząbek czosnku jej w pupę wsadzić ? To nie będzie ją piekło ?

Gość leki na owsiki
Tak malemu dziecku nie możesz podawac silniejszych leków. Daj ten nurofen, ale nie wiem czy pomoze. Wyobraź sobie ile ona ich tam ma, jak się już tyle z nimi męczycie. Jak ich nie wytepisz, to żaden srodek przeciwbólowy nie pomoże.

Gość mama juleczki
Z tym czosnkiem jeżeli to byłoby bezpieczne to bym spróbowała,bo lewatywa z czosnku podobno jest bardzo skuteczna,no ale lewatywy sobie nie da zrobić..

Gość ....D....
nie tylko kawałeczek mały.. jak czosnek może podrażniac jak by był taki mocny i ostry to był by zakazany.... do jedzenia bo by nam przepałam przełyk .. weż kobieto sie schowaj.... Mówię ci napisz do www.dziecko24.pl

Gość mama juleczki
No nurofen podałam jej wczoraj w nocy,ale nie pomógł za bardzo.. i zasnęła od płaczu na moich rękach,a dzisiaj nie chcę żeby płakała mi pół nocy ...:(

Gość leki na owsiki
Nie kombinuj z tym czosnkiem, bo jak jej sluzówkę podrażni, to dopiero będzie cierpiała. a pediatra Cię zlinczuje:p

Gość ....D....
OWOC CZERWONEGO JAŚMINU roślina rosnąca w Azji, stosowana w Indiach do odkażania ran. Łagodzi bóle brzucha, pobudza pracę żołądka i śledziony. komoska1 KOMOSA PIŻMOWA - posiada właściwości przeciw pasożytnicze. Jest to jedna z najsilniejszych roślin działających na robaki. berberys EKSTRAKT Z BERBERYSU ZWYCZAJNEGO posiada właściwości odkażające przeciw pasożytnicze. mirrka ŻYWICA Z BALSAMOWCA MIRRA ma właściwości odkażające, przeciw toksyczne, przyspiesza gojenie ran, ma właściwości przeciwbólowe. gozdzikowie OLEJ GOŹDZIKOWY posiada właściwości przeciwzapalne, odkażające, chroni przed pasożytami, wizualizuje. paul EKSTRAKT Z KORY PAU DARCO oczyszcza krew, zwalcza stan zapalny, zwiera wiele witamin i minerałów. orzechy ORZECH CZARNY ma właściwości przeciw pasożytnicze i przeciw zapalne. wloskie ORZECH WŁOSKI pomocny przy zatruciach, ma właściwości przeciwzapalne. grej EKSTRAKT Z NASION GREJPFRUTA działa na różnego rodzaju wirusy, grzyby i bakterie. Nie niszczy przyjaznej flory bakteryjnej

Gość ....D....
Pediatra nie zlinczuje... Lekarz kiedyś mi sam poradził tak zrobic.. bo jest to naturalne... czosnek ma tylko mocny zapach którego owsiki nie lubią..

Gość mama juleczki
Eh.. każdy co innego . A może macie jakiś sposób żeby przekonać dziecko do lewatywy ? Ja wiem,że to nie jest przyjemny zabieg,ale podobno skuteczny :(

Gość leki na owsiki
[zgłoś do usunięcia] ....D.... nie tylko kawałeczek mały.. jak czosnek może podrażniac jak by był taki mocny i ostry to był by zakazany.... do jedzenia bo by nam przepałam przełyk .. weż kobieto sie schowaj.... Mówię ci napisz dowww.dziecko24.pl No i własnie duże ilości czosnku podrażniają nam przełyk, niestety. Dlatego jest zakazany dla osób z problemami gastrycznymi. Więc nie pisz, że można go dziecku w delikatny odbyt włożyć. I jak do mnie piszesz, to z kulturą, poproszę.

Gość mama juleczki
Nie będę pisała na tą stronę bo ja nie mam czasu,zaraz muszę iść,bo mała już zasnęła i się wierci,zaraz się pewnie obudzi..

Gość leki na owsiki
No ja sama nie wiem co ci konkretnego poradzić, bo na zwykłe bóle brzucha mozna zrobic cieply kompres, delikatny masaż itd, ale nie wiem czy to przy tym paskudztwie coś da Uzbrój się do jutra w cierpliwość, uspokajaj ją w nocy, a jutro idź do lekarza. jeżeli zleci lewatywę, poproś, zeby zrobić ją w przychodni, będziesz małą przytulać, a pielęgniarka będzie działać;)

Gość mama juleczki
leki na owsiki-dzięki bardzo za wszystko,jutro z samego rana pójdę z małą do lekarza,mam nadzieję,że da jakiś skuteczny lek bo ja też mam już dość tych robali,a co dopiero mała,szkoda mi,że tak się męczy,płacze,napina się . Spróbuję jej ten kompres ciepły zrobić może troszkę się rozluźni i przestanie się tak napinać .

Gość leki na owsiki
Nie ma za co, sama to przechodziłam z 2-latką, więc wiem jak to jest. Z tym, ze po lekach (dla naszej całej czwórki) jakoś to przeszło. Mam nadzieję, ze wy też to wreszcie wytępicie. Daj znać po wizycie u lekarza, ok?

Gość mama alinki
Moja też miała owsiki,ale my robiliśmy lewatywy z czosnku,mała też strasznie płakała,ale jak mus to mus i lekarka też właśnie lewatywy kazała . Także polecam lewatywy najczęsciej 2 razy dziennie,tylko tak jednorazowo trzeba wlać co najmniej 200 ml .

Gość mama juleczki
Tak dam znać,dzięki ;)

Gość mama juleczki
Dziewczyny byłam z małą u lekarza i ona powiedziała,ze tylko małej podawać pyrantelum bo na to nie ma antybiotyku . No i mówiła,że lewatywy z czosnku są skuteczne,ale trzeba być konsekwentnym, no więc wróciłam z małą do domu z nią i próbowałam jej zrobić tą lewatywę,ale tak się rzucała,że wlałam jej może z 15 ml :/ . No i weź tu człowieku lecz dziecko.. :(

Gość gość
Pyrantellum dwa razy i po problemie. Posciel i reczniki do prania,ubranka tez zmieniac czesto.