Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

landryneczka190

PUP urząd pracy

Polecane posty

Witam.Jakiś miesiąc temu pierwszy raz zarejestrowałam się jako osoba bezrobotna.Rok temu skończyłam szkołe i nie pracowałam ani się nie uczyłam.Teraz się zarejestrowałam i do 1 kwietnia mam przyjść w sprawie ofert pracy.Nie wiem co mam powiedzieć jak odmówić bo nie chcę pracy.Niedawno ciocia mi zaproponowała pracę przy mojej babci i ja się zgodziłam,ale warunek był taki że mam mieć wyrejstrowanie z urzędu i czekam aż oni pozałatwiają sprawy związane z tą opieką.I chodzi mi o to,że mam już tą pracę pewną ale jeszcze muszę poczekac trochę.I nie chcę żeby ta babka z urzędu mi pracę proponowała bo co ja powiem,ze nie chcę to mogą mnie stamtąd wyrejestrować ?nie wiem co robić... przepraszam,że tak chaotycznie to opisuje :)

Gość malenka milosc
fakt, praca z UP Ci raczej nie grozi :) a jeśli już, to da Ci skierowanie do pracodawcy - idz tam, opowiedz o swojej sytuacji, powiedz ze nie masz kwalifikacji i żeby napisał że Cie nie przyjmie :) najlepszy sposób chyba ze dostaniesz skierowanie na staz, to juz gorzej, ale zawsze mozesz sprobowac zagadac zeby Cie nie przyjeli a ta praca przy babci to pewnie świadczenie pielęgnacyjne za 520 zł ? skoro musisz byc wyrejestrowana?

tak :) mało kasy ale mnie wystarczy na drobne wydatki;) i nigdy nie pracowałam,więc to byłby dla mnie stres tak gdzieś iść w nowe środowisko chociaż nie mam problemu z nawiązywaniem kontaktów;(

Gość migająca na niebie...
Idź do UP i powiedz, że chcesz się wyrejestrować bo znalazłaś sobie pracę. Nie wiem czego się boisz? Przecież oni się ucieszą, że jednego bezrobotnego ubyło. A pytać Cię o nic nie będą. Miałam dwa razy taką sytuacje, że byłam zarejestrowana i znalazłam pracę poza urzędem. Moja kadrowa napisała pismo, że prosi o wyrejestrowanie. Tak żebym tam nie jechała, ale Ty jeszcze pracy nie zaczęłaś to możesz osobiście. I możesz to zrobić już jutro, albo w tym terminie co Ci podali.