Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bukietowaaaaaa

ile kosztuje ślubny bukiet?

Polecane posty

Gość bukietowaaaaaa

czy ktos robi sam i ile taniej to może wyjśc? i czy sie taki bukiet trzyma przez kilkanaście godzin??

Gość moja siostra ma
nową kwiaciarnię, pracuje z pasja i jest tania, koszt materialów + jakies 20 zł zwykle

Gość Inna PM
Bukiet kosztuje od 50 w górę średnio ok 100 zł. Po ślubie w czasie wesela się już go nie używa więc leży w wazonie na stole. Ale cz taka nieduża oszczędność ma sens?

Gość nerwinga
moj dwa lata temu kosztowal 150zl, duzy bialo bordowy z koralikami zwisajacy:)) wytrzymal cala imprezke bez wody ,a teraz jest ładnie zasuszoną pamiatka:)) bukiet swiadkowej kosztowal 100zl , w formie kulki bialo rozowy dwie butonierki dla meza i swiadka kosztowaly 50 zl

Jesli potrafisz to zrob sama, ale jak nie masz tego typu zdolnosci to nie warto zawracac sobie gitary, zeby zaoszczedzic 50 czy 100 zl. Przy tych wszystkich kosztach to i tak zaden wydatek, a bukiet jest jednak waznym elementem stylizacji. Ja bede placic za swoj bukiet+butonierka 180 zl (duzo ale co zrobic ;) ) a za bukiet swiadkowej i butonierke dla swiadka 60 zl.

Gość lokatka
ja niestety nie mogę określić ile kosztował sam bukiet ślubny, ale w kwiaciarni zapłaciliśmy 320zł za: mój bukiet, bukiet dla świadkowej, butonierka dla młodego i dla świadka, przypinka do włosów, przystrojenie auta, 3 duże bukiety na podziękowanie dla rodziców :) moim zdaniem tanio :)

To zależy od kwiaciarni. Byłam w 5 kwiaciarniach i w każdej z reguły, za taki bukiet jaki ja chciałam (chciałam z dużą ilością róż) żądali 200-300 zł. W końcu trafiłam na pewną kwiaciarnię, w której nie liczą za słowo: bukiet ślubny i zapłaciłam 110 zł ( w to wliczona butonierka pana młodego, której i tak nie użył). Byłam bardzo zadowolona z efektu. Co do wytrzymałości, to mój bukiet był w tzw. mikrofonie z wodą, więc wytrzymał kilka dni i nic poza żywym kwiatem we włosach mi nie padło:-)

Gość www.wiolcia-nawojowa.pl
jak słyszę, że normalnie z taki bukiet płaci się 30 zł...to naprawdę lepiej się nie odzywać. Bardzo zachęcam do otwarcia kwiaciarni, to zobaczycie sobie po ile są kwiatki, jakie są na nich straty (bo nie zawsze w sezonie wszystko zejdzie) W tym roku będzie wszystko droższe jak w poprzednim, bo kwiatki wyleciały z 3% stawki VAT...i teraz są na 8%. Mam kwiaciarnię i wiem ile co poszło do góry. Paliwo też swoje robi. Co do ceny bukietu, to wszystko zależy jakie kwiaty i w jakiej części sezonu. Dla przykładu calla w zimie (o ile ktoś ją sprowadzi) kosztuje 14-20 zł za sztukę...a w lecie 5-6 zł. Podobnie jest z różą, eustomą...storczykiem. Dla przykładu podam cenę za paczkę margaretek - listopad 2010 -> 8zł za paczkę (5 szt.) Teraz ta sama margaretka kosztuje 12-14 zł za paczkę. Cena hurtowa. Podobnie jest z innymi kwiatami. Zapraszam na moją stronkę. http://wiolcia-nawojowa.pl oraz http://marcinwojtunik.pl

Gość Mój bukiet będzie
kosztował 70 zł (róże) w tym butonierki dla Pana Młodego i świadków.

Gość ja się tylko pytałam
dopiero ale młodej od 80 w górę a druhny do 100. w cenie butonierki i kwiaty do włosów