Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystraszonaaaa

Boję się porodu

Polecane posty

Gość wystraszonaaaa

Witam, tyle się naczytałam o komplikacjach, o bólach, o tych szpitalach, lekarzach, położnych, że nie daje mi to spokoju. Jeszcze 3 miesiące do rozwiązania, a ja już widze porod w czarnych barwach:O

Poród nie jest taki straszny. Gorsze jest karmienie piersią na początku. Przy porodzie nie płakałam przy karmieniu tak.

Gość tak sobie mysleeee
wystraszona, nie nakrecaj sie tak :) ludzie lubia straszyc a w sumie bedzie ok. tak bylo u mnie, tylko ze moja wlasna matka probowala mnie nastraszyc, moze nie celowo a jednak, porod byl u mnie coraz blizej a ja sobie nic z tego nie robilam, jakby mnie to nie dotyczylo :) wszystko bylo ok.

Gość mama od dawna :)
No dziewczyno bój się bo masz czego . Jak by ci łeb ktoś tam wsadzal z pewnością zapamiętasz to do końca życia. Tego bólu się nie zapomina bo gorszego nie ma.

Jej każdy przechodzi inaczej. Miala w pracy dziewczyne ktora byla plaska jak deska a przy tym zero bioder i w ogole. Taka to powinna miec straszny porod bo waskie biodra i straszna przezywacka do tego. Wszystkiego sie przydzial odrazu slabo jej sie robilo. A jak przyszlo co do czego to... nim poczula bole minela z godzina - miala tylko bole krzyzowe n i rozcinali jej krocze - to z tego pamieta tylko bol krzyza i zszywanie krocza - a dziewczynka wyslizgnela sie i miala wage ponad 3 i ponad 55cm. Tak wiec kazdy porod jest indywidualny. A tak na margiensie aj rodze za ponad 2 miesiace i jeszcze sie nie stersuje chodz wiem ze moge miec bole krzyzowe - babcia miala, mam miala - moze i na mnie kolej :P

Gość adela1111@o2.pl
1. spróbuj sobie załatwić cesarkę lub 2. Zapłać za znieczulenie

Gość mamusssssssssssssssai
Mnie tez starszyli a ja ...umieralam ze starchu. Sluchalam zatrwazajaccyh krew w zyalch opowiesci z porodowki i balam sie jak cholera. Efekt byl taki, ze o maly wlos nie przegapilam wlasnego porodu. Wody plodowe zaczely mi sie saczyc rano, cos mnie tam bolalo ale ja czekalam na ten potworny bol, bol nie do wytrzymania, czekalam do 20 (ponad 12 godzin) w koncu powiedzialam mezowi ze ja chyba rodze chyba bo jakos specjalnie mnie nie boli (w ciagu dnia zrobilam zakupy i takie tam), jak zajechalam do spzitala mialam 6 cm rozwarcia...na porodowce dostaalm znieczulenie bo przeciez mailo bolec i co....i nie bolalo. Co prawda nie dotarlam do skurczy partych bo dziecku tetno zaniklo (ale parte to podobno juz pikus)i mialam ciecie. Po cesarce po 6 godzinach wstalam i nie powiem ze nic nie bolalo,ale nie tak zeby blagac lekarza o srodki bolowe,ot po prostu troche cos tam pobolewalo (a wczesniej nasluchalam sie ze po cesarce kobieta przez 2 tygodnie ledwo zyje). Wiem jedno, pewnie kazda z nas ma inny prog bolu ale bez przesady...wcale tak mocno nie boli... A i jeszcze jedno w 7-8 tygodniu jest paniczny starch przed porodem, ale im blizej terminu bedziesz mowic : a niech boli ile chce oby bylo juz!!!!! UDANEGO SZYBKIEGO BEZBOLESNEGO PORODU

Gość daj spokój każda sie boi
ale nie taki diabeł straszny ....uwierz mi .Juz większej wariatki niż ja chyba nie ma !Ale poród mimo ,że urodziłam wcześniaka,miesiąc w szpitalu ,karmiłam cycem ,z brodawek sie lała krew ale jakoś nie wspominam tego tragicznie ....to baardzo szybko mija !Dłużej pamiętałam jak sie pożarłam z sąsiadką niz ból porodowy !Naprawde !🖐️

co to znaczy zaplacic za znieczulenie??? Przepraszam ale obowiazkiem tych bezuczuciowych poloznych jest podanie znieczulenia jak go potrzebujesz. One poprostu zwiekszaja swoje statystyki ilosci porodow naturalnych. Niech sie wypchaja ale ja gdybym nie dostala znieczulenia na prosbe a mialabym im posmarowac raczki to dziekuje - urodze w bolach a potem cos by sie wymyslilo

Gość wystraszonaaaa
dzięki wielkie za pocieszenie:) mnie też wszyscy straszą słyszę tylko, że traumatyczne przeżycie,stały tekst to "lekko nie będzie" jakbym to nie wiedziala, że to poród a nie popijanie ginu z tonikiem:O I w sumie dzięki takim gadką już bym chciala zeby było po,a termin mam na koniec czerwca

Gość mamusssssssssssssssai
WYSTARSZONA: BABY LUBIA upiekszac i opowiadac jakie to one dzielne byly. ak dla mnie 3/4 opowiesci z porodowek jest ubarwionych.