Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sutlive

Sterydy a okres? czy może opóźnić

Polecane posty

witam biorę sterydy tydzień. 2 miesiące nie kochałam się z chłopakiem. 5 dni spóxnia mi się okres. 99% stwaiam na przyczynę te sterydy bo miesiąc temu okres miałam. Chce tylko usłyszeć wasze przeżycia ze sterydami. Dodam tylko ze biorę jeszcze do tego antybiotyk. To wszystko na astme a dokładnie na duszności. Może wypowie się jakiś lekarz ?

Gość szara moria
ja brałam sterydy w dzieciństwie, zanim pojawiła sie pierwsza miesiaczka. Wydaje mi sie ze bardziej antybiotyk niz sterydy opóźniają ci okres, chociaz skoro bierzesz je od niedawna organizm mogl sie jeszcze nie przyzwyczaic

Gość szara moria
to w takim razie pewnie antybiotyk...ja sama jestem teraz na antybiotyku wiec nie zdziwie sie jeśli spóźni mi sie okres który ma byc w czwartek

myślałam ze to ten steryd jest mocniejszy. Chcę sobie wytłumaczyć ze w ciązy nie jestem jednak. Nigdy nie spóźniał mi sie okres więc teraz wariuję:)

Gość szara moria
generalnie to sterydy sa mocniejsze, ale nie wiem czy wpływają na cykl menstruacyjny. Ja sie troche boje bo przypomnialo mi sie ze antybiotyk moze obniżyc skuteczność antykoncepcji hormonalnej xd

u mnie antykoncepcja hormonalna nie miała miejsca tylko prezerwatywa. Ale to było 2 miesiące temu. Już sie umówiłam do ginekologa ale to dopiero za 2 tygodnie. Jak nie dostane okresu to oszaleje

antybiotyk może wpływać na antykoncepcje hormonalną co do sterydów to nie wiem.

Gość szara moria
a od stresu jeszcze bardziej ci sie opóźni ;p Myśle że narazie nie masz co panikować. Który dzien jestes na antybiotyku?

Gość szara moria
to narazie nie panikuj, ewentualnie zrób test żeby sie uspokoic. Ja myśle ze to od antybiotyku sie spóźnia

dziś kolejny dzień bez okresu, zaczynam się denerwować. Czy kotś miał podobne przezycia?

tak kochane ja sobie właśnie tłumaczę że gdybym była w ciąży to już w 3 miesiącu bo pod koniec stycznia się kochałam jakoś dzień przed okresem i w styczniu był okres, w lutym też ( a sexu nie było) a teraz czekam juz 8 dzień i to mnie przeraża. Nie chce mówić chłopakowi bo on zacznie ubranka kupowac juz:)

ratujesz mi życie. Dziekuję. Tak własnie ostatni sex był pod koniec stycznia przed okresem a pozniej okres po paru dniach i w lutym i teraz oczekuje.