Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bertha1979

DOBRA PRACA BEZ MATURY.

Polecane posty

Gość EmmaSamma
te dwa komentarze z 15.23 i 15.24 to podszywy więc się zaloguję to się i podszywy skończą swoją drogą to pokazuje że osoby wielce uczone po maturze stać tylko na podszywanie się pod kogoś tego cię nauczyła matura oszuście

Gość EmmaSamma
Podszywów nie brak na tym forum.

Gość TY TŁUKKUU
do a ty tłuku, pewnie z maturą- A TY SIE NIE MEDRKUJ, BO JAK TWÓJ "BIZNES" UPADNIE DO POJEDZIESZ NA ZMYWAK ALBO BEDZIESZ CZYSCIC KIBLE, O ILE W OGÓLE MASZ BIZNES, MATURA TO PODSTAWA, A JAK KTOS NIE POTRAFI MATURY ZDAC NA MINIMUM TO JEST TĘPAKIEM I OGRANICZONYM UMYSŁOWO CZŁOWIEKEIEM, JUZ SOBIE WYOBRAZAM TWÓJ BIZNES HAHAHAHAHAHAH

Gość TY TŁUKKUU
JAK OSOBA , KTÓRA NIE POTRAFI ZDAC MATURY NA TO CHOLERNE MINIMUM MOZE MIEC ASPIRACJE DO PRACY ZA BIURKIEM? TO PRACA UMYSŁOWA JAK SAMA NAZWA WSKAZUJE , A JAK KTOS NIE ZDAŁ MATURY TO ROZUMIEM NIE GRZESZY, NIESTETY! TAKA JEST PRAWDA A WY SIE POCIESZACIE! HAHAHAHA

Gość dziewczyna ratownika monika
TY TŁUKKUU - ma rację, uczyć niektórym to sie nie chciało, ale aspiracje maja za hohohoohoho:D

Gość MaraCroatto
dziewczyna ratownika jesteś debilką i ty tłuku tez bo jeżeli ktoś ukończył szkołę średnią to ma średnie wykształcenie czyli wystarczające do tego aby pracować w biurze. W wielu krajach nie ma czegoś takiego jak matura jest tylko ukończenie liceum i co to znaczy że tam nikt nie ma matury bo nie ma tam czegoś takiego w ogóle. W Polsce po to jest matura aby można było iść po niej na studia wyższe bez egzaminów wstępnych.

Gość ja po studiach i też szukam..
Można mieć dobrą pracę bez matury, ale trzeba mieć doświadczenie, albo umiejętności, tudzież być kolokwialnie mówiąc "bardzo pojętnym". Ja mam maturę, mam nawet licencjat, ale prawda jest taka, że mogę sobie tymi papierkiem tyłek podetrzeć, niestety skończyłam studia humanistyczne, przedmioty ścisłe nie były moją mocną stroną, a prawda jest taka, że n takich studiach uczą wiedzy, która do niczego się nie przydaje, chyba, że nauczycielom, do dalszego jej przekazywania... Pracowałam przez rok w biurze, więc znam obsługę urządzeń biurowych, podstawowe pakiety programów, ale to wciąż za mało, miałam jedną dobrą propozycję pracy biurowej, w dużej firmie budowlanej, za 2 tys. netto, niestety wymagany był biegły angielski, i co z tego, że na maturze miałam maksymalną ilość punktów, jak w konwersacji poległam, teraz chcę pójść na jakiś dodatkowy kurs, a w tym czasie szukać szukać i kombinować, jak przetrwać ten okres:)

Gość A..A
ja nie mam matury i jest okropnie nie moge znalesc zednej dobrej pracy :((((

Gość Bo nie masz znajomości
nawet gdybyś miał maturę to i tak bez znajomości dobrej pracy byś nie znalazł. Ja mam maturę a dodatkowo ukończone 2,5 letnie policealne studium i ukończony dwumiesięczny kurs: kadry i płace w łącznym wymiarze 336 godzin opłacany przez urząd pracy i też pracy nie mogę znaleźć więc jak widzisz nie chodzi tutaj o maturę tylko znajomości lub wielkie szczęście.

Gość Bo nie masz znajomości
Znam osobiście parę osób która mają wykształcenie średnie bez matury lub policealne bez matury a pracę mają dobra w tym sensie że mają pracę umysłową tj. biurową, umowę o pracę na czas nieokreślony i nawet jeżeli nie zarabiają jakiś kokosów to jednak nie zapieprzają jako fizole tylko mają ciepłą pracę za biurkiem no i ich pensja jest jednak i tak wyższa o jakieś kilkaset złotych od minimalnej pensji co dzisiaj częste i to na stanowiskach robotniczych, że nie wspomnę już o pracy na umowę zlecenie w pełnym wymiarze czasu pracy za 800 złotych poniżej minimalnej stawki bo wiadomo że na umowę zlecenie można płacić ile się chce pracownikowi a właściwie to zleceniobiorcy.

witam wszystkich, ja również mam średnie bez matury (nie podchodziłam nawet-bo wówczas nie widziałam sensu) obecnie mam ukończone trzy kierunki studium - ekonomia, rachunkowość i administracja, NIE mogę znaleźć pracy, ...bo przeszłość się za mną ciągnie, pracowałam gdzie mogłam - sprzedawca, kasjer, kelnerka, operator produkcji, niestety nie mam znajomości, a pracować musiałam bo sama wychowuję dziecko... mogłabym zrobić MATURĘ, bo widzę że dla wielu jest ona wyznacznikiem wartości człowieka, tylko pytam się PO CO jak na studia później i tak mnie nie będzie stać bo nie mam pracy, ostatnia 7 lat i 1300 na rękę, zwolniłam się bo padłam ofiarą mobbingu, babka z PIP odradziła mi walkę bo nie udowodnię- zasugerowała zmianę pracy. I tak siedzę teraz bez zasiłku ( należał mi się na 3 m-ce) i nie wiem co mam dalej robić, a mam już 40 lat..jakieś pomysły???

Gość EmmaRabba
Moim zdaniem to nie brak matury jest powodem braku pracy tylko brak znajomości, żeby ją dostać. Napisałaś że masz trzy kierunki studium więc gdybyś miała znajomości to byś pracę miała po tych kierunkach. Zresztą na cv nie piszę się że nie posiada się matury tylko piszę się o ukończonych szkołach bo matura to wstępna studia wyższe na które przecież nie każdy musi iść.

Gość matylda_klich
A czy Ty chodziłaś albo chodzisz do Dziewulskich ? Tak na poważnie zastanawiam sie teraz nad kierunkiem Efekty Specjalne i Protetyka... Czy trzeba miec jakieś przygotowanie do tego aby pojsc na ten kierunek?

Gość calinezcka
tak, teraz bez znajomości pracę jakąkolwiek ciężko dostać,mam maturę,kilka kursów i co z tego. Nawet w markecie nie ma przyjęć,co za ludzie,co za kraj...

Gość malina_zieloka
a czy możecie doradzić jakąś szkołę policealną we Wrocławiu? bo niestety ale matura mi w tym roku nie poszła...

do "serrooolo" to nie te same kierunki, piszesz że ukończyłaś studium Dziewulskich...ale mnie te kierunki nie interesują, być może TU były większe zapotrzebowania na rynku, dlatego dostałaś ciekawą pracę.... ciekawą dla ciebie, bo to nie moja pasją, mnie kręci co innego. Pozdrawiam.

Gość nhtrdc bgf
pauzini pomysl na zycie? sprzataj w prawatnych domach w niemczech, zarobisz 2000-4000 na miesiac, na poludniu niemiec zarabia sie wiecej ale tez warm mita kosztuje wiecej, okolo 800-1000 euro miesiecznie

Gość Krzysztof Małecki
Matura to najmniejszy problem wystarczy spojrzeć na arkusze i odpowiedzi jakie były, żeby przekonać się że to wcale nie jest jakieś bóg wie co.... http://szkola.wp.pl/kat,108836,title,Matura-2013-geografia-na-poziomie-podstawowym-i-rozszerzonym-arkusze-i-odpowiedzi,wid,15645431,wiadomosc.html A z pracą to jest tak że czasem ten bez matury robi większą kasę niż doktor po studiach, tu chodzi raczej o prestiż społeczny....

Gość zuzannna8
Studium Dziewulskich to jest własnie bardzo dobry sposób te na zdobycie dobrego wykształcenia. Zwłaszcza jesli szkoła tak jak ta cieszy się naprawde dobrą renomą. Na pewno tez nie bedziemy mieć problemów ze znalezieniem dobrej pracy.

Gość gość
Kurcze, jak cżłowiek nic nie sprawdzi na własnej skórze to cięzko jest w ogole wzorowac sie na takiej opini.Ale co do Dziewulskich to raczej nie spotkałam się z tym żeby były jakies negatywne opinie. Dziewczyny bardzo sobie chwalą ta szkołe.

Gość gość
Ogólnie z pracą nie jest łatwo, szczególnie w urzędach pracy gdzie wymagają jakiś kosmicznychjęzyków typu hinduski, czy wietnamski... Ale powstają inicjatywy i firmy, które pomagają młodym ludziom znaleźć pierwszą pracę, dają im zatrudnienie nawet jeśli nie mają doświadczenia. Możesz przejrzeć oferty np, na portalu abpraca

Gość gość
Straciłam swego czasu mnóstwo pieniędzy przez nieodpowiednie inwestycje. W wyjściu z tego dołka pomógł mi rytuał polepszenia finansów z energiaduchowa.pl teraz znowu nie mam żadnych problemów z pieniędzmi i stać mnie na wszystko co chcę.

Gość gość
Już nie piszesz o oczyszczaniu aury, spamerko? :P

Gość gość
Chyba warto już teraz kiedy jeszcze tyle miesiecy do egazaminu. A mozna zacząć poprzez własnie jak ktoś tutaj wspomniał na kursach w Cosinusie.

Gość mamaHela
moja córka zdała technika śpiewająco a do matury nie podeszła bo przecież "studiować nie będzie". w sumie na dobre jej to wyszło, teraz pracuje w tv po skończeniu studium u Dziewulskich, coś z wizażem i charakteryzacją. :) uparta jest ale ambitna cholernie.

Gość gość
Matura i wyższe wyksztalcenie udowadnia tylko zdolność do zapamiętania bzdurnych informacji. Pracodawca to docenia gdyż chce przecież u siebie wyuczanego niekombinującego murzyna. Bystrość,kreatywność, czy nieszablonowe myślenie jest natomiast dla niego często wręcz nie na rękę

Gość gość
dla mnie fajna była nova w gdańsku, zrobiłam tam informatyka. najbardziej odpowiadały mi zajęcia w centrum miasta, sale informatyczne były w centrum starówki więc łatwo było trafić. sprzęt mają dobrej jakości i można się dużo nauczyć. czesnego na tym kierunku nie ma, tylko to 100 zł raz na pół roku a nie jest to jakiś duży wydatek usmiech.gif do tego po praktykach firma przyjęła mnie do pracy więc super się złożyło

Gość gość
Pomożemy Ci zawodowo! U nas rekrutacja trwa cały rok! Wystarczy 1 rok by zostać specjalistą ! Nie wymagana matura. TOP kierunki: Asystent nauczyciela przedszkola, dekorator wnętrz, instruktor fitness, filolog języka nowożytnego, grafik komputerowy multimediów, instruktor terapii uzależnień, rejestratorka medyczna, specjalista ds dietetyki, wizażystka/ stylistka, technik elektryk i wiele wiele innych! Zapisz się do NOVA Centrum Edukacyjne ul. Dworcowa 39/1, Zielona Góra,mail: @ lub zapisz się ON-LINE: www.nova.edu.pl Zapraszamy!

Gość gość
A może zainteresuje Cię oferta u www.igortreneronline.pl? Możesz wygrać dziesięć tysięcy złotych za własną przemianę :) To co, podejmujesz wyzwanie?