Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lumena25

waga w ciąży

Polecane posty

Gość lumena25

wczoraj byłam u lekarza i przeżyłam szok.Jestem w 22 tyg ciąży i juz waze 74 kg, niepokoi mnie to bo jeszcze miesiac temu waga wskazywała 70:/ nie wiem co robic, dlaczego tak szybko tyje, jak tak dalej pójdzie to pod koniec bedzie 90:/ porodźcie cos.

Gość super pomysłłłłłłłłłłłłłłłłłłł
ja jestem w 19 i w sumie mam już 3-4 kg na plusie ;/

Gość lumena25
ja do 4 miesiaca nie przytylam nic a teraz to az sie boje co bedzie dalej:(

Gość super pomysłłłłłłłłłłłłłłłłłłł
w którym tyg jesteś? ja tak teraz tyje ;/

Gość lovi
lumena25 kochana ja przez całą ciąże przytylam 31 kg to nic strasznego potem jak urodzisz zaczniesz karmić beda nocki nieprzespane to napewno waga sie unormuje. Tak było u mnie!

Gość ja jestem w 34 tyg ciązy
ja jestem w 34 tyg ciązy i przytyłam 12 kg :/ niby w normie ale dla mnie i tak za dużo... a jeszcze troche przybędzie - ale co zrobić. Ani się nie obżeram, do 30 tyg sporo się ruszałam, chodzilam na cwiczenia na cieżarnych, ale własnie wtedy zaczeły mi sie skurcze i szyjka sie mocno skrócila, wiec lekarz połozył mnie na tydzien w szpitalu i kazał usadzic tyłek na miejscu zeby nie przyspieszyc porodu, wiec siedze ;)

jeżeli jeszcz dla dwojga a nie za dwoje to taki przyrost wagi to nic strasznego wkońcu 22tc to już połowa ponad za tobą :) weź poprawkę że dziecko teraz coraz więcej będzie przybierać na wadze i się rozwijać więc potrzebuje zapasów :) no i pamiętajcie o jednym że w dzień porodu różnica sprzed i po porodzie może być już olbrzymia ja straciłam aż 13kg w czasie porodu (prawie 4kg syn, kilka litrów wód, jakieś 2kg łożysko no i nieźle się wtedy człowiek wypaca) największą głupota jaką można zrobić to stosować w ciąży diety by nie przytyć bo wtedy dziecku nie zapewnisz wszystkiego co potrzebne

do 4 miesiąca ciąży na plusie nie miałam nic, w sumie przez całą przytyłam 11 kg. Uważałam, że mało ale gin mnie uspokoił, że kobiety róznie mają jedne +10 a inne +30.

Ja przytyłam 25 kg. w ciąży, a przy moich 160 cm. wzrostu to dużo... Teraz, niecałe 4 tyg, po porodzie zrzuciłam już 13 kg, ale to te "najłatwiejsze" bo i przy porodzie sporo schodzi, na szczęście już niedługo zacznę się ruszać i z resztą też sobie poradzę, karmię piersią i to też ponoć pomaga, W ciąży najpierw zajadałam brak papierosów, potem spore nerwy, do tego doszedł zupełny brak ruchu (duże zagrożenie). Jedzenia nigdy sobie nie potrafiłam ograniczyć, zawsze wolałam poćwiczyć, i teraz jakoś to zrzucę. Ale o rozstępach nawet nie napiszę bo nie chcę straszyć ;) Wyszło mi chyba drugie tyle teraz, jak chudnę. Jak się martwisz wagą to poradź się lekarza, znajdź niskokaloryczną przekąskę, może żuj gumę na zabicie apetytu, pójdź np. na jogę czy basen jeśli Ci wolno... Nie powiem że ta waga bez znaczenia, bo mi dało popalić jeśli chodzi o kręgosłup i biodra, ale poradzisz sobie z tym potem. Chyba ze jesteś otyła i zagraża to zdrowiu to koniecznie coś rób. Położna mnie pocieszała że chodziła do kobiety która w ciąży przytyła 40 kg, 6 tyg. po porodzie miała już 23 mniej. Moja szwagierka przytyła 30 kg w ciąży, pół roku po porodzie spadła do mniej niż 50 kg.

Gość szczęśliwa_wiosenna
Dziewczyny głowa go góry! Ja jestem na początku 6 m-ca. Na początku przez wymioty wręcz chudłam w oczach a teraz.. grrrr nadrabiam z nadwyżką :P Ale pani położna powiedziała mi że właśbie 6, 7 m-ąc najwięcej się przybiera. Pocieszam się :P Ja ważę w tej chwili 64,5 :o

Gość ja jestem w 30 tyg i przytyłam
3,5 kg tylko brzuszek mam