Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewuaa

Żal mi dziewczyn, które w swej niewiedzy usunęły dziecko

Polecane posty

Gość ewuaa

Żal mi dziewczyn, które w swej niewiedzy usunęły dziecko zamiast oddać do domu dziecka. Opowiem Wam swoją historię. Matka oddała mnie do DD jak miałam 3 lata a moją siostrę zaraz po urodzeniu. Tyle mówi się, że DD są przepełnione, że lepiej usunąć ciążę zamiast oddać dziecko... Jak tak można? Ja jestem z DD ale żyję! Opuściłam dom dziecka 2 lata temu. Jestem rodziną zastępczą dla siostry, jestem w ciąży, mam wspaniałego męża, poszłam na studia.... ŻYJĘ mimo tego, że mieszkałam w pokoju z siostrą i koleżanką w ścisku -ŻYJĘ...Po wyjściu z domu dziecka jest normalne życie... nie jest łatwo, ale najważniejsze, że się ŻYJE ! Życie ma się tylko jedno. Jak można odebrać dziecku tą jedną jedyną szansę? Płakać mi się chce nad losem tych maleństw, którch już nie ma bo "domy dziecka są przepełnione" i żal mi tych dziewczyn, które w swej niewiedzy usunęły ciężę bo "domy dziecka są przepełnione". Życie jest najważniejsze- życiejest darem i jednyną szansą....

Gość to się ciesz tym życiem
, swoim życiem. Innym go nie mebluj

Gość spierdlaj!
­

gorzej jak takie dziecko powstaje z gwaltu to nie jest problem urodzic i oddac, tyle ze cialo kobiety przygotowuje sie na ciaze wiedz dziecko oddane a kobieta ma laktacje itp niektore nie sa wstanie nosic tego dziecka wiedzac jak zostalo poczete a jesli chodzi generalnie o aborcje to niech kazdy robi sobie co chce, ja zyje swoim zyciem i nie wchodze z buciorami w czyjes zycie

Gość Asia::::
Popieram Cię - uważam że nie powinno sie odbierać życia dziecku - sa inne wyjścia , a usunięcie ciązy to zabójstwo najgorsze jakie może byc zwłaszcza że dokonuje go matka na własnym dziecku

Gość najbrzydsze są golfy
One usuwają ciąże bo sa tchórzami. Boją się że nie wytrzymają i zechcą dziecko z powrotem albo że dziecko kiedyś zechce je poznać i spytać "dlaczego".A tak usunięte- nie ma problemu i nie będzie poza możliwą niewielką depresją:o

Gość kwiatek bławatek
na zdrowiu i urodzie był taki topik dziewczyny, która chciała oddać dziecko do adopcji, to baby wyskoczyły na nią, że jest wyrodna i jak ona tak może, że "trzeba było się nie pi...ć a nie teraz oddawać dziecko", że "maleństwo niczemu nie jest winne", że dziewczyna popełnia największy błąd w życiu, bo tyle jest bezdzietnych małżeństw. Pewnie te same osoby kazałyby jej oddać do adopcji, gdyby chciała usunąć.

Gość teraz na mnie czas!!!...!!!!!!
jesteście pierdolnięte jak można skazywać dziecko na patologie? czy życie jest aż tak zjebiście piekne żeby fundować mu- fałsz, smród, czasem i głód? takie jesteście szlachetnie dobre, a tak naprawde boicie sie samotności stąd dzieci bardziej je krzywdzicie -te które nie maja warunków po temu aby dzieci mieć- dając takie życie niż usuwając głoopie cip.y

Gość ewuaa
Każdy z nas, każde z tych dzieci ma JEDYNĄ SZANSĘ żyć... Zaraz zjawi się tłum skandujący, że to tylko zlepek komórek, że to nie człowiek, ale TEN ZLEPEK już nigdy więcej nie powstanie! TO jedyna szansa na życie... ta komórka jajowa, ten plemnik sprawiły, że to dziecko jest jedne jedyne na zawsze u takie już nigdy więcej się nie pojawi.

Gość ewuaa
Ze względu na głód i patologię usuńmy wszystkie ciąże- na wszelki wypadek ? Co za płytkie myślenie . Usuń ciążę żeby ratować dziecko przed głodem, smrodem....

jedyna szansa na życie --brawo, hurrra głupia cip,a mówie i tyle a cóż to jest do cholery życie/? i tak zdechniesz prędzej czy później, w naszym kraju nie warto żyć, bieda i po co komu takie życie? życie dla życia bezsensu, śmierć takiemu dziecku jest znacznie milsza niż życie na tym durnym padole wśró tak durnych bab jak ewua

Gość ewuaa
Już abstrahując od tego, że nie zostałam usunięta a mino to nie jestem głodna, brudna, nie jestem patologią ani nie żyję w smrodzie.

myslisz że masz bogate wnętrze bo chronisz dzieci- ? głupia jesteś, jestes egoistką nie mówie żeby wszystkie, ale te które będa się męczyć w patologii, choćby w DD

Gość kwiatek bławatek
Wszystkie tu takie mądre, ale jakby któraś chciała oddać do adopcji, to byście ją zbluzgały, że bez serca i wyrodna.

jesteś umysłową patologią wystarczy, a to jest gorsze nie będę pisać z kims takim, nie ma sensu ave maryyyja :P

Gość ewuaa
teraz na mnie czas!!!...!!!!!!- nick adekwatny do sytuacji. Zniknij z ziemskiej kuli. Nie wiem jak wygląda Twoje życie ale mniemam, że ten głód, brud, patologia, smród to z własnego doświadczenia opisujesz i stąd tyle w Tobie jadu. Uważam, że powinnaś się leczyć. Płacę podatki- skorzystaj z nich i idź na refundowaną terapię. Masz mą zgodę.

Gość ewuaa
Idę teraz robić obiad a Ty wypij melisę i poluzuj kucyki dziewczynko :)

Gość ewuaa
Pewnie te, które są przeciw mnie usunęły ciążę i teraz zabijając swoje wyrzuty sumienia atakują mnie... Nieodpowiedzialne kobiety. Jak się nie chce mieć dziecka to się zabezpiecza a nie później usuwa jak śmiecia... Zaraz pewnie będzie "zabezpieczenia są zawodne". Jak się nie chce zajść w ciązę to się używa 3 rodzajów zabezpieczeń- spirala, tabletki i gumka, ale po co... przecież można wyskrobać. Smutne. Żal mi Was, Waszego płytkiego myślenia, nieodpowiedzialności... Żal.

Gość kwiatek bławatek
ewua, a ty nie wiesz, że spirala ma te same hormony co tabletka antykoncepcyjna i tych dwóch metod nie można łączyć? W dodatku spirala działa wczesnoporonnie - nie pozwala się zagnieździć zarodkowi. Zastanów się, co ty propagujesz. Nie żal ci tych niezagnieżdżonych maleństw, które mogłyby żyć, a nie mogą?

Gość mwfpjwmfw
też mi sie ostatnio robi żal embrionów. mam 25 lat. Do tej pory był to zlepek komorek Mimo to nie akceptuje dalej jak ktoś mówi że stracił dzecko, a był w 8 tygodniu. Ja bym powiedziała że straciłam embrion.

Gość hormony Ci walą na łeb
Jesteś ciężarna,to zajmij się swoim brzuchem,a nie cudzymi! Nienawidzę ludzi,którzy wtrącają się w życie innych!

Gość ewuaa
Nienawiść z Was bije. Jak brakuje siły argumentów pozostaje siła słów. Ja jestem z DD a Wy zachowujecie się jakbyście były z lasu. Busz. Potraficie wyzywać, ale nie potraficie rozmawiać.To, że usunełyście własne dzieci każe Wam bronić swoich racji za wszelką cenę. Nie dopuszczacie do siebie moich argumentów bo gdyby dotarły wyrzuty sumienia nie pozwoliłyby Wam dalej normalnie żyć... Trochę głęboka myśl jak na Wasze rozumowanie, ale może da do myślenia : Znieczulica początkiem końca świata... ale to taka dygresja.

Gość XXgośkaXXX
A ja bym wolala zostac usunieta, bo moje zycie jest do dupy totalnie. Tym bardziej nie chcialabym wychowywac sie w Domu dziecka jak było tak beznadziejnie w normalnym domu. I wolałabym nie mieć matki. Tak urodzila mnie moja matka jak miała 15 lat i wiecie co wolałabym by każdy namawiał ją wtedy do aborcji! Tylko pewnie każdy w koło krzyczał, że nie mozna, że niczemu nie jestem winna by mnie usuwac. Ale wolałabym być usunięta niż mieć takie życie jakie miałam w dzieciństwie i mam teraz. I tyle Wam powiem!

Gość thaisse80
Ja mam coreczke prawie roczna i mam na pamiatke jej zdjecie USG z czasow ciazy wlasnie z przelomu 8/9 tc. I to nie jest zaden zlepek komorek, na tym zdjeciu jest juz mala istotka!!!!! Nie wyobrazam sobie jak mozna byc okrutnym usuwajac dziecko. Matka ktora powinna chronic dziecko, opiekowac sie nim to tak bezwglednie sie go pozbywa. Brzydze sie kobietami ktore usunely swoje dzieci, bo to sa morderczynie.

Gość kwiatek bławatek
ewuaa, takimi histerycznymi postami to ty udowadniasz, że to ty masz jakiś problem, który chcesz zagłuszyć. Ludzie mogą się z tobą nie zgadzać, takie jest ich prawo. I wcale nie muszą to być kobiety po aborcji. Jeśli napisałaś ten post po to, żeby wszyscy cię po główce głaskali, to się pomyliłaś.

no tak morderczynie, gwalcicielki, i tak dalej uwazaj bo moze jedna z druga cie nozem na ulicy zaatkuje :o co wy za bzdury wypisujecie?! :o kazdy robi co chce, to ta kobieta pozniej bedzie miec problem, nie ja wiec co mi do tego? i taka jest prawda, usunac zle, oddac do domu dziecka tez niedobrze

ewua -- hahahaha dobre, ale z takimi psychpatkami nie ma sensu. Kiedyś widziałam taka chora psychicznie kobiete w ciąży, generalnie skandal i szkoda zwłaszcza dziecka. Och, cóż, przeciez chorych psychicznie nie mozna odciąć od kopa, a co sobie piszą niech piszą prawda ewua? zresztą, własnie po co taki temat, każde życie w jego rękach więc po co rostrząsać każdy zrobi i tak jak będzie chciał. Masz zaburzenia i to fest porządne 🖐️ ;)

Gość stek bzdur i tyle
nie każda kobieta po aborcji do końca życia męczy się z wyrzutami sumienia! radzę poczytać na ten temat! to mit,które takie jak ty wyciągają na poparcie swoich przekonań! te jednak,które po aborcji mają wyrzuty sumienia- dlaczego ciebie to obchodzi? to ich sprawa,nie twoja