Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusssssssssssssssai

Zabobony w ciazy-obalmy je!!!

Polecane posty

singri ja również dostałam zakaz mycia okien,podłóg, wyłażenia z domu daleko, że mam być ostrożna-z tym, że ja szaleję że szczotą,odkurzaczem, pomyłam okna,robiłam porządki+ codzienne drobne ogarnięcie domu-i nic mnie jakoś na ten poród nie rusza.:)

Gość nie nosić lancuszka
bo dziecko będzie owinięte pępowiną. Nie nosiłam bo nigdy nie nosze, a dzieci były poowijane pępowiną po kilka razy.

Tak, nie nosić nic na szyi, nie przechodzić pod sznurem czy czymkolwiek (mamy w mieszkaniu kulę lustrzaną i kabel pociągnięty po suficie, mama jak jest u nas to krzyczy na mnie, żebym pod tym nie chodziła). I jeszcze argument - ja przechodziłam jak nosiłam twojego brata i był owinięty! I to wokół szyi! - a w innych ciążach nie przechodziłaś? - Przechodziłam ale pewnie nie zadziałało :D

dokładnie multum bab wierzy w te bzdury jak ide z małym na spacer to widzę jak oprócz mojego to może 1 na 15 wózków bez wstążeczki a szczytem dla mnie jest jak na tej wstążeczce jest krzyżyk albo medalik z Matką Boską chyba w myśl zasadzie "Panu Bogu świeczkę a diabłu ogarek" :D:D:D a najbardziej chce mi sie smiać jak te baby mnie pouczają jaka to ja wyrodna matka jestem bo na uroki dziecko narażam :D:D:D

Gość oj te zabobony
sa smieszne :) ja chodzilam po sznurem dziecko nie było owiniete, jak sie wystraszyłam to łapałam się za brzuch mały żadnego znamienia nie ma, i czerwonej kokardy tez nie przyczepiłam do wózka a no i wszystko kupiłam przed porodem bo jak dziecko zawinięte w pieluchy ze szpitala miałam wynieść ?? w lutym?? :) :) :) i że są ludzie którzy w to wierzą

Gość hehe dobra ta blondi
troche chce cos powiedziec oczywiscie ze nie farbuj wlosow bo bedzie rude itp toz to bzdura jak nie wiem co ale co do urokow taki niemowlak i dziecko do ok 3 roku zycia bardzo wyczuwa energie obcych osob a wszczegolnosci tak male niemowlaki dziecko wyczuje to ze ktos jest niedobry wredny, gra np dobra przyjaciolke a noz w plecy moze wbic :P to tylko przyklady pozniej placze non stop to po babcinemu ten caly urok :) moze troche jak ze sredniowiecza ale nie dokonca jest to nieprawda :) inne bzdety jak nie wieszaj prania , nie rob tego tamtego i oweo to durnota

Gość jaha 28
ja rzucilam palenie od razu jak sie dowiedziałam że jestem w ciąży i tylko na dobre nam to wyszło. Moja teściowa uwaza że straciłam pokarm bo nie piłam mleka, tzn.jej zdaniem krowie mleko zmienia sie w ludzkie