Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roisemadelin

Pies - Kupić, czy nie?

Polecane posty

Gość roisemadelin

Witam wszystkich. Moim problemem jest tutaj utrata mojego przyjaciela - psa. Otóż miałam przez 8 lat psa, bokserka. Z nim się wychowałam, ale niestety musiałam się z nim rozstać... Sara miała nowotwór i anemię, więc musieliśmy ją uśpić. Nie mogę się z tym wszystkim pogodzić, patrzyłam jak zasypiałam.. Była w tak złym stanie, że odeszła od razu po głupim jasiu... Strasznie za nią tęsknie, jest z mi z tym bardzo ciężko. Tym bardziej, że była dla mnie bardzo ważna... Bez niej jest mi bardzo ciężko, coraz gorzej... Mam 17 lat, także była ze mną tak długo... Od jej uśnięcia minęły prawie 3 tygodnie, a ja coraz bardziej sobie z tym nie radzę. Moi rodzice nie chcą następnego psa, a bynajmniej się na razie nie zgadzają, wydaje mi się, że po prostu się boją, że będą musieli się pożegnać z następnym, a było to dla nas wszystkich bardzo ciężkie... Proszę, pomóżcie mi... Czy powinnam takiego pieska przywieść do domu? Wydaje mi się, że nie mieliby nic przeciwko, jakby zobaczyli szczeniaczka... Jednak mimo wszystko boję się, że ten piesek będzie zaniedbywany przeze mnie, że sobie nie dam rady... Nie wiem co mam robić. Czuję potrzebę wychowywania takiego pupilka, by się nim zaopiekować. Za około 4 lata prawdopodobnie wyjadę z kraju, także czy to też nie spowoduje tego, że w jakiś sposób pieska zaniedbam? Chociaż zostałaby z rodzicami.. Codziennie wieczorem płaczę, bo nie jestem w stanie sobie z tym wszystkim poradzić... Jaka jest wasza rada? Proszę o szczere komentarze, bo sytuacja jest na prawdę poważna.

Gość roisemadelin
Tak, polecam Ci to...

Gość kkkkoooooww
jak chcesz kupic, ok ale niech ma rodowód. i lepiej pogadaj z rodzicami jesli masz im kiedys tego psa zostawic..