Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erwreftf

objawy leukoplakii po umyciu zębów,lat 20, prosze o pomoc!

Polecane posty

Gość erwreftf

nie zawsze, ale czasem, po jakiejś mocniejszej paście zwłaszcza. dodam, zę to pojawia sie od kiedy mialam dorabiane zeby (takie doklejanie materialu do zeba, moze to miec jakis zwiazek chyba). powłoczka raczej znika, czasem ja po prostu wydrapuje lup wypluwam gdy gdzies zostanie wieksza czesc. czy to juz moze siwadczyc o tym, ze mam jakies zapety na raka ? bardzo prosze o jakas konsultacje, dodam, ze mam 20 lat....

Gość konradoalf
cześć :) jeśli macie problemy z kobietami i uwodzeniem to polecam świetne kursy prowadzone przez Wyższą Szkołę Uwodzenia, Wywierania Wpływu i Rozwoju Wewnętrznego (www.wyzszaszkolauwodzenia.pl). Ja akurat skorzystałem ze szkolenia w Krakowie, ale mają też swoje szkoły w innych miastach. Uważam, że naprawdę warto, ja zmieniłem się nie do poznania i w końcu wiem, jak poderwać każdą dziewczynę ;)

leukoplakia może prowadzić do raka, ale jest to niewielki procent. z reguły wiąże się to z nabłonkiem, którego nie można zdrapać/usunąć. jeśli zauważysz zmiany tego typu należy wybrać się wtedy do specjalisty. obecnie dobieraj łagodne pasty; a także płyny do płukania, które nie zawierają alkoholu, czyli przeróżne listeriny czy inne badziewia odstaw, bo płukanie tym jamy ustnej nie jest ani przyjemne, ani wskazane. ;) "to pojawia sie od kiedy mialam dorabiane zeby (takie doklejanie materialu do zeba" nie rozumiem. masz koronki? może mogą mieć wpływ na rogowacenie nabłonka. podrażniają Ci ścianki jamy ustnej, czy też jest to język. w takim najprostszym sposobem byłoby pozbyć się koronek. choć to raczej nie one, bo przecież z reguły używa się do tego porcelany (szczerze nie znam się na tego typu rzeczach). może masz coś metalowego w buzi, co może podrażniać nabłonek? nosisz aparat? albo systematycznie pijesz czy palisz? wszystko może mieć na to wpływ. "po jakiejś mocniejszej paście zwłaszcza" wnioskuję, że wina leży używać łagodnych past i płynów do płukania jamy ustnej. problem zniknie sam. lepiej nie igrać z losem, bo później coś się w buzi zalęgnie. :):)

Gość erwreftf
hej. co do zebow - to nie koronki, raczej takie tansze doklejanie, tlyko dla celow estetycznych, tak wspomnialam bo mama kiedys mi powiedziala,ze to moze byc od tego. owszem pale, nie jakos duzo, pije tez czasem, jak kazdy :P zauwazylam tez dziwne zjawisko w buzi, ze jak np sie przegryze w policzek, to nie leci krew odrazu,tylko robi sie taki pecherzyk krwi, jakbym miala gruba skore na tym policzku, mam nadzieje ze to nie ma zwiazku z ta leukoplakia... dzieki za odp i licze na kolejna

Gość erwreftf
leukoplakia to sama sie doszukalam fachowej nazwy tego objawu...tyle ze nie mam az tak drastcznego jakie sa np na zdjeciach. owszem, wlasnie po myciu zebow,zwlaszcza ostra pasta tak mi sie zluszcza. rozumiem ze to nic powaznego :P

Gość efrwegewg
ło matko,ale wymyslilas,po prostu pasty sa za mocne,dla mnie najlepszy jest elmex,ale drogi,zna ktos tanszy zamiennik,ktory nie wyżera jamy ustnej?