Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmmmmmmk

Dziecko praktycznie zdrowe, a lekarz przepisał PULNEO kurde CO ROBIĆ ???

Polecane posty

Gość hmmmmmmmmmk

Mój synek ma 6,5m-ca. Ma gorączkę od 2dni i nic poza tym się nie dzieje. Poszłam z nim do przychodni na zdrowe dzieci myśląc, że to od zębów, ale chciałam się upewnić i teraz tak ... :o Lekarka stwierdziła ... osłuchowo czysty, żadnego stanu zapalnego, żadnej anginy, nie jest to też od zębów itp... jest ok... no lekko zaczerwienione gardło. To jej słowa. Pytałam czy to może 3dniówka? Powiedziała, że możliwe, ze właśnie 3dniówka czyli wirusówka która zamiast kaszlem i katarem objawi sie wysypką za jakieś 3, może nawet 5dni. Przepisała Tantum verde i pulneo Wykupiłam myśląc, ze to jakiś syropek typu hmmmm prawoślazowy, a jak przeczytałam ulotkę to szok :o Poczytałam też po internecie, ze to pół antybiotyk i nie wiem co mysleć???

Gość do autorki pisze...
jaki połantybiotyk? co to za terminologia dla głupich? to lek przeciwzapalny,u mojego dziecka zawsze hamuje chorobe:O ale jak widac ty to kolejna mamuska wiedzaca lepiej od lekarza:O nie chcesz nie podawaj,tylko nie pisz za dwa dni ze twoje dziecko jest chore na maksa i co robic,pomozcieee:O:O

Gość hmmmmmmmmmk
Dodam, że mały jest marudnyyyyy

Gość hmmmmmmmmmk
Ok, w porządku. Tylko pytam :)

Gość lekarz konował
z tego co ja wiem to pulneo przepisuje sie na TROCHE poważniejsze schorzenia :o

Gość mamax
zgadzam sie kobieto jak lekarz daje jakis lek to musi byc powód!!! bzdura ze to jakis półantybiotyk-jak moj syn coś łąpie to zawsze go podje zeby nie było gorzej. lepiej podac syrop a nie potem beczec ze dzieciak antybiotyk musi przyjmowac. a od lekko czeronwgo gardła moze sie na zapleniu płuc skonczyc. i niech nikt nie mówi ze to nie mozliwe bo u nas tak było...

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Twoje dziecko ma gorączkę a Ty piszesz że jest praktycznie zdrowe, chyba cos nie tak z Toba no nie? Pulneo jet bardzo dobre, wiele razy uchroniło moja córkę przed antybiotykiem a Ty dawaj ten syrop i nie bądz mądrzejsza od lekarza

pulneo to lek przeciwzapalny i rozszerzający oskrzela. Moja córka dostała to jak miała zmiany osłuchowe na oskrzelach ale i tak nie pomogło

Gość Pulneo
Nasza lekarka tez wszystkim zapisuje Pulneo..niby nie zaszkodzi ale ja sie naczytałam o tym leku i go nie podawałam. Ona mowi że to jest osłonowo na oskrzela.. ze nie zaszkodzi..

nam zawsze pulneo pomaga,nie wiem z czego robici afere:O kazdy lek ma jakies działania uboczne, ale wole to niz zapalenie oskrzeli i antybiotyk albo co gorsza zapalenie płuc i szpital:O