Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutenka2626262

Jak nie zjem mięsa to jestem słaba!!!!!

Polecane posty

Gość malutenka2626262

Witam, czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem / schorzeniem (??!!) a mianowicie... Jak nie zjem mięsa lub wędliny jeden dzień albo dwa max.... to jestem bardzo słaba!!! od lat ważę mało i jestem niska... od miesiąca wiem ze mam nadczynność tarczycy.... czy ktoś może wie coś na ten temat???

Gość malutenka2626262
UP

Gość może nie dzień dwa
ale też długo nie wytrzymuję bez mięsa - wszyscy się dziwią, bo wg ojej grupy krwi (A) w ogóle nie powinnam jeść mięsa, ani nie czuć potrzeby jedzenia go. Co nie znaczy, że żywię się samymi roślinami - bo dla odmiany ich nie cierpię (owoców i większości warzyw). Ale jajka ser itp - na porządku dziennym. Raz jak dłużej nie jadłam mięsa - to kupiony kotlet schabowy zjadłam, "pożarłam" wręcz - na surowo - bałam się i brzydziłam, ale nie mogłam się powstrzymać. Ale nie dociekam, dlaczego tak jest. Po prostu przyjmuję, że taka moja uroda. Z chorób nękają mnie tylko alergie (także pokarmowe).

Gość może nie dzień dwa
ps. :-) Co prawda jestem wysoka, ale też chuda (170/50)

Gość maliboo.
moze masz malo zelaza we krwi? i jak nie zjesz miesa, ktore ma go duzo to robi ci sie slabo? przebadaj krew w razie czego, zeby sie nie okazalo ze nie masz anemii

ŁYKAJ RDZĘ-TO JAK POMOŻE TO BĘDZIE ZNACZYŁO ŻE OD NIEDOBORÓW ZWIĄZKÓW ŻELAZA:D.JA DLA OD MIANY JAK PRZESTAŁEM JEŚĆ MIĘCHO TO MI SIE POPRAWIŁO Z KRĘGOSŁUPEM:D.

Gość malutenka 26262626
Ja właśnie ostatnio robiłam badania. I poziom żelaza mam oki. A faktycznie jak nie zjem mięcha to jest mi słabo. Jakaś roztrzęsiona jestem... grue krwi mam 0rh+.... o ile ma to jakieś znaczenie... warzyw prawie nie jem - nie odczuwam potrzeby. Owoce sporadycznie i tez nie wszystkie. Jaja, sery żółte, mięso to moje jedzenie...za rybami nie przepadam od dziecka... boję się że będę miala w przyszlosci jakies zatory :/ przeciez tyle sie mowi ze mięso nie jest zdrowe...