Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wswieciedziecka

Mamy 20-letnie 21-letnie

Polecane posty

Gość samisami
uwazam ze na dziecko nigdy nie przyjdzie odpowiedni czas,bo czlowiek zawsze bedzie chcial czegos wiecej,albo dostac lepsza prace,kupic mieszkanie ,skonczyc nauke,a pozniej kobiety majac 30 lat i wiecej zaluja ze tego odkladaly

Gość samisami
takze jesli czujesz taka potrzebe posiadania dziecka w tym wieku to przekonaj swojego faceta do tego ,bo musicie oboje chciec :) my tutaj nie mamy wplywu na niego ;)

Gość balonoooowaaaa
samasami, ok, ale autorka napisala, ze jej narzeczony na razie nie chce dziecka.... Poza tym mysle, ze najpierw niech zamieszkaja ze soba.... A nie terapia wstrzasowa-ciaza i zamieszkanie razem-mozliwe, ze wszystko bedzie ok, ale co, jesli nie?

Gość to nie jest powiedziane ze
w wieku 30 lat nie mozna miec dziecka nie tylko 20 latki rodza bo problemy ciaza moznam iec jak i w wieku 30 tak i 20 tu nie ma normy najpierw powinen byc slub zamieszkanie razem a potem dziecko dziwc sie ze potem sa same rozwody w sród tak młodych ludzi:/

Gość balonoooowaaaa
Autorka nie ma co przekonywac narzeczonego... Moze z nim porozmawiac-owszem, ale decyzja jest jego! Najgorsze, jesli zacznie go nagabywac, wtedy moze sie zgodzi ale nie z wlasnej woli, tylo dla niej... A potem moze byc roznie...

Gość samisami
balonowa dlatego mowie ze ma przekonac swojega faceta,wcale nie jestem za tym zeby zaszla w ciazy bez jego zgody :) a w sprawie mieszkania to ona napisala wyzej ze moga razem u niej mieszkac i ze maja to w planach,skoro ona mysli ze bedzie dobrze i ze dadza rade to my nie mozemy za nich mowic a co by bylo jak bedzie zle ;) niech dziewczyna mysli pozytywnie,po co sie martwic na zapas ....

Gość balonoooowaaaa
Ech, slub.... ja i narzeczony mielismy juz zaplanowany slub, ale stwierdzilismy, ze najpierw postaramy sie o dziecko.... urodzilam, a 3 miesiace pozniej wzielismy slub... Ten swistek papieru nie gwarantuje zawsze udanego zycia :)

Gość balonoooowaaaa
samisami, wiem, ze autorka ma w planach wspolne mieszkanie, ale plany to nie wszystko-dlatego radze najpierw zamieszkac razem, zobaczyc, jak przelozy sie to na ich zwiazek... Wiem, ze trzeba myslec pozytywnie, ale tez rozne opcje nalezy brac pod uwage... :) Nie zycze im zle, wrecz przeciwnie :)

Gość wswieciedziecka
Ja nie chce na razie ślubu... Nie jest mi on do niczego potrzebny, nawet jak będę w ciąży to i tak go nie wezmę.... W sumie jesteśmy po rozmowie i postanowiliśmy starać się w tym roku... Pytałam tylko o Wasze zdanie jak to wygląda u Was chciałam znać opinie, nie interesuje mnie Wasza krytyka co niektóre pisały... Nie decydujecie za mnie TO MOJE ŻYCIE I JA NIM KIERUJE nikt za mnie nie umrze....

Gość opinia to czesto
KRYTYKA!!!!

Gość samisami
ja nie powiedzialam ze w wieku 30 lat nie mozna miec dziecko,bo nawet mozna miec po 40 ,chodzi o to ze czesto takie kobiety odkladaja pozniej zaluja,napewno nie wszystkie ale wiekszosc z nich tak ,ja znam duzo takich dziewczyn,nawet jedna mi powiedziala ze w wieku 20 lat nie chciala dziecka bo miala rozne plany na przyszlosc,teraz ma 32 i pracuje jako sprzataczka za granica i nic konkretnego w zyciu nie zrobila dla siebie ,dopiero jakis rok temu zdecydowala na dziecko i sie okazalo ze ma problemy z jajnikami i ma bardzo mala szanse ze wzgledu na jej wiek bo jakby byla mlodsza to z tymi jajnikami latwiej by bylo jej zajsc w ciazy !!!

Gość balonoooowaaaa
Powodzenia, Autorko :) Moja opinia to nie krytyka :) I autorka zrobi, co zechce i tak.... No my mielismy w planach slub.... bo chcielismy, tak samo jak chcielismy tego dziecka-maz wiedzial, ze ja jestem gotowa, nie musialam z nim rozmawiac, po prostu pewnego razu spuscil sie do srodeczka i tyle-sam z siebie...

Gość samisami
Autorko to powodzenia zycze,ja tez sie staram o dzidzie,mam 24 lata :D jestem 3 lata po slubie :)

Gość wswieciedziecka
Właśnie, więc chciałabym odstawić antykoncepcje nie mówiąc tu o tym by intensywnie i codziennie kończył we mnie. Boję się ze będę miała problemy z zajściem tym bardziej ze miałam problemy z jajnikami. Gdyby było potrzebne leczenia była bym jeszcze w młodym wieku, tego najbardziej się obawiam ze będzie potrzebne leczenie i jak będę miała czekać jeszcze kilka lat to potem może być za późno.... na walkę.... na dziecko, że ciąża może być zagrożona.

Gość balonoooowaaaa
Ja zaszlam w ciaze majac 23 lata, 24-jak urodzilam.... Teraz mam 27, moje dziecko prawie 3. Tymczasem moja kolezanka ma obecnie 28 lat i dzieci w wieku 9 i 7 i bardzo sobie chwali-maluchy juz dosc duze a ona wciaz mloda :) Czasem też tak sobie mysle, ze moje dziecko mogloby juz miec te 7 lat :)

Gość opinia to czesto
wswieciedziecka jak by tak kazdy mial myslec ze ciaza bedzie zagorzona to by mial dzieci w wieku 15 lat!!!!! rownie dobrze terz mozesz byc w ciazy i moze o na byc zagrozona chodz ci tego nie zycze ,bez przesady tez rtzysko wzrasta dopero ok35 roky zycia mnustwo kobiet rodzi w wieku 30 lat i jakos nie narzeka

Gość balonoooowaaaa
Autorko, rozumiem Cie... ja tez nie chcialam juz dluzej czekac-juz wtedy mialam problemy z okresem i torbielami, tez myslalam ze w ogole tak szybko nie zajde w ciaze... Od pierwszego razu, gdy nie zabezpieczylismy sie minelo 2,5 miesiaca i juz bylam w ciazy-i nie staralam sie usilnie zajsc, seks tak jak zwykle, 2-3 razy w tygodniu bez stresow i liczenia dni plodnych :)

Gość wswieciedziecka
Wiem, że nasz związek przetrwa. A jak pojawi się dziecko tym bardziej, nie raz słuchałam jak MÓJ mówił o dziecku jakie miał maślane oczka. Może i teraz nie jest pewien ale wiem ze jak bym była to by się BARDZO ucieszył :)

Gość samisami
ja mam kolezanke 22 lata,ma dwojke dzieci 5 lat i 3 lata ,pierwsze urodzila majac 17 lat,jest mezatka i jest bardzo szczesliwa ,teraz dzieci wysyla do przedszkola a ona dalej sie uczy :)

Gość opinia to czesto
pozatym to jest twoja sprwawa ty edziesz je wychowywac a nikt inny i to kazdego rpywatna sprawa kiedy zaklda rodzine czy majc lat 18 ,20 itd czy 30 i nic nikomu do tego

Gość wswieciedziecka
opinia to często - nie zrozumiałaś mnie. W wieku 15 lat nie myślałam o dziecku ! Teraz mam prawie 21 miałam problem z jajnikami. Teraz jestem gotowa i dlatego chce...

Gość balonoooowaaaa
opinia to czesto----nie doczytalas chyba, Autorka napisala, ze miala juz problemy z jajnikami, wiec nie badz zlosliwa :P

balonowa Ty niewiele oczekująca od życia kreaturo Pzwól,że Ci wytłumacze i co z tego,że teraz kiedy Twoje dziecko jest odchowane Ty dalej jesteś młoda??? Kobieto, przecież kiedy Ty łaziłas z brzuszyskiem,zmieniałas pieluchy i wąchałaś kupy,ja chodziłam w fajnych kieckach z koleżankami na kawe,imprezowałam,poznawałam faceyów,nawiązywałam znajomości,studiowałam DZIENNIE,ciesząc sie studenckim życiem Teraz mam 26 lat i to czego Ty nie bedziesz miała już nigdy WSPOMNIENIA, a na dziecko mam jeszcze przynajmniej 3 lata wiec sie tak nie ciesz, bo jestes uboga,uboga we wspomnienia z najcudowniekszych lat, a wspomnienia o kupkach i porodzie czekają na mnie w przyszłości

Gość balonoooowaaaa
Lindo, nie stresuj sie tak :) Wybawilam sie swojego czasu-nie martw sie-w wieku 24 lat mialam juz inne priorytety :) Nie rozliczam Cie z Twojego zycia, nie oceniam, wiec prosze Ciebie o to samo w stosunku do mojej osoby...

Gość zgadzam sie z
Linda S

Gość wswieciedziecka
Linda S - ale przynajmniej na pewno miała więcej cierpliwości niż Ty teraz ok 30-stki a nie daj boże jak będziesz miała problem z zajściem albo bezpłodność jedno z partnerów co wtedy ?? Pomyślałaś ? Ona jest pełna energii a Tobie nic nie będzie się chciał bo już latka lecą.... Na starość będzie miała pomoc od dzieci a Ty nimi będziesz musiała się jeszcze zająć....

Gość do doo >wswieciedziecka
czemu ty dziewczno od razu zakladasz ze w wieku 30 lat musza byc problemy z zajsciem w ciaze? bo czegos tu nie rozumiem ktos tu dobrze napisal ze mozna miec 20 i miec problemy dziwna jestes;o

Gość tępy i nie wykształocony
mózdzek z autorki jest a dlaczego majac 30 lat ot czlowiek jest juz stary ?hahahahahhha hahahaha

mhm oczywiscie,miałabym więcej cierpliwości gdybym oglądała rówiesniczki w szortach latem jak jadą nad morze... 20-25 lat to lata, których nikt Ci nie odda,szczególnie piękne kiedy studiujesz

Gość wswieciedziecka
No też właśnie jak bym miała te problemy w wieku 20 lat to łatwiej będzie mi się leczyć i będę miała większe szanse na szybszą ciąże.... tępy i nie wykształocony - nie chodzi o to ze stary :/ Linda S - dziecko nie przeszkadza w nauce, można te szczęśliwe chwilę spędzać również z dzieckiem.