Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wswieciedziecka

Mamy 20-letnie 21-letnie

Polecane posty

Gość si ja
:D:D:D:D

Gość balonoooowaaaa to jaaaa
Pomaranczowy kazdy mozna zaczernic, bo nie posiada hasla. Naprawde nie wiesz, czy tylko udajesz?

balonowa,to nie moja wina,nawet nie wiedziałm,że można komuś zaczenic nick...niby jak?nie wiem dlaczego sądzisz,że to ja...

Gość 1990 - autorka
Już się znudziło ?

Gość balonoooowaaaa to jaaaaaaaaaaa
znow zmienialam:D

Nic nie sadze. Daj juz spokoj. Ktos caly czas wszystkie moje nicki zaczernia. To norma, po Kafe mozna sie wszystkiego spodziewac. Nie chce mi sie w to bawic, szkoda czasu.

dlatego stad spadam bo jestem i tak za malo inteligentna ide spac i zróbic loda mokemu a dziecko sie drze si ja

Gość samisami
nie rozumiem o co sie klocicie tutaj ,dziewczyny ...no kazda z nas jest inna,jedna woli zyc bez zobowiazan do pewnego wieku pozniej zalozyc rodzine,drugiej ciagnie do zycia rodzinnego i do rodzenia dzieci,a sa tez kobiety ktore wogole nie chca miec dzieci jak moja siostra,bo ona chce adeptowac hehe a ma 20 lat :) i to nie znaczy ze ktoras z tych kobiet jest zla,no nie mozemy byc wszystkie takie same ...niech kazda robi tak zeby ona sie miala dobrze i tyle

Gość widze ze autorka znikla
a taka byla mądra:D

Gość myslisz sie madralo
widze ze autorka znikla - to jak widzisz się mylisz bo z takimi PUSTAKAMI jak Ty nie ma o czym rozmawiać.... Inteligencja u Ciebie zerowa. Ale nie przejmuj się tak zdania nie zmieniłam.... Nie pozwolę na obrażania swojej osoby.... Nie ujdzie Ci to na sucho moja droga

Ale jesteście wredne. Nie Wasze dupy, nie wasze życie a się wtrącacie. Lindo, po czym oceniasz swój poziom inteligencji? Bo się wyszumiałaś, miałaś wielu facetów i powodzenie? Jakim prawem oceniasz kobiety, które wybrały co innego w życiu? Imprezki na studiach, masz się czym chwalić. A po charakterze twych wypowiedzi widać, że te studia to przebumelowałaś na zabawie i facetach... Nauczyłaś się tam czegoś? Na moje, to jedynie bycia nietolerancyjną i niekulturalną. Moim zdaniem jesteś nieszczęśliwa, usilnie twierdzisz, że Twoje życie jest super, a sęk tkwi w tym że nie możesz znaleźć tego jedynego, który będzie Cię szanował i kochał. Czyżby twoja ponadprzeciętna uroda nie dala Ci tego? Nie dziwię się autorce, że się już nie wypowiada w temacie, nie macie za grosz kultury i ogłady.

Gość samisami
zgadzam sie z Tamara,a tak przy okazji Tamara skad wzielas to imie? wyglada mi na arabskie :)

Chodzi Ci o imię synka czy córki? Dalam takie, ponieważ mi się podobały, bez zagłębiania się w ich znaczenie, czy pochodzenie :)

Gość samisami
chodzi mi o imie Tamara, a dzieci jakie maja imiona?

Mam w stopce imiona dzieci :) Moje imię dali mi rodzice, mi też się podoba, na tamte czasy było niespotykane i egzotyczne :)

Gość Tamara to normalne imie
przynajmniej w moich kregach. Czy ladne to juz nie istotne, ale akurat u mnie w rodzinie sa 3 Tamary:D I n pewno Tamara nie ma nic wspolnego z arabskim imieniem:)

Gość samisami
aha rzeczywiscie ,nie widzialam tych imion :P ale ladne masz to imie :)

Gość Tamara to normalne imie
odnosnie tematu sie tylko wypowiem. Calego nie czytalam wiec jesli bede sie mylic to prosze o krytyke, ktora przyjme oraz o wyprowadzenie z bledu. Moim zdaniem rodzice to osoby, ktore same potrafia zapewnic byt dziecku. A mysl, ze " pieniadze sie znajda" lub bardziej popularny tekst "jakos to bedzie" swiadczy o braku odpowiedzialnosci. Odpowiedzialni rodzice to tacy, ktorzy licza na siebie, a nie tylko na dziadkow, znajdowanie pieniedzy czy na zycie, ktore jakos tam sie ulozy. Dziecko to powolanie na swiat nowej istoty i fajie by bylo jakby wiecej osob nie traktowalo dziecka jak zywej lalki, a jako czlowieka, ktory bedzie mial potrzeby i ktore rodzice powinni zaspokoic

Wiesz, ja z mężem nie mamy kokosów, starcza na życie i na przyjemności, trochę dajemy radę odłożyć... Moja kuzynka wychodziła właśnie z założenia, że nie chce mieć szybko dziecka, bo chce, żeby jej maluch w przyszlości miał wszystko. Fakt, dorobili się, ale ona od dwóch lat stara się o dziecko i nic (ma 30-stkę) i teraz żałuje, że nie zaczęła starać się wcześniej. Naprawdę, żeby tylko nie zajść w ciążę, zanajdzie się milion wymówek (jeszcze nie teraz, jestem za młoda, muszę mieć więcej pieniędzy), ale jak dziecko już jest, to z reguły człowiek sobie i tak radzi, bo musi, bo ma dla kogo...

Samo zapewnienie, że jakoś się ułoży nie jest zbyt mądre, trzeba wtedy faktycznie się postarać, żeby się ulożyło i było naprawdę dobrze...

Gość 20 - 25 lat najlepszy
wiek na dziecko? ja w tym czasie to zakuwałam z zaciśniętymi zębami materiał na studiach bo studiowałam farmację. Gdybym wtedy urodziła dziecko nie ukończyłabym studiów a wieczorowe kosztują w granicach 8 tysięcy za semestr więc zastanówcie się niektórzy. Wieczorowe znaczy się trochę po 12 w południe :O. Teraz mam dobrze płatną pracę nie uważam się za starą a dzieci nie uciekną. Jestem szczęśliwa jak jest.

Tamaro,jesteś kolejną kretnką z bachorami Mam swojego jedynegi,jak to nazwałaś tak więc Twoja tępa teoria na mój tem spaliła na panewce Tak,czuje że moje życie jest lepsze od Twojego,ale skoro jestes zaprogramowana do rodzenia dzieciaków i juz sobie wmówiłaś ze daje Ci to szczeście,to tylko wyrazy ubolewania\ powtarzam jeszcze raz: Piękne kobiety maja onne życie od tych przeciętnych, dlatego nie pakują się w ciąze w wkieku 20 lat:)))))

żal mi Twoich pseudo psychologicznych teorii,tak się składa,że jestem z zawodu socjologiem i tacy ignoranci jak Ty Tamaro(wnosze po konstrukcji Twojej dedukcji na mój temat) budzą we mnie jedynie litość

Gość hahaha mamy 20letnie?
to chyba raczej kurvy a nie matki, jebac sie potrafia po katach i bachory plodzic ale pewno tu piszecie ze dzieci planowane itd hehe smiac mi sie chce z was pizzdy

Każdy ma w życiu inne priorytety. Jak chcesz mieć dziecko w wieku 20 lat Twoja sprawa. Jednak nie wystarczą same chęci, potrzebne są środki materialne- a nie jakoś to będzie. Sama uważam, że 20 lat to wiek na zabawę, zdobywanie doświadczenia, podróżowanie, a nie pieluchy. Wydaję mi się, że osoby decydują się na dziecko, bo chcą wypełnić czymś życie. Nie mają zainteresowań i innych celów. Takie są moje subiektywne uczucia i nie musicie się z nimi zgadzać. :)

Lindo, Lindo.... Dobrze, że masz tego jedynego :) Gratulacje :) Możesz pisać, co chcesz, tylko Twoje narzucanie swojego zdania i potępianie matek z dziećmi już nie jest na miejscu. Rozmowa z tobą nie ma sensu, i tak postawisz na swoim i jeszcze w niekulturalny sposób się wypowiadasz o żonach i matkach-Ty się jeszcze do tego nie nadajesz-ok, ale ode mnie proszę 3 kroki w bok... Do tej, co nie doczytała, matką zostałam w wieku 25 lat :)