Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sheriiidaa

Czy mozliwa jest w tkim przypadku ciaza? Pomozcie

Polecane posty

Gość sheriiidaa

Kochalam sie dzis z moim chłopakiem, okres mialam 15 marca dzis mam 15 dzien cyklu ogolnie mam 28dniowe. Kochalismy sie bez zabezpieczenia, dosc dlugo ok 20 minut. Ale nie doszedl we mnie. Mozliwe jest w takim wypadku zajscie w ciaze, prawdopodobnie wczoraj mialam owulacje

Gość shisesho
ryzyko ciąży jest nawet jesli uzywasz prezerwatyw a co dopiero bez. pleminiki sa tez plynie ejakulacyjnym wiec nie musial wcale dochodzic, zeby cie zaplodnic. zacznij sie uczyc by twoje dziecko nie mialo az tak glupiej matki

Gość ela1990.
a planujesz dzidziusia/?

"pleminiki sa tez plynie ejakulacyjnym wiec nie musial wcale dochodzic, zeby cie zaplodnic. " Płyn ejakulacyjny to sperma, więc oczywistym jest, że są w nim plemniki. W płynie PRZEDejakulacyjnym też są, ale prawdopodobnie nie są one zdolne do zapłodnienia.

Gość shisesho
no zjadlam przedstrostek PRZED ale zdarza sie, ze to wlasnie przez ten plyn kobiety zachodza w ciaże, bo gdyby nie to stosunek przerywany bylby bezpieczniejszy!

Gość sheriiidaa
czyli szanse nie sa duze skoro te plemniki nie sa niby zdolne do zaplodnienia? Martwie sie bo jestem za mloda na dziecko, ehhh nie mysli sie przed faktem ale po niestety, no i ogolnie chodzilo mi o to czy dzien po owulacji mozna jeszcze zajsc? zakladajac ze 100% mialam ja wczoraj, choc w rzeczywistosci reki uciac sobie nie dam

Gość sheriiidaa
up

Oczywiście, że dzień po owulacji możliwe jest zajście w ciążę. Co do plemników w płynie przedejakulacyjnym to naukowcy sami do końca nie wiedzą czy są zdolne do zapłodnienia czy nie, ale raczej skłaniają się do tego, że nie. Jednak jest jeszcze coś takiego jak kropelkowanie. Może być też tak, że plemniki zdolne do zapłodnienia pozostały w cewce moczowej z poprzedniego wytrysku i płyn przedejakulacyjny umieścił je gdzie trzeba. Poczekaj do terminu spodziewanej miesiączki i zrób test. I pomyśl o jakiejś metodzie antykoncepcyjnej na przyszłość.

Gość ChlopekRoztropek
@sheridia Raczej powinnas byc spokojna, a skoro jestes mloda i chcesz uprawiac seks, to poczytaj o metodach antykoncepcyjnych i wybierz cos dla siebie. Na stronie wpadki znajdziesz sporo informacji

Gość gfggg
Master111 a ty sie wpierdalaja nie masz o tym zielonego pojecia chlopczykU:O