Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brzuchokulka

8 i pół miesiąca karmienia cyckiem - za długo czy za krotko?

Polecane posty

Gość Bella ...
ja karmiłam 14 miesięcy , uwazam że jeszcze do roku powinnaś karmic, pozniej wg uznania ...

Gość Bella ...
ja karmiłam 14 miesiecy - mysle ze do roku czasu powinnas pokarmic, a pozniej wg uznania

Gość iwonka bez ogonka
chyba ok :)

Gość deszczowa piosenka :)
Ani za długo,ani za krótko... Karmisz tyle czasu ile chcesz :)

Gość hffvbkkb
Nie ma czegos takiego jak za dlugo lub za krotko. Karmisz tak dlugo jak potrzebuje tego dziecko i jesli ty rowniez tego chcesz. Tylko to jest miara. Ja karmilam 9 miesiecy, moje dziecko sie juz nie najadalo i nadrabialo w nocy wiec przestalam karmic. Dla mnie byl to odpowiedni czas

moja w ogole się nie najada cycem, bardziej ssie go jak smoczek - budzi mnie kilka razy w nocy, żeby tylkowziąć na chwilę do buźki.

Gość takkkoo
14 msc na piersi??obrzydlistwo:( moja corka ma 14 msc,nie wyobrazam sobie karmic ja piersia-fuj. karmilam 8 msc i starczy

nie mysle, że karmienie to obrzydlistwo. Dla mnie bylo to mile, ale do czasu. mam starszego synka, tez musze mu poświęcać czas.

Gość takkkoo
obrzydlistwo.jak matka karmi takie duze dziecko:( do mniej wiecej roku jest dla mnie ok,ale powyzej roku to hmmmm

Gość hffvbkkb
Skoro dziecko sie nie najada i sie budzi w nocy, to jest najwyzsza pora na zakonczenie karmienia piersia i wprowadzenia sycacej kolacji. Jesli chcesz jeszcze dawac piers, to dawaj, ale juz nie jako posilek a np picie w ciagu dnia. Moja corka ma 13 miesiecy i rowniez sobie nie wyobrazam takiego duzego dziecka przy piersi. Nie uwazam tego za obrzydliwe ale ja bym nie mogla karmic chodzacego juz dziecka, ktore je juz praktycznie wszystko.