Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemozliwe to to

Zakaz psów w bloku?

Polecane posty

Gość niemozliwe to to

Doszla do mnie plotka, ze na osiedlu na ktore sie niedlugo rpzeprowadzam nie wolno trzymac psow w mieszkaniu bo tak ustalili mieszkancy... To chyba prawnie niemożliwe? :o

Jeżeli tamtejsi mieszkańcy tak zadecydowali to jak najbardziej możliwe.

Gość gospodyni magda
to chyba w PóŁnocnej Korei :)

Gość *tralalalala*
W Polsce wszystko jest możliwe. Ale faktycznie z czymś takim jeszcze się nie spotkałam.

nie no mi się wydaje, że skoro większość tak zadecydowala to dlaczego mialo by to nie być możliwe? osobiście mialabym ogromny problem gdybym musiala się w takie miejsce przeprowadzić tymbardziej z takim psem jakiego mam :P ale mimo wszystko protestowalabym :P dowiedzialabym się w jakimś urzędzie czy coś jak to prawnie wygląda czy mają prawo mi zabronić itd. warto zasięgnąć opini adwokata jakiegoś.

Gość widzi w Tobie konkurencję
a może by tak zakaz trzymania ludzi w blokach? :o (oczywiście tych, którym przeszkadzają te pieski)

Gość paschalina
podobno ma być wprowadzona ustawa zakazująca trzymania psów w mieszkaniach. ale tylko tych agresywnych ras, co jest zrozumiałe. ale zakaz WSZYSTKICH psów jest bez sensu... przecież taki york to jak świnka morska, tylko nieco głupsze i więcej hałasu narobi... :P

Gość a ja jestem za
,

Gość *tralalalala*
Co jest niby słusznego w takim zakazie? Człowiek w SWOIM mieszkaniu chyba ma prawo trzymać zwierzaki, jeżeli lubi ich towarzystwo. Ja np. nie lubię dzieci, ale nie żądam wprowadzenia zakazu trzymania dzieci w blokach.

paschalina nie ma agresywnych ras ;) jest tylko taka lista ''myląca'' ludzi, którzy się nie znają. Tak naprawdę taki york może być bardziej agresywny niż pitbull z rottweilerem razem wzięte. To tylko zależy od sposobu ulożenia przez wlaściciela ;) Uważam, że zamiast debilizmu tego typu powinni wprowadzić testy psychiczne dla wlaścicieli z psami we wspólpracy z behawiorystą tak jak to się odbywa w Niemczech.

Gość niemozliwe to to
**Mysia No właśnie żadne prawo w Polsce nie zabrania trzymania psów w mieszkaniu. Najwyżej jest to jakieś wewnętrzne ustalenie, w co nie chce mi się wierzyć bo to nie jest żadne małe, zamknięte osiedle... interesuje mnie na ile takie rzeczy są wiążące - nie poddam się bez walki. W spółdzielni nikt o tym nie wspominał, ale zaczęło mnie to zastanawiać, bo osoba to wpsomniała o innych głupich zakazach - jeden z nich widać gołym okiem, że jest przestrzegany :/

Gość paschalina
Mysia ;) ja rozumiem, że głównym winowajcą jest zazwyczaj nieodpowiedzialny właściciel-idiota. ale mimo wszystko wolałabym być ugryziona przez yorka niż przez pitbula ;) i testy psychiczne też popieram. i obowiązkowe szkolenia również. ale mimo wszystko uważam, że niektóre rasy nie nadają się do trzymania w blokach- przeciętne polskie mieszkanie ma mniej niż 50m2, a niektórym rasom potrzeba,przestrzeni, ruchu. Spacer, nawet najdłuższy tego nie załatwi.

Gość niemozliwe to to
Dodam tylko, że nikt mojego psa nie zakasuje durnymi argumentami typu "pieś śmierdzi" (WTF?) czy załatwia sie na klatce (WTF?)... nie ma też problemu z hałasem, nawet jeśli zostaje sam.

Gość bleblee
t o mozliwe, jesli rada mieszkancow tak ustalila a propo groznych ras to maly jork cie nie powali jedna lapa a jakies wielkie psisko tak wiec nie pisz ze wszystkie psy sa tak samo grozne

W takim razie jeżeli wynajmnujesz mieszkanie w spóldzielni która sobie nie zastrzega nic, albo nawet mieszkanie masz wykupione na wlasność to tymbardziej... wolność Tomku w Twoim domku czy jak to tam szlo :P ja bym olala zbuntowane babcie i trzymala psa w bloku, oczywiście jeżeli tak jak to paschalina nie jest to pies któremy w mieszkaniu będzie po prostu za ciasno. cóż jedyne z czego będziesz musiala zrezygnować to przyjaźnie z sąsiadami :P

Gość niemozliwe to to
paschalina, no właśnie to ejszcze rozumiem tzn agresywne rasy. ba, nawet popieram rozprawianie się z durnymi właścicielami (nie z psami)...ale żeby odgórnie każdego psa? No i nie chce mi się wierzyć, że na tak dużym osiedlu nikt nie ma czworonoga :o

Gość a ja jestem za
Mój pies ma 30a działki do biegania, kiedy chce, jak chce i w ogóle nawet smyczy nie mam. Nie męczy się jak jakiś wilczur w M2 wyprowadzany na 10 min na dobę. Pies jest stworzony do biegania i pokonywania odległości.

widać nie rozumiecie mnie w tej kwestii.. :P rottweiler z natury nie jest psem agresywnym, to rasa zrównoważona, spokojna, przywiązana do rodziny, nie dająca się latwo sprowokować eeh zalet moglabym wymieniać tysiące a jakoś widnieje na liście. Natomiast taki jamniczek szybciej sam będzie prowokatorem, bądź ugryzie Cię w rękę gdy nie przypadniesz mu do gustu niż rottweiler. o to mi chodzilo.

Uważam, że taki zakaz powinien zostać wprowadzony w całej Polsce, a oto argumentacja: - zasrane chodniki - smród - hałas - pies się męczy - w przypadku agresywnych ras ryzyko ataku na postronne osoby (bo osoba właściciela mnie nie interesuje) Za mało? Zakaz nie powinien dotyczyć tylko trzymania najmniejszych psów (jorków, ratlerków itd.)

Gość niemozliwe to to
bleblee I co niby mi mogą zrobić, na jakiej prawnej podstawie działają? Może kolor mebli też mi odgórnie nakażą? Mój pies jest nieduży (choć większy od Yorka ;) ), przeszkolony a jego kupa to moja kupa :D Więc nie oddam go do schroniska tylko dlatego, że jakieś zrzędliwe baby mają problem

powinno się dokonywać selekcji wlaścicieli a nie grupowania ras na lepsze i gorsze agresywne i lagodne. Z każdego psa zrobisz mordercę i z każdego potulnego misia.

Oczywiście chodzi o zakaz trzymania psów w blokach i kamienicach, jeżeli ktoś ma dom wolnostojący - proszę bardzo, grunt, że nikt nie musi slalomować między psim gównem na chodniku a pies się nie męczy.

Wiec jesli psia kupa to Twoja kupa,czemu zostawiasz ja na trawniku przed blokiem? Chyba ze sprzatasz po swoim pupilu;-)

Gość thtraha
spoldzienia czy zarzadca bloku moze taki zakaz wporwadzic i niestety musisz sie do neigo stosowac bo to jest dobro wpsolne, jak ci nie ni epodoba to sie tam ni eprzeprowadzaj i juz. tak samo jak spoldzielnia moze wprowadzic zakaz palenia w bloku

Gość niemozliwe to to
etanol Uważam, że taki zakaz powinien zostać wprowadzony w całej Polsce, a oto argumentacja: - zasrane chodniki - MÓJ PIES NIGDY W ŻYCIU NIE ZAŁTWI SIĘ NA CHODNIKU, TO RAZ. DWA, SPRZATNIECIE PSIEJ KUPY TO NIE PROBLEM - smród- WTF? MOJ PIES JEST MYTY PO KAŻDYM SPACERZE (CZYLI 5 RAZY DZIENNIE), JEST CZYSTY I PACHNIE LEPIEJ NIŻ NIEJEDEN CZŁOWIEK - hałas - NIE DOT. KAŻDEGO PSA. PIES JEST RPZESZKOLONY I NIE SZCZEKA W DOMU. - pies się męczy - POWIEDZIAŁ CI? PIES, KTÓREMU JEST DOSTARCZANA ODPOWIEDNIA DAWKA RUCHU SIĘ NIE MĘCZY. PADA W DOMU I ŚPI :d - w przypadku agresywnych ras ryzyko ataku na postronne osoby (bo osoba właściciela mnie nie interesuje) = NIE MAM AGRESYWNEJ RASY, WŁAŚCIWIE ŻADNEJ - MIESZANIEC Za mało? Zakaz nie powinien dotyczyć tylko trzymania najmniejszych psów (jorków, ratlerków itd.) TAK, ZA MAŁO :d

Gość niemozliwe to to
MARCIN117 - jest moją kupą, bo sprzątam, więc nie wiem skąd to durne stwierdzenie że ją zostawiam. Podawane argumenty są głupie, bo wskazane problemy to jakiś stereotyp i nie dot. psów a nieodpowiedzialnych właścicieli. Dlatego nie zamierzam się godzić na to i oddawać psa. Nie wzięłam zabawki, tylko członka rodziny.

do tej co capslockiem pisze: ad 1. - ok, ty może sprzątasz po swoim kundlu, ale większość właścicieli psów to zwykłe nieokrzesane polactwo i nie słyszeli o tym, że po psie wypada sprzątnąć ad 2. - psy śmierdzą i wprawdzie to problem twój jak ci pachnie w mieszkaniu, ale wystarczy że wejdzie ktoś z wielkim, obleśnym psem do autobusu i już do smrodu niemytych ludzi można dodać smród psa ad 3. - nie da się wyszkolić psa, żeby trzymał mordę na kłódkę, no chyba, że ty "wyszkoliłaś" swojego wycinając mu struny głosowe :D ad 4. - wyobraź sobie pindo, że załatwiasz się 2 razy dziennie bo więcej ci nie wolno, jesteś uwięziona 24 godziny na dobę w ciasnym mieszkanku (a przeważnie mieszkania w bloakch są ciasne) a wychodzisz na parę minut dziennie prowadzona na smyczy. Psy w blokach i kaminicach - zwłaszcza duże psy - się męczą. Jest tyle innych zwierzątek domowych - koty, białe myszki, chomiki, szczury, świnki morskie, koszatniczki, nawet udomowione pieski preriowe można kupić...to na chuuj wszystkim te cholerne psy?:o

Gość niemozliwe to to
**Mysia Sranie na chodnik to mój ulubiony debilizm. Mało, który pies załątwia się na chodniku, bo naturalnie wybierają trawę . Poza tym, choćby nawet załatwiał sie na chodniku, to co to za różnica? Kupa powinna być sprzątnięta, więc?