Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jooolasiaaa19

CO POLECACIE Z LIDLA I BIEDRONKI??

Polecane posty

Gość on on
baaaaa dostaniesz całe prosie nie tylko mortadele

Gość Jooolasiaaa19
Fajnie jutro pojde po mortadele i papier przy okazji sie rozejrze

Gość bielid
LIDL: - był? dostepny chleb ciemny LANDGUT, ale chyba już przestali dostarczać :( - czasem (bo to białe pieczywo, którego unikam) mała bagietka z ich własnej piekarni przypomina mi, jak kiedyś pieczywo (bułki) smakowało - czekolada gorzka - pleśniowy Limburger - ser (skończył się - nie pamietam nazwy - po opakowaniu poznaję) - Rote kultur... ? - ser Brie Etoile - filety śledziowe w oleju prod. Biedronka: - kiełbasa gospodarza - kefir z Mlecznej Doliny, bo jeszcze nie trąci samą chemią i sztucznością. To w miarę regularnie kupuję. Ale co kto lubi... ;-)

Gość on on
a hot dogi lubicie a wiecie z czego są parówki?? smacznego więc :-)

Gość a cóż to??
na pewno nie kupuj tam mięsa i innych smieciowych, niemarkowych bardzo tanich śmieci :o

Gość a cóż to??
gratuluje tym co oszczędzają na mięsie i kupuja je w biedronce. przeczytajcie sobie kiedyś na skłądzie ile tam jest procent mięsa najwięcej 20% mięsa, a reszta to solanka i chemia :o żal niektorych naprawde :o

Gość mekekeke
Nie łatwiej po prostu pójść do tych sklepów i się rozejrzeć, a nie pytać ludzi tutaj? W końcu i tak tam pójdziesz.

Gość on on
o chipsy tak dobre grubo krojone

Gość bielid
jeszcze szynka szwarcwaldzka - uciekła w zestawieniu Lidla @a cóż to - a na "twoim" mięsie masz napisane ile zawiera mięsa w mięsie? :P na wędlinach się zdarza taka informacja, przy mięsie zazwyczaj trudno o takie dane. Nie każdego stać na najdroższe, któe nie zawsze oznacza najlepsze.

w Biedronce : -warzywa na patelnię (w przeciwieństwie do innych firm te mają różnorodne warzywa a nie tylko marchewkę:/ ) -kaszkę na mleku (a'la jogurt-PYYYSZNA i niedroga a np,smakija kosztuje jeszcze raz tyle co ta z Biedronki i niczym w smaku sie nie różnią) -solony , prażony słonecznik :) -chleb złocisty -herbata Erl Grey i Zielona z miętą -mydło w płynie migdałowe -mają tanie pamelo ok. 4-5zł. gdzie w innym markecie kosztuje ok.8-10zł. -wszystkie paczkowane sery,może nie są najtańsze,ale smaczne, -mokre chusteczki Dada, -serek waniliowy Tuti Fruti(?) -ciasto/babkę marmurkową Hanusia(?) -naleśniki z serem i wszystkie krokiety -soki pomarańczowy i jabłkowy Lidla mam daleko ale jadłam pyszny przysmak wiejski ( samakuje jak tuszonka/świerzonka/gulasz) i taką bombonierkę gdzie pralinki są z kilku rodzajów czekolady -czekoladki w kształcie muszelek :)

w Biedronce : -warzywa na patelnię (w przeciwieństwie do innych firm te mają różnorodne warzywa a nie tylko marchewkę:/ ) -kaszkę na mleku (a'la jogurt-PYYYSZNA i niedroga a np,smakija kosztuje jeszcze raz tyle co ta z Biedronki i niczym w smaku sie nie różnią) -solony , prażony słonecznik :) -chleb złocisty -herbata Erl Grey i Zielona z miętą -mydło w płynie migdałowe -mają tanie pamelo ok. 4-5zł. gdzie w innym markecie kosztuje ok.8-10zł. -wszystkie paczkowane sery,może nie są najtańsze,ale smaczne, -mokre chusteczki Dada, -serek waniliowy Tuti Fruti(?) -ciasto/babkę marmurkową Hanusia(?) -naleśniki z serem i wszystkie krokiety -soki pomarańczowy i jabłkowy Lidla mam daleko ale jadłam pyszny przysmak wiejski ( samakuje jak tuszonka/świerzonka/gulasz) i taką bombonierkę gdzie pralinki są z kilku rodzajów czekolady -czekoladki w kształcie muszelek :)

Gość Bronek Kompromitowski
śrót do flinty w lidlu polecam ja :classic_cool:

Gość feel the heat 88
Polecam: -chipsy grubo krojone (różne smaki) -kefir Mleczna Dolina czy jakoś tak -chleb pszenny tostowy -serki wiejskie z miodem/truskawkami/ananasem -kiełbasa w plastrach Nasze Smaki -kasze, makarony itp. (bez różnicy porównując z innymi sklepami) -peeling drobnoziarnisty -gąbka (tania!!! ok. 1 zł) -chusteczki hig. -płatki kosmetyczne Nie polecam: -wody mineralne (jak kranówa) -podpaski (prawie zero kleju) Czyli: ogólnie na wielki plus. Chętnie tam chodzę. Jedyne co mi trochę przeszkadza to nie za wielki asortyment przez co często je się / używa się tych samych produktów. No ale w końcu to nie hipermarket. Dla mnie byłaby to wielka szkoda, gdyby sieć tych sklepów została zlikwidowana.

Gość dkfijrif
lidl: =- sery pleśniowe - wszytskie - warzywa; mieszanka chińska - napoje dla odchudzających się : linessa - pesto z suszonych pomidorów - pomidory z puszki -30% smietanka (wspaniale się ubija) - musli te najzwyklejsze w woreczku - kiełbasa wiejska - mascarpone, mozzarella - mleczko skondensowane - takie chusteczki do czyszczenia w5 biedra: papier toaletowy ;) szpinak mrożony - rewelka eee yyy koniec :) tunczyk

Gość dkfijrif
ooo wiem!! słodkie porto z biedry - uważam, ze jest calkiem dobre :)

o nie próbowałam tego potro biedronka godne polecenia: husteczki higieniczne płatki kosmetyczne cif-dużo tańszy niż gdzie indziej mascarpone mozzarella kabanosy serek bri fasola ,kukurydza,groszek,brzoskwinie, ananasy ( w puszkach) wina, wódki , piwo żywiec owoce, warzywa, proszki do prania ,olej kujawski szynka prosciuto lazania , canneloni, frytki mrozone ryż, makarony,maka tortowa,ptasie mleczko kosmetyki garniera wogóle trafiają się fajne rzeczy :) miesa nie kupuję ani wędlin nie markowych :)

Gość polecamy nie polecamy
Z Biedronki polecam pierogi ze szpiankiem i pieczarkami z firmy frittar sa przepyszne, natomiast nie polecam pierogow z „ jakiejs tam chaty mnie się rozgotowaly i wyrzuciłam do śmietnika , i jeszcze wloskie tortelini w srodku jest strasznie twarde nadzienie które po ugotowaniu jest tak samo twarde jak przed;-)))) natomiast polecam makarony swiderki wloskie sa bardzo dobre, pomidory w puszce, oliwa z oliwek, warzywa na patelnie , słodycze sa dobre,

W Biedronce trzeba uważać, ale w Lidlu to jest cała masa dobrych jakościowo i jednocześnie niedrogich produktów. Na przykład płatki śniadaniowe Vitelle fit z wiśniami - rewelacja jak dla mnie, woda mineralna Saguaro grejpfrutowa i serki z owocami - ich cena oscyluje w okolicach 1 złotego a są naprawdę pyszne ;)

Gość pomagacz życzliwy
do Lidla nie chodzę prawie wogóle a jak już jestem to biorę colę w butlekach 1litrowych o samku waniliowym (Pepp Cola) tamtejszej mineralnej Saguaro nie polecam - najgorsza mineralna jaką piłem w życiu - nigdy więcej!

Gość d4wr34
oliwa z biedry jest tez ok :)

Gość JagodowaMama
Z biedronki Dla dzieci chusteczki do pupy dada, pięknie pachną rumiankiem często można znaleźć pieluchy huggies w niskich cenach, i kaszki też taniej niż gdzie indziej Chusteczki do ścierania kurzy taki wilgotne, chyba 100 szt op- 5zł mój ukochany szampon i odż palmolive gęste mocne- zdarzają się mega promocje na te produkty serek wiejski, pasztet babuni bardzo pyszne Pamiętam, że trafiłam tam kiedyś na lody na patyku w czekoladzie posypane orzechami- miło wspominam Lidl Bywam rzadko, więc nie jestem na bieżąco, ale pamiętam że serki wiejskie całkiem ok

Gość gość
W Biedronce mogę polecić 3 moje ulubione produkty:szynka szwarcwaldzka mocno wędzona,jogurt migdałowo-kokosowy bon creme(pycha) oraz ciastko klonowe.Z Lidla polecam serek z orzechami i serek z ananasem,makaron włoski tricolore,tiramisu

Gość gość
w LIDL; wody saguaro (ktoś powyżej skrytykował, u mnie całej rodzinie smakują:-), frytki, serki z czosnkiem i cebulką smażoną, pieczywo, dżemy, miesa paczkowane, pieluchy i nawilzane chusteczki.

Gość gość
w biedronie zawsze kupuje kabanosy Maestro. bardzo dobre