Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Girlicious

Jak zrobić dobry tort?

Polecane posty

Postanowiłam upiec dla męża tort czekoladowy na urodziny, nie mam przepisu i nigdy nie piekłam biszkoptu. Czy znacie jakiś dobry przepis który na 100% wyjdzie? I czy biszkopt gotowy kupiony w sklepie jest dobry w smaku?

Gość katrina912630
ja przeważnie sama pieke biszkopty ale te ze sklepu tez sa ok tylko przed nalozeniem na niego masy musisz je nakropic lekko wódką zeby byl mokry

Witaj! Biszkopty kupne nie są najsmaczniejsze. Ja za nimi nie przepadam. Wszystkie torty robię na murzynku! Dzięki temu nie są suche, nie boję się, że mi biszkopt siądzie i są naprawdę pyszne. Urozmaicam je kremami, masami, śmietaną - każdy jest wówczas niepowtarzalny. 1 margaryna 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka (jak są malutkie, to 5) 4 łyżki kakao (może być też 1/2 tabliczki roztopionej razem z margaryną czekolady) Margarynę rozpuścić i ostudzić. Dodać do niej żółtka i cukier, wymieszać dokładnie, potem dodawać stopniowo kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Białka ubić, dodać delikatnie do masy, wymieszać. Piec ok 45min w 180st. 18-08-2007 Janeczka 17-09-2010 Andrzejek 18-08-2007 Janeczka 17-09-2010 Andrzejek

Gość vtger
polecam stronę : mojewypieki.blox.pl - wspaniałe przepisy polecam biszkopt "rzucany" - piekłam kilka razy i zawsze był cudowny i wspaniale sie też nasącza alko do tego krem z tortu orzechowo kawowego - krem z mascarpone z bitą śnietaną i czekoladą :)