Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna..

Ceny w góre, wypłaty te same...jak żyć? Na czym oszczędzać?

Polecane posty

Gość Dziewczyna..

Witam... tak jak zapewne nie trudno zauważyć, ceny, szczególnie żywności poszły diametralnie w góre...staram się żyć oszczędnie, gotować, nie jeść na mieście, ale coraz trudniej jest...wszystko jest coraz droższe... Zastanawiam się jak żyć by było jak najlepiej... najtaniej, by nie żyć w nie dostatku... Jak Wy to robicie? Moze jakieś przetwory? Ile wydajecie na życie? Na czym oszczędzacie?

Gość już nie prawiczek
ale dziwki potaniały

Ja zaczęlam częściej odwiedzać "Biedronkę" i przekonalam sie ze te "biedronkowe"produkty wcale nie sa gorsze od tych z wyższych pólek. Mnie zasanawia fakt ,kiedy ludzie w końcu sie zbuntuja i wyjda na ulice,bo tak się dluzej nie da żyć.Ja teraz zanim wloże cos do koszyka,to dwa razy sie zastanawiam czy rzeczywiscie jest mi to potrzebne a z natury jestem troche rozrzutna.No ale cóz,takie czasy dziadowskie nastaly :O

Gość Dziewczyna..
jaka polityka takie czasy....no ale co mogą zwykli ludzie? Nie wiele.... bogacze różnic cen i tak nie dostrzegą.... jedynie najbiedniejsi będą cierpieć i odczuwać to dosadnie... nikt inny.. wiec... no niestety...nie za dobrze... Ja tez czasem chodze do biedronki.... ale malo praktyczne jak dla mnie to jedzonko tam? Warzywa takie sobie... wlasciwie co praktycznego mozna tam kupowac? Ja tam widze sama jogurty, wedliny, slodycze i alkohol... nie wiele poza tym...

Gość petronaaaaaaa
ty wezej to zle patrzysz biedronka syskont jak wiele innych

Gość petronaaaaaaa
dyskont

Gość do autorki tego topu
kaczyniak odwalil dobra robote z ta reklama biedronki nie?

Ja robię zakupy w różnych sklepach. Np właśnie jogurty o których wspomniałaś to wiem że w biedronce te same kosztują taniej jak np w tesco, tak samo wędliny itp, dodatki różne do jedzenia też tej samej firmy taniej jest w biedronce. W auchanie lub carrefurze jest dużo produktów na wagę, real czy leklerk ma czasem fajne promocję, tesco tak samo a do tego zawsze sprzedawczyni z działu mięsa/sery pogada i powie co kupić a co lepiej nie... akurat ja mieszkam w centrum dużego miasta więc mam tą możliwość żeby nawet spacerkiem sobie podejść na małe zakupy do sklepu. Ale tak w skrócie to wiem co gdzie u mnie można kupić taniej i robię zakupy raz tu raz tam, kupując zawsze troszkę na zapas

Gość Dziewczyna..
Ja też kupuję w różnych miejscach, najczesciej w Carfurze, bo jest najbliżej... ale jak ide do Biedronki, to pprostu nie widze tam nic konkretnego, same jakies gotowe krokiety czy pierogi, jogurty i slodycze... nic konkretnego na wage... Sama nie wiem... Może nie dlugo pojawi się jeszcze jakiś sklep?

akurat co do biedronki mam zastrzeżenia cenowe ;) odnośnie wędli w delikatesach (!) sprzedają wędliny i mięso o 20-30% tańsze od biedronkowych w Biedrze kupuję wyłącznie chemię, soki, przeciery, puszki, ostatnio herbatkę melisa z pomarańczą (ok 2 zł max, a vitax ok 5 zł), jakieś chrupy dla młodych,zapiekankę z pieczarkami, wodę, a w lidlu chusteczki W5 i tabsy do zmywarki do reala nie chodzę, a auchan omijam z daleka, byle góvno w koszyku a 2 stówki lekko idą

Gość fakaja 00
Polecam wszelaką chemię i niektóre herbaty z Biedry. Ja na tym oszczędzam. Fakt, niektóre rzeczy są tam w bardzo podobnych cenach jak w innych sklepach, ale i tak da się odczuć że w B. jest taniej gdy zrobi się większe zakupy.

Biedronka to same śmieci no nie oszukujmy się a przynajmniej ja to miejsce omijam z daleka;) ceny strasznie wysokie trzeba było by nic nie jeść żeby zaoszczędzić.

Gość las3czkaaa24
To jeszcze nie koniec drożyzny,, teraz zacznie drastycznie drożeć mięso, wędliny, drób. Jesli ktoś ma niskie dochody, to Wielkanoc będzie miał bardzo skromną.

jeszcze mi się nie zdarzyło żebym tam kupiła warzywa lub owoce, są droższe niż w tych delikatesach o których wspomniałam wcześniej

Gość Dziewczyna..
Mi z biedronki najbardziej smakują cukierki- krówki :) Nic poza tym :) No i alkohol czasem kupuje jak jest taka potrzeba, bo faktycznie jest tańszy....poza tym.... to nie bardzo wiem co jeszcze tam można kupić? Staram sie nie roztrwaniać pieniążków na soczki,jogurty i inne pierdółki, bo żadne to jedzenie dla mnie :)

No właśnie zależy co się kupuje, bo jasne ze są tańsze rzeczy w innych sklepach ale mi chodzi o konkretną firmę jakąś. Uwielbiam kabanosy Tarczyńskiego i w sumie ostatnio nie widziałam ale ogólnie były w biedronce dużo tańsze jak np w tesco. W auchanie robię zawsze tanio zakupy ale akurat jego mam najdalej. Zawsze robię tam zapas makaronu. Nie pamiętam firmy ale takie kolanka w czerwonej paczce. Wg mnie najlepszy, kawę kupuję tam tanio w takim dużym opakowaniu, jest bardzo tania a dobra. Poza tym produkty firmy cykoria typu "panier do drobiu" w normalnym sklepie są te takie małe paczki 90g i kosztują ok 3zł, w auchanie kupuje 200g po chyba 1,70zł a bardzo lubię to używać. Kupuje tam też produkty typu liście laurowe, ziele angielskie które w innych sklepach też są tylko firmowe w małych paczkach po około 2zł a tam ogromna paczka tyle kosztuje a to się niczym nie różni. Soki też są tanie a auchanie ale to akurat też tesco ma fajne promocje to biorę kilka kartonów raz tego smaku raz innego a pije tylko dwóch firm więc nie interesują mnie tańsze zamienniki z innych sklepów

Gość Kupuje tam też
kto kupuje?

Gość Dziewczyna..
hmmmm no właśnie... ja niestety nie mam samochodu :) wiec kupuje tylko tyle ile udzwignę :) czyli na max pare tygodni... Wiecie... bardzo lubie kaszę gryczaną... a jest 2 razy droższa... w ogole wszystko jest 2 razy droższe, kefir Milka... no doslownie prawie wszystko :(

Bzdura, jak w biedronce moga byc śmieci jak np. serki do smarowania produkuje Arla a przyprawy (np. da duża papryka słodka) Kamis. Są bardzo tanie wędliny z Morlin i cola produkowana przez Hoopa. Kupcie herbate Sage np. malinową i porównajcie ja do Biedronkowej herbaty "Twój ogród". To są tylko przykłady, takich produktów jest znacznie więcej.

Jogurty wiem że produkuje w większości bakoma tylko pod zmienioną nazwą, wystarczy przeczytać z tyłu ale dużo osób mówi ze to gówno bo z biedronki i kupuje drożej bakome w innym sklepie ;) Fakt dużo jest tam tanich produktów co produkują znane firmy tylko dla biedronki pod inną nazwą po prostu - ale jest to dokładnie to samo!

A jeszcze np parówki Berlinki, nie wiem czy zauważyliście ale wszędzie są pakowane po 5szt a w Biedronce po 6 i cena ta sama albo taniej :)

Gość Dziewczyna..
Ja niestety nie mogę nie potrafię jeść parówek... :( mam swiadomosc, ze jest w nich wszystko... najgorsze odpady :(

To tylko taki przykład dałam ;) Jeszcze ryż Coneco też ma więcej paczek jak 4, chyba 6 nie pamiętam, a kosztuje tyle co 4 w innych sklepach

Gość Dziewczyna..
no tak, tylko ile można tak w nieskończoność pilnować cen? smutne to, że człowiek musi sie pilnować każdej złotówki...

Gość Dziewczyna..
ktoś ma jeszcze jakieś pomysły jeśli chodzi o oszczędzanie?

Gość Sniezyna
Ja z mężem zarabiamy nienajgorzej , ale zakupy robimy tylko w biedronkce praktycznie.Soki, cola, wody, sery zółte, białe ,mieso , ryby, mrożonki, owoce, warzywa, mleko, masło, chleb, herbaty, kawy, jaja, platki tam jest wszystko co potrzebujemy.mają swietną poledwiczke wieprzową, dobre mielone mieso, Wiadomo jak sie coś zachce to dokupuje gdzie indziej, ale coraz zadziej mam kulinarne zachcianki:)( np. miesięcznie wydajemy ok. 700 zł na spożywkę.Gdybym kupowala w tesco albo Realu poszłoby ponad 1000.

Gość Sniezyna
Dla mnie Biedronka to nejest jakis dyskont z nizszej półki, jak to p. kaczynski powiedział,że to dla biednych sklep.poczytajcie jakie firmy produkują poszczególne produkty dla Biedronki.To czolowe , dobre polskie firmy, które nawet dla Biedronki trzymają standardy, i robią towary wysoiej jakości.