Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwcowa mamusia

imię Jan dla chłopczyka :)

Polecane posty

Gość czerwcowa mamusia

Witam :) Jak Wam podoba się imię Jan czyli Jaś, Janek jak kto woli...?

Gość przyszla mama82
bardzo!! wlasnie tak mielismy nazwac nasze malenstwo ale sie okazuje dziewczynka,wiec bedzie Julka ;) Jan fajne, uniwersalne i milutkie.

Gość co z was za ludzie
Nie podoba się. I nie brałabym pod uwagę opinii osoby, która nazywa córkę Julka

Gość czerwcowa mamusia
w naszym rejonie modne sa Maja, Nadia, Julia, Szymon.... chociaz nie tylko u nas. a i jeszcze Amelka. Dlatego ja na swoja córeczke szykowałam imie Kalina,,, a ze bedzie chlopiec to bedzie Jan. Oczywiscie co do imienia dziewczynki to mialam wiecej alternatyw. Jednka do chlopca od samego poczatku JAN :D

Gość czerwcowa mamusia
przezywanie sie - do kazdego imienia mozna pziac jakas latke. A tak sie sklada ze bralismy tez pod uwage soby z kregu znajomych posiadajacych takie imie. I facet o imieniu Jan nie ma zadnych negatywow :)

Gość sama sobieee
sama bym nazwała ale nie podkusiło kubuś i teraz mam swoje jak wołam na podwórku kuba to dziesięciu sie odwraca:)

Gość czerwcowa mamusia
o wlasnie - jeszcze kuba modne.

Gość przyszla mama82
Julka jest sliczne. nie mieszkam w Polsce i tu nie ma takiego boomu na Julie. wrecz przeciwnie,to rzadkie imie. a miedzynarodowe. a podoba mi sie bardzo.

Gość czerwcowa mamusia
Ale Jana czy Janusza? Bo jest róznica

mój Synek ma prawie 5 lat i jeszcze nikt go nie przezywał :P i nie wiem czy z uwagi na charakter czy ze względu na imie, ale koleżanek ma baaardzo wiele, jakoś dziewczynki w przedszkolu go sobie wybrały, dodam że jest 1 Jaś na całe przedszkole. i 1 Florian. U nas popularne imiona dla chłopców to Marek, Tomasz, Łukasz, Marcel, a dziweczynka to Ola, Julia, Amelia - Emilia i Dominika.

Prawidłowo to Jan to Janek a Janusz - to Jaś, Januszek a my mamy mixa w dokumentach ma Jan a wołamy Jaś, Jasiu, Jasio a gdy jest nie grzeczny to wtedy Jan!

kurcze zawsze myślałam że zdrobnienie od Jan to również Jaś, oprócz Janka na mojego wołam Jaś, Janek, Jasiula, Jasiek, Jan (jak jest niegrzeczny)

Gość bo tak i już
Jaś jest jak najbardziej zdrobnieniem od Jana. Janusz to odmiana imienia Jan dlatego i zdrobnienia mają prawie takie same ( Jaś, Janek, Jaśko ) :) Imie bardzo fajne :)

ostatnimi czasy coraz częściej pojawia się imię Jan i bardzo dobrze bo to przynajmniej ładne imię nadawane w Polsce od wieków a nie jakiś kevin czy denis :/ mój syn ma na drugie imię Jan po dziadku ze strony męża a córa ma na drugie Elżbieta po babci z mojej strony :)

11:23 [zgłoś do usunięcia] newkaskada dziecko by tego nie chciało... myslę, że syn za lat dziesięć/dwadzieścia będzie się wstydził swojego imienia, a w szkole przezywać go będą Fasola...nie nie nie w ten sposób do każdego imienia można przypisać coś co je ośmieszy Edek - z fabryki kredek Agata - co nogą zamiata Aldona - z pękniętego kondona Agnieszka - już tutaj nie mieszka itp.

Gość a mnie się to imię nie podoba,
tak samo jak Stanisław, Stefan, Franciszek czy Antoni

dokładnie dla kazdego coś innego :) jakie ci się imię podoba takie daj :)

Gość a mnie się to imię nie podoba,
to, że nie podobają mi się Jasie, Stasie, Franki i temu podobne nie oznacza od razu że gustuję w Brajanach czy Kejwinach. Nie popadajmy w skrajności ;)

Gość też nie lubię..
Kevinów,Dzesik itp,ale tez te wszystkie Franciszki Jasie Stasie nie podobają mi sie zupełnie.Ostatnio stojąc przy bankomacie /miejskie blokowisko,obok plac zabaw/co chwile słyszalam Jasiu Stasiu Antek,a niby takie ekskluzywne haha,jeszcze Marysia była:P

Gość o maj gad
obiecaj nam tu wszystkim zgromadzonym na kafe że po powrocie z pracy spakujesz jego wszystkie rzeczy do worków na śmieci i wystawisz za drzwi!! obiecaj dziewczyno!! :o

Gość matkapolka0000
Juz lepszy Jan czy Stasiu niz kolejny Mateuszek albo Kubus. Zygac sie chce tak samo jak z Natanami, Brajanami i Xawierami. Pojebalo te matki czy cos?

imię mojego syna wcale nie jest eksluzywne i nie "'ekskluzywnością" się kierowaliśmy przy wyborze jest to po pierwsze imię po moim wspaniałym ś.p. dziadku, a po drugie mąż uwielbiał 4 pancernych i bohatera Janka

dziecko by tego nie chciało... myslę, że syn za lat dziesięć/dwadzieścia będzie się wstydził swojego imienia, a w szkole przezywać go będą Fasola...nie nie nie