Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krakowianka pełną gębąąąąąąąąą

Pomozecie mi w sprawach kulinarnych? 2 pytania

Polecane posty

Gość Krakowianka pełną gębąąąąąąąąą

mam w słoikach: - jagody -śliwki -truskaki -jeżyny -maliny Pytanie 1 Jak zrobic zupę jagodowa? Pytanie 2 Jeśli te słoiki są tak pół litrowe to ile mam dolać wody np. do śliwek zeby zrobic kompot i ile posłodzić. A... i ile gotować. Pomożcie bo ja sie ogóle dopiero ucze gotowac, chce mamie zrobic niespodzianke jak wroci z pracy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ugotowac makaron,kompotjagodowy wymieszać z wodą-goraća,zagescić smietaną z maką,dosłodzić do smaku.zagotować. wszystko musisz zrobić "na smak"-bo nie wiemy jak kompoty są robione,kazdy ma swoje przepisy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zagotować ze śmietaną? Ja akurat takich zup owocowych nie cierpię i nie robię ale jak moja mama robiła to pierw zagotowywała te owoce chwilkę a później na wyłączonym gazie zagęszczała śmietaną ( zupę wieloowocową), lub jak zagęszczała mąką i śmietaną to dodawała to do zagotowanej już, takiej lekko pyrkającej zupy i zaraz wyłączała gaz żeby śmietany nie gotować. Jadło się z makaronem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×