Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paranojaaaaaaa

prosze o pomoc prawna

Polecane posty

Gość paranojaaaaaaa

witam, tak jak w temacie potrzebuje pomocy prawnej... postaram sie stescic moja historie jak najbardziej sie da. Chodzi o to ze w mieszkaniu mojej tesciowej zosta;la automatycznie po urodzeniu zameldowana jej wnuczka(corka jej syna). Tesciowa nie wyrazala na to zgody. Chodzilo o to ze dziewczyna z ktora zwiazal sie jej syn jest przesiaknieta patologia( pije cpa kradnie itp) i w to wszystko udalo jej sie wciagnac jej syna, ale nie o tym mowa. Od momentu zgloszenia dziecka w usc i automatycznego meldunku ta dziewczyna powolujac sie na dziecko nagminnie domaga sie udostepnienia mieszkania z reguly sie przy tym awanturujac. Te nekania zwykle koncza sie wezwaniem policji ktora chyba sama dobrze nie wie co ma robic, bo o ile matka dziecka nie ma tam meldunku to bez zgody tesciowej nie ma prawa w jej mieszkaniu przebywac to wnuczka jak najbardziej to prawo posiada, tyle tylko ze jak przyjezdza policja to ta twierdzi ze karmi piersia na zadanie i musi byc przy dziecku, po za tym nie zostawi dziecka samego i konczy sie na tym ze policja kaze tesciowej udostepnic im mieszkanie. Do czego zmierzam: 1. czy policja ma racje? 2.czy jest mozliwosc wymeldowania wnuczki? Dodam jeszcze ze syn tesciowej przebywa w zakladzie karnym i dlugo go nie opuści i przeciw obojgu rodzicom toczy sie sprawa o pozbawienie wladzy rodzicielskiej.

Gość paranojaaaaaaa
dodam jeszcze ze dziecko zostalo zameldowane przy ojcu, gdyz jego matka nie posiada zadnego meldunku

Czegos nie rozumiem skoro tesciowa nie wyrazala zgody to skoro Ona jest glownym lokatorem w domu jak mogla wnuczka z automatu meldunek otrzymac??? Zwlaszcza ze jej matka go nie ma No, ale skoro ma meldunek ojciec dziecka to wtedy tak Mozna wymeldowac osobe dorosla z domu rodzinnego np rodzic moze wymeldowac pelnoletnie dziecko jesli np nie pokazuje sie w domu od 3 miesiecy nie placi rachunkow zaniedbuje obowiazki dziecka wzgledem rodzica krzywdzi rodzica emocjonalnie fizycznie psychicznie Tesciowa jako glowny lokator moze wymeldowac wnuczke Ale upewnij sie na forum prawnym :)

Rodzic moze wymeldowac pelnoletnia osobe z mieszkania jesli przebywa ona w ZK

Poza tym bylo by dobrze gdyby tesciowa jesli kocha wnuczke wystapila o mozliwosc sprawowania opieki. Skoro jest jej biologiczna babcia nie powinno byc ok Ale Sad bedzie patrzyl na wiek tesciowej stan jej zdrowia dochody i inne mozliwosci zajmowania sie dzieckiem Beda na pewno potrzebne dokumenty dowod osobisty wysokosc renty emerytury ilosc pieniazkow jaka idzie na utrzymanie ( czynsz rachunki itp) Moga tez poprosic o zaswiadczenie ze tesciowa nie leczyla sie w PZP

AAAA sprawa o pozbawienie czy ograniczenie wladzy rodzicielskiej bo to roznica

Gość kacia doczytaj ona pyta
o to czy jest mozliwosc WYMELDOWANIA WNUCZKI, a nie o przejecie opieki nad mala i kroki ktore trzeba ku temu poczynic

Gość paranojaaaaaaa
kaciaa dziekuje ci bardzo za pomoc bardzo pomoglo nam to ze mozna wymeldowac syna jezeli przebywa w zk. pytanie tylko czy ta wnuczke mozna wymeldowac jezeli jest ona nieletnia , sprawa jest o ograniczenie praw rodzicielskich, a tesciowa nie ma niestety mozliwosci wziac pod opieke malej

Hm ciezka sprawa wnuczka maloletnia w sadzie sprawa o pozbawienie praw rodzicielskich tesciowa nie chce/ nie moze/ nie ma warunkow na wziecie malej Czarno to widze W takich sytuacjach dziecko dziedziczy meldunek po rodzicach albo obojgu albo po jednym ( w tym wypadku ) Zadzwon do Urzedu Miasta do wydzialu meldunkowego anonimowo z budki i tam Ci udziela dokladniejszych informacji Moze byc chyba tez tak ale nie wiem tez trzeba sie upewnic ze wnuczke zabiora do Domu dziecka ale nadal bedzie zameldowana i dopiero po ukonczeniu 18 roku zycia bedzie ja mozna wymeldowac Ale to juz jak pisze nie wiem nie jestem pewna

no ale wyzej pisalas ze o pozbawienie praw to w koncu jak??? POZBAWIENIE czy OGRANICZENIE??? Bo to naprawde ogromna roznica

Gość paranojaaaaaaa
wszystko byloby okey, mala moglaby byc zameldowana jak najbardziej gdyby matka dziecka jej nie nachodzila z takimi awanturami, tymbardziej ze jest schorowana

Gość paranojaaaaaaa
myslalam ze o pozbawienie ale tesciowa uswiadomila mnie ze o ograniczenie

No to inaczej wyglada Bo jesl rodzice lub choc jedno beda chodzic na terapie zalecona przez sad to moga sie starac o przywrocenie wladzy rodzicielskiej I teraz sa rozne niuanse prawne Tesciowa moze swego syna wydziedziczyc ale musza byc ku temu wyrazne przeslanki luknij w google pod powody wydziedziczenia Skoro syn tesciowej jest jej jedynym dpadkobierca to jesli nie zachodza przeslanki do wydziedziczenia moze ubiegac sie o zachowek Jesli nawet nie bedzie wydziedziczony a jest wiecej spadkobiercow to ubiegac sie o zachowek tez ma prawo Tak czy siak mieszkanie jest magnesem kuszacym i chocby dlatego beda starali sie odzyskac wladze rodzicielska chyba ze sad uzna z nie ma takiej mozliwosci Najlepiej idz na uczelnie na wydzial prawny tam czesto studenci udzielaja bezplatbnych porad i maja praktyki na pewno pomoga bardziej noz ja Obawiam sie rowniez ze nawet jesli ojciec dzieciaczka bedzie wymeldowany to jego dziecko bedzie mialo meldunek z automatu do ukonczenia 18 roku zycia

ok musze uciekac mam nadzieje ze choc troszke pomoglam powodzonka :)

Gość paranojaaaaaaa
dziekuje ci bardzo, a mieszkanie jest komunalne nie wlasnosciowe wiec o zadnym spadku nie ma mowy... mam nadzieje tylko ze jest jakis sposob zeby ta mala wymeldowac jakos bez zgody jej rodzicow bo te awantury to sie chyba nigdy nie skoncza

Gość Vitalianka
radziłabym iść do prawnika, który zajmuje się takimi sprawami on ci dobrze doradzi. bo przepisy swoje a sądy swoje. więc warto wiedzieć jak to wszytsko wygląda w praktyce.

Gość paranojaaaaaaa
wiem wiem do prawnika jestesmy umowione na piatek dopiero, myslalam ze moze tutaj uda mi sie czegos dowiedziec

Gość gość
Na stronie www.fundlex.pl jest kontakt do fundacji, która prowadzi moją sprawę o odszkodowanie za wypadek w pracy. Pracują za darmo, nie ma problemów z kontaktem. Normalnie takie kompleksowe działania prawne potrafią kosztować połowę z tego co się tak naprawdę od ubezpieczyciela dostanie.

Gość gość
Polecam Ci pomoc od kancelarii http://adwokat-dudek.pl/ , świadcza kompleksowe usługi i z pewnością coś właściwego ci podpowie.

Akurat na kafe nie szukałabym pomocy prawnej. Najlepiej iść do jakiegoś sprawdzonego prawnika. Niektórzy z nich działają bezpłatnie przy fundacjach. Z jakiego miasta jesteś? Jeżeli z Katowic mogę Ci polecić jednego prawnika, ale to na priv. Jeżeli skądś dalej to nie pomogę. Sprawdź sobie opinie na forach, portalach prawniczych albo na http://opiniafirm.pl/doradztwo-prawne-i-ogolne-konsultacje,k . powodzenia.

Gość gość
Najlepiej skontaktować się z profesjonalistą. Od siebie mogę polecić Pana Andrzeja Różańskiego który służy pomocą prawną. Numeru telefonu do niego nie posiadam ale jego strona powinna wystarczyć http://www.andrzej-rozanski.pl .

Gość gość
Zapraszam: porady-prawne-online@wp.pl Prześlij swoje pytania do wyceny, opłać i otrzymasz odpowiedz na swoje pytania od jednego z prawników naszej kancelarii. Serdecznie zapraszamy

Gość gość
Zapraszam: porady-prawne-online@wp.pl Prześlij swoje pytania do wyceny, opłać i otrzymasz odpowiedz na swoje pytania od jednego z prawników naszej kancelarii. Serdecznie zapraszamy

Gość gość
Osobiście uważam, że lepiej zgłosić się do kancelarii radcy prawnego niż szukać pomocy w Internecie. Jeżeli jesteście z Krakowa lub okolic to mogę wam polecić kancelarię radcy prawnego www.olszynski.pl, w której uzyskałam profesjonalną pomoc.