Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiadommka

Yasmin a cellulit

Polecane posty

Gość niewiadommka

Dziewczyny, chciałam zapytać, czy któraś jeszcze ma z tym problem? Ja cellulit mam w mniejszym lub nieco większym stopniu od 6 lat. Ale to co mam teraz na udach, to po prostu jakaś masakra,do tego wylazł mi na pośladkach, a tam go nigdy nie miałam! Pogorszenie skóry zauważyłam odkąd biorę pigułki Yasmin. Nie wiem czy nie zmienić tabletek. Bo walczę teraz intensywnie z cellulitem, ale nie wiem czy to nie walka z wiatrakami, jeśli to od tych tabletek.

Gość ???????????????????????????? ?
??

Niestety każde tabletki w mniejszym czy większym stopniu wpłyną na pojawianie się cellulitu. Głównie chodzi o estrogeny. Jedyne co ci zostaje to peelingi regularne gruboziarniste, prysznic ciepły/zimny, masaże przy smarowaniu oliwki/balsamu, i jakieś ćwiczenia np na steperze. Ja używam też detoren plus do tego.

Gość niewiadommka
Klaudynka co to jest ten detoren plus?

takie mazidło tam jest kawa, cynamon i jakieś inne składniki. Pewnie można by samemu przyrządzić w domu ale trzeba znać odpowiednie proporcje i składniki. To się nakłada na pośladki, uda, masujesz ok 3-4 minuty i obwiązujesz folią na ok 30 minut i spłukujesz chłodną wodą i tak np. 3 razy w tygodniu. Jeśli ktoś nie ma skłonności do "pajączków" bo to rozgrzewa. Takie samo odczucie jest po serum z Eveline to thermo coś tam ale moim skromnym zdaniem serum z Eveline daje tylko podobne odczucie a zero efektów a po detorenie mi cellulit się zmniejszył, do tego tak jak pisałam, peeling tylko nie w te dni kiedy nakładam Detoren i reszta rzeczy które wymieniłam :)