Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy jest sens

Home Office UK

Polecane posty

Gość czy jest sens

Hej Z dniem 1 maj 2011 zostaje zniesiony HO i tu mam pytanie, jesli podejme prace w kwietniu to czy musze wyrabiac HO? czy moge juz sobie to darowac jesli nikt nie bedzie o to pytal. To bedzie moja pierwsza praca w UK, wiec nie mam pojecia kiedy pytaja o HO, a co jesli pracodawca zarzada go po 1 maja, kiedy bedzie juz zniesiony. Tylko umowa o prace bedzie od kwietnia, czy ma prawo rzadac HO? Dziekuje

Gość mnjhj
czytałam na stronie home office ze od kwietnia nie trzeba się juz rejestrowac wejdz na ich stronkę i poczytaj sobie więc nie musisz się juz rejestrowac

Gość phi a co tam
mozesz sobie darowac....

Gość nic tam takiego nie piszeeeeee
no a gdyby w przyszlosci chcialbym sie starac o jakies swiadczenia, np zasilek dla bezrobotnych to oni to jakos sprawdza i mi moga nie przyznac? dodam ze nie pytam sie o zasilki na dzieci, bo takowych nie mam, jestem singlem i nie chodzi mi o zadne 'benefity'

Gość co za bzdety
Under European Union law, the Worker Registration Scheme cannot continue beyond the end of April 2011. You will normally have to register under the Worker Registration Scheme if you wish to work for an employer in the United Kingdom for more than one month and are a citizen of: Czech Republic; Estonia; Hungary; Latvia; Lithuania; Poland; Slovakia; or Slovenia. Tak jest na stronce HO, ale czegos tu nie rozumiem... Najpierw pisza, ze obowiazek rejestracji istnieje do konca kwietnia 2011 r. A nastepne zdanie jest, ze musisz sie zarejestrowac, jesli chcesz pracowac dla angielskiego pracodawcy przez wiecej niz miesiac czy ja glupia jestem i nie rozumiem, czy oni podaja 2 rozne informacje?????????????????

Gość ano ciekawe ciekawe
jak dla mnie to sa dwie rozne informacje