Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhdfdfhfhd

Obraz polaka za granicą

Polecane posty

Gość hhdfdfhfhd

1. W najlepszym przypadku posiada tylko egzamin dojrzałości 2. Z wyżej wymienionego powodu ma problemy ze znalezieniem ODPOWIEDNIEJ pracy. Odpowiedniej czyli takiej, gdzie pensja wynosić będzie przynajmniej czteroktrotność średniej minimalnej płacy. Oczywiście brak wykształcenia i jakichkolwiek umiejętności nie stanowi (według ich) problemu, tylko "kraj jest chory" 3. W ówczas rodzi się pomysł, aby wyjechać, coby żyć "na poziomie" 4. Bęz języka jedzie do rodziny, która już jest na miejscu, lub inaczej ogarnia wyjazd, pracuje na zmywaku, lecz szybko wpada na pomysł, "co by tu zrobić, żeby się nie narobić" 5. Zakładając, że to para: robią sobie dzieci, w celu otrzymania domu/mieszkania "bo im się należy". Jednocześnie ubiegają się o wszystkie możliwe benefity. Dlaczego? "Bo im się należy". Sumując, żyją jak wielcy państwo z zasiłków, we WŁASNYM councilowym mieszkaniu, i w końcu jest zajebiście, bo w końcu im się należy 6. Jeśli jedzie polka, po miesiącu (góra dwóch) machnie sobie dzieciaka z ciapatym, potem następne (z innym ciapatym) i tak się toczy to koło 7. rośnie kolejne pokolenie beneficiarskich nierobów, a potem się dziwimy, czemu nas nie lubią za granicą 8. po kilku latach pobytu za granicą, język obcy nie jest opanowany nawet w najmniejszym stopniu, natomiast rozkładanie nóg jest czynnością wręcz popisową, tak samo jak wyciąganie łap po pieniądzy uczcciwe pracujacych, ambitnych obywateli

Gość hhdfdfhfhd
Podbijam bo muszę

Gość cover girl 82
ale dopisz jeszcze, ze nie wszyscy tak robia.

Gość hhdfdfhfhd
Większość :)

Gość szczegoolny przypadek
a gdzie mieszkasz? pewnie w jakiej malej miescinie, albo w jakim getcie :D

Gość hhdfdfhfhd
W dużym mieście :) Co, prawda boli? :P

Gość cover girl 82
ok wiekszosc tak co da sie zauwazyc chociaz po forum "za granica", ale jest tez spora grupa, ktora pracuje i stara sie zyc bez pomocy panstwa.

obrażasz co niektóre kobiety i rodziny..... wykształcenie-wyższe mieszkanie wynajmowane benefitów-0 w trakcie kursu językowego na obczyźnie 2 lata i brak dzieci nie zainteresowana ciapatym nie pracuje na zmywaku ale na linii produkcyjnej-co nie jest żadną ujmą na honorze.. ja mam taki obraz 4 polek najbliższych ma-mieszkających a granicą-nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora...

Gość hhdfdfhfhd
Cover girl, otóż to. Pracujesz na nierobów-dzieciorobów. Oni już mają własne mieszkanie i haj lajf, a Ty, mimo, że harujesz, być może nie prędko będziesz mieć

napisz w jakim? co ma mnie bolec, ja tego nie widze co ty, moze po prostu obracam sie w innym towarzystwie..

Gość dziaddek
jak sie z patologia zadajesz nie nasza wina

Gość hrabia bul kompromitowski
HOHOHOHOHOHOHHOOOOOOOOOOOOO! obraz Polaka za granica to ja

Gość hhdfdfhfhd
Hehe, mieszkam w Polsce :D Natomiast często odwiedzam UK :P Stąd moje obserwacje. No i oczywiście z tutejszego forum. Uwielbiam te tematy: "Mam 5 dzieci, nie pracuję, co mi się należy?"

Gość cover girl 82
No nie mam i pewnie szybko miec nie bede to racja. No ale co zrobie.

"Hehe, mieszkam w Polsce Natomiast często odwiedzam UK Stąd moje obserwacje. No i oczywiście z tutejszego forum. Uwielbiam te tematy:" :D a jakiez to miasto w UK odwiedzasz, kto tam ze znajomych lub twojej rodziny pracuje i co robia? ;)

Gość hhdfdfhfhd
Nie miasto, tylko miasta :) Wiele miast :)

jakich?

Gość cover girl 82
no ale wydaje mi sie, ze wraz z poprawa materialna rodziny te domu czy mieszkania councilowskie sa odbierane? czy to nie ma znaczenia ile sie zarabia? Czy to ja poprostu jestem tak glupia w swojej naiwnosci, ze tak mysle?

cover girl zacznijmy od tego, ze autor nie wie o czym pisze :D jego wiedza opiera sie o informacje zaczerpniete z kafe glownie :D

Gość hhdfdfhfhd
To zależy ;) Ostatnio kręciłam się w okolicach Bristolu. Cardiff, Bath, Weston Super Mare ;)

Obrazasz wiele osob leszczu. wyksztalcenie wyzsze,kierunek transport i logistyka chata wynajmowana (czest sie przeprowadzam,taka praca) po 6 latach mieszkania w Irlandii ang perfekt Pracuje od poczatku u jedngo pracodawcy 0 dzieci i zasilkow nikt z moich znajomych nie siedzi z pakistanem Glupio Ci?

Gość hhdfdfhfhd
Najdłużej byłam w Londynie :P Sentyment to stolic :)

w jakim celu tam jezdzisz i jak poznalas tam Polakow?

Gość hhdfdfhfhd
do*

Gość hhdfdfhfhd
Co to, przesłuchanie? :D Jeżdzę częściowo z zamiłowania, a częściowo w interesach :P Moi znajomi tam to w większości Anglicy (chyba nie muszę tłumaczyć czemu), mam też dobrych kumpli ze Szkocji. Oczywiście kilku normalnych Polaków również (poznanych jeszcze w Polsce).

Gość dziaddek
proponuje przejsc sie do job center i zobaczyc tubylcow wiecznie nacpanych naj...anych w dresach z bachorami nie roboow od pokolen na zasilkach

Gość hhdfdfhfhd
ALE wiele widziałam, wiele słyszałam :) Możesz się kłócić, wmawiać mi, że beneficiarze nie istnieją, ale wiem swoje :P Wstyd dla Polski i tyle.

Gość hhdfdfhfhd
Dziaddek, właśnie, tubylców. Ty nie jesteś u siebie, więc zachowuj się :P

Gość akl
haha ja niepracuje wole dziecko wychowywac po co mi isc do pracy teraz? maz pracuje dostaje dofinansowanie 100f tyg plus innne tak mam mieszkanie councilowskie i sie tego nie wstydze jak pracowalam tez placilam podatki na angolli to niby czemu ma mi sie nie nalezyc, a jak poszlabym do pracy zabrali by nam tax work opiekunke bym zatrudnila wiec musze jej oddac pol swojej pensji wiec jaki w tym interes i dziecko matki by nie widzialo ?

Gość cover girl 82
nie wszyscy tak robia, ale wiekszosc tak. I nie ma sie co oburzac.