Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhdfdfhfhd

Obraz polaka za granicą

Polecane posty

Gość hhdfdfhfhd
Moje ulubione "NALEŻY MI SIĘ, DAWAJ!" :D :D :D

Gość szczegoolny przypadek
ok, so just to prove you are not lying to us, tell us more (in English): what are your English friends think of Polsh people? :D jestem ciekawa autorko...;)

Gość dziaddek
jak nie u siebie takie sa zadady ue ze mozna sie swobodnie przemieszczac angole moga sie przeniesc do Polski jesli tylko chca

a co wyście sie uczepili ludzi o odmiennym kolorze skóry? co za kurwa klasa poniżać kogoś ze względu na kolor skóry.

Gość hhdfdfhfhd
Hahaha, fine. I have no idea tho what are u trying to prove. U wanted me to use english - done, here u go. What now, u gonna tell me I am wrong? :D Or does the fact i can speak english CHANGES anything? LOLOLOL.

Gość gołomp
hoo hoo hooo kiedy pytają mnie, jaki jest obraz polaka za granicą odpowiadam Za długie pytanie.

w Uk 18 lat maz Polak poznany tu 8 lemu wlasny dom skonczone tutejsze studia , jestem pracownikiem socjalnym i zarabiam bardzo przyzwoita pensje angielski perfekt i to bez akcentu (zrobilam odpowiedni kurs zeby sie go pozbyc) nie biore i nie bralam nigdy zasilkow dla bezrobotnych ani zadnych innych ktore mi sie nie naleza, biore te ktore mi sie naleza , czyli: child benefit i disability benefit bo moj syn jest niepelnosprawny Glupio Ci ?

Gość baddel, mozesz powiedziec wiec
ej o tym kursie? Ja nie mam typowego "twardego" akcentu, mówię abrdziej po amerykańsku, ale marzy mi się brytyjski akcent. Da się?

You still haven't answer my question ;) How did you meet Polish people? Have you made any research, statistics? or is it just opinion of one of your English friends?

Gość hhdfdfhfhd
dont u think its lame? this whole english conversation lol i indeed answered ur question. look through the topic. voila.

every intellligent person knows that you can't base your opinion on few posts from interbet forum or conversations with few English people;) Give me the research, statistics etc. THIS is just plain stupid.

Gość hhdfdfhfhd
Koleżanko tudzież kolego, widzę, że coś bardzo cię boli, skoro tka usilnie chcesz zanegować moje obserwacje :P Byłam, widziałam, słyszałam, czytałam, wiem. Wystarczy? :P Chcesz mi powiedzieć, że wszyscy polacy w UK to wykształceni lekarze/adwokaci/architekci, którzy nawet nie znają słowa BENFIT? :D

Da sie , ja jestem tego przykladem, ale ja przyjechalam tu jak mialam 18 lat (chociaz nie wiem czy ma to jakies znaczenie) a ten kurs zrobilam jak mialam 25 lat , ale akcentu nie mam , moze bardzo znikomy bo Anglicy przy dluzszej rozmowie wylapia, ale nigdy nie mysla ze jestem z Polski, bardziej ze Szwecji , ale obcokrajowcy mysla ze jestem stad :) Szkola w ktorej ja robilam kurs juz nie istnieje ale wystarczy wpisac w google "accent reduction course " i miasto i wyjda kursy, tu masz np w Londynie http://www.pronunciationlondon.co.uk/courses.html. Ja robilam lekcje jeden na jeden , potem daja jeszcze program do domu , nie jest to tanie , ale sie oplaca :)

nie bardzo wiem, co chcesz przez to autorko udowodnic ? tak, wielu Polaków siedzi na 'benefitach', wielu obcokrajowców zatrudnia Polki do opieki nad dziećmi czy sprzątania, wiele Polek się kurwi za granicą - no i? przecież są też inne opinie, że Polacy są dobrymi fachowcami, że są pmocni, dobrze pracują, że znają języki, że są inteligantni nigdy nei będzie tak, żeby można było podpiąć wszystkich pod jeden schamat - czego sama jesteś najlepszym przykładem, bo zakladając taki topik jednocześnie chwalisz się, jaka to jesteś wyksztalcona, jak to podróżujesz, poznajesz ludzi a więc nie jestes jedną z tych siedzących w councilu i na benefitach, prawda? zawsze są jakies stereotypy, nie tylko o Polakach, co nie zawsze znaczy, że należy je utrwalać PS. English conversation is a bit lame indeed ;-)