Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia letnia

Czy jak dzidziuś rodzi się latem można od razu z nim wychodzić na dwór?

Polecane posty

Gość mamusia letnia

znaczy spacerować:) nie nie za bardzo?

Gość misia1111111111111111111111
tak odrazy tego samego dnia wyjdz. poczekaj kilka dni w domu za nim wyjdziesz.

Gość jjh
ja urodzialm 25 maja i polozna ktora przyszla do mnie na drugi dzien po wyjsciu ze szpitala ( czyli dziecko mialo 4 dni) poweidziala ze spokojnie mozna wyjsc a nawet trzeba tyle ze akurat na drugi dzien zaczął padac deszcz i wyszlam dopiero gdy dziecko mialo ponad tydzien

Gość mamusia letnia
Tak z ciekawości pytam, bo już teraz widzę wiele kolezanek ktore urodzily dziecko 2-3 tygodnie temu i spokojnie spaceruja, dlatego poprostu ytam czy latem moznaby to zrobic wczesniej:):)

urodzilam 18czerwca,polozna radzila "werandowac" maluszka,a po 2-3dniach wyjsc na 30 min spacer

pierwsze dziecko rodziłam w kwietniu ,na spacer wyszłam po dwóch dniach od powrotu ze szpitala w którym również byłam dwa dni ,drugie w grudniu wyszłam ze szpitala po 8 dniach i również poszliśmy na pierwszy spacer po dwóch dniach ,bez werandowania pierwszy spacer pół godz .

Ja synka urodziłam w sierpniu, gdy były mega upały (po 35 st). Wyszłam z nim na pierwszy spacer w 2giej dobie po opuszczeniu szpitala (czyli Mały miał 6 dni), ale dlatego, że wcześniej nie bardzo mogłam się ruszać ;) Nie bawiłam się w werandowanie przy takiej temperaturze. Jeśli temperatura będzie powyżej 25 st a Ty będziesz się dobrze czuć, to idź od razu- nie na długo i odpowiednio ubierz dziecko, ale śmigaj śmiało :) Jeśli będzie chłodniej, odczekaj do kiedy dziecko skończy tydzień i też leć na spacer :)

TAK mozna. Corka ur poczatek czerwca (UK) wyszlam z nia do ogrodu na godzine jak miala 3 dni. Od 4 dnia chodzilsmy na spacery; najpierw ok 45 minut po kolejnych 3 dniach juz na dluzej Ale ja sie stosuje do zagranicznych metod wychowywania dziecka a nie POlskich. Wiec pewnie zaraz zostane tu zbesztana znowu. A szkoda bo swiat idzie do przodu

Gość fanaberyja
Moja córka urodziła sie pod koniec lutego, a na pierwszym spacerze była w dzień po naszym wyjsciu ze szpitala. Jeśli dziecko sie rodzi latem, to w ogóle nie widzę powodu, żeby zwlekac ze spacerami

Gość fanaberyja
Aha, zeby nie było, że ze mnie taki szogun i narazam dziecko na choroby - położna mi powiedziała, ze nie ma przeciwwskazań i jak najbardziej mogę od razu zacząć ze spacerami

Gość dgjhdjkdfjhdgjkhgj
Ktoś napisał ze wystarczy odpowiednio ubrać i na dwór...A odpowiednio latem, to znaczy jak? Chodzi mi głównie o to, jak będą upały...

Gość to chyba nie ten dzial
wyszlam na spacer w 4 dobie po porodzie.ubiwerz dziecko lekko i juz

Gość dgjhdjkdfjhdgjkhgj
No ale właśnie lekko to jak? :) Dla Was to pewnie oczywiste, a ja kompletnie zielona i nie mam pojecia czy ubrać np samo body, z jakim rękawem, nic nie wiem...

Gość już wiem że mozna
wychodzic z malutenim dzieckiem na spacerek, ale jak go ubrać? chodzi mi o pogodę jaka jest w lipcu, sierpniu

Gość dwa głębokie wdechy
dzidziuś :O

Gość już wiem że mozna
slyszalam ze takie dzieciatka powinny miec o jedna wartswe wiecej od nas, ale kompletnie nei wiem jak ja ubrac...

A co Ty nosisz na sobie w lipcu - sierpniu? Bo ja najlżejszą sukienkę jaką mam. To dzidziusia tak samo + druga warstwa. W body i śpioszkach na przykład. I raczej nie przykrywaj kocykiem bo się spoci jak nieboskie stworzenie, jeśli już to pieluszką.

Gość to chyba nie ten dzial
do lipca jeszcze daleko,nie panikuj juz teraz.sama zobaczysz jak bedzie.

Gość fafarafatuturutu
bez przesady, co cię zniesmaczyło w słowie "dzidziuś"???

Gość oczywiscie, ze mozna
jelsi tylko jest cieplo i nie ma duzego wiatru. Ja urodzilam we wrzesniu i wychodzilam od razu. W body , skarpetkach i lekkich spodenkach. Werandowanioe ma sesn jedynie zima i ejsienia. KOrzytaj z pieknych dni , spacery dobrze ci zrobia i maluszkowi tez.

Moja corka (a bylo wtedy ok 28 stopni) miala na sobie pieluche, koszulke z krotkim rekawem, i na to pieluszka byla przykryta. Na spacer (bylo juz kolo 24 st) Miala na sobie body z krotkim rekawem, na to lekka sukienke na grubych szelkach i skarpetki

Gość dgjhdjkdfjhdgjkhgj
No ja na sobie noszę tylko to co absolutnie niezbedne zważywszy na sąsiadów ;) ale co innego ja, a co innego dwutygodniowy noworodek... Ale pewnie macie rację, może bedę wiedziała jak ubrać...

Gość zroznicowana
Ja urodzilam w listopadzie,po 3 dniach wyszlam na pierwszy spacer bez zadnego werandowania ani nic z tych rzeczy,spacer trwal pol godziny i tak codziennie coraz dluzej.

Gość guggigi
Latem powinno się wyjść po raz pierwszy... później. Jest wtedy o wiele więcej alergenów i system immunologiczny dziecka jest gwałtownie atakowany. Stąd potem ławiej u alergie u dzieci urodzonych latem.

Gość Mozart?
Oczywiście że TAK.

Gość anna topolewska...
jakie latem pozniej? okna w domu pootwierane latem sa to i alergeny w domu. poza tym alergie pylkowe do po 1,5 roku zycia, nie wczesnie, wczesniej sa pokarmowe