Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytasia

Co sadzicie o chodzikach?

Polecane posty

Gość Pytasia

Jak w temacie. Polecacie czy odradzacie i dlaczego

Odradzam zdecydowanie. 1) jak się dziecko przyzwyczai do ciągłego podparcia pod pupą to osłabi mu mięśnie nóżek. 2) podobno dziecko w chodziku uczy się nie uważać na przeszkody.

Gość Agentka csi
Polecam, wprawdzie sa rozne opinie, ale ja jestem za. Po pierwsze to dobra zabawa dla dziecka, po drugie wielka wygoda dla mam - nawet jak trzeba cos w kuchni przygotowac wklada sie malucha do chodzika i on jest z nami, a my mozemy np gotowac. Wprawdzie moje dziecko szybko nauczylo sie chodzic, ale nawet wtedy gdy potrzebowalam cos zrobic ladowal w chodziku. Oczywiscie nie mozna pozwolic zeby caly dzien w nim siedzial :D

Ja też zdecydowanie polecam. Nie chodzi już tam o wygodę mamy ale dziecko może samo sobie świat zwiedzać i uczy się pomysłowości bo jak np wjedzie gdzieś i utknie to musi odkryć jak go obrucic żeby wyjechać. Mi chodziki są bardzo pomocne na dworze

A jakby siedział w wysokim krzesełku? Sama chodzika nie kupię i jestem przeciwna zdecydowanie. Ale każdemu według potrzeb i upodobania :) ...

W wysokim krzesełku nie mógł by się nigdzie ruszyć a cały czas siedzieć to nudno jest