Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emulinek

dziecko - nowa rzeczywistosc

Polecane posty

Powiedzcie mi blagam jak i kiedy udalo sie wam ogarnac i zgrac nowe obowiazki? Moj maluch ma miesiac i jest kochany nocami, ale do poludnia ma taka szajbe, ze szok. Nie wiem jak pogodzic poranne historie, maz malo wiele pomaga - szkoda gadac. Przepraszam za brak polskich liter.

na szczescie moj maly do 3 tygodnia spal calymi dniami i nocami:) teraz nie spi calymi dniami ale w nocy spi jak aniolek:) moj narzeczony mi wiele pomaga i dlatego udaje mi sie pogodzic wszystko. a ma 7 msc

Dziecka chcielismy oboje, ale jak juz jest. Moje zycie wywalilo sie do gory nogami, a jego nie z wyjatkiem tego, ze wciaz czepia sie, ze robie cos nie halo, bo maly placze. A ja nawet nie mam czasu, zeby normalnie umyc sie i ubrac rano - masakra jakas. Nie chce litosci - nie po to ten topik :-)

Moge Cie pocieszyc ,ze potem bedzie lepiej..:) Dziecko zacznie sie samo bawic grzechotkami itd..a macie lezaczek z wibracjami czy chustawke..Moze maly polubi tam troszke posiedziec,a Ty znajdziesz chwile dla siebie..Moze pusc mu jakies piosenki spiewane przez dzieci w tym czasie ,dziecko na tym etapie lubi sluchac :)

Gość fabrycyja
Kurde, szkoda mi cię, bo ci partner spieprzył coś, co moze być takie piękne. Nie daj sobie wmówić, że to twoja wina, że młody płacze. Takie małe dzieci placza i już - bo jak maja powiedzieć, że cos nie gra. A jak go boli brzuch, to boli, możesz pomasowac, możesz próbowac załagodzić, ale swoje sie naboli, bo jego układ pokarmowy po prostu jest jeszcze niedoskonały. A jak ogarnąć? Jesli już twój facet nie wziął urlopu chocby tydzień, zebyscie sobie w spokoju opracowali jakiś rytm, to niech przynajmniej rano zajmie sie chwilę synem, ty w tym czasie umyj sie, zjedz śniadanie i już jestes o te dwie czynnosci do przodu. Po za tym warto wyjsć z dzieckiem na spacer, ma potem dobre spanie no i ogólnie to dobre dla zdrowia Wieczorem też moze sie chłop chwile zajać dzieckiem, a ty w tym czasie coś możesz ugotować - albo on niech ugotuje