Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iieewew

Mój syn myśli o wprowadzce do nas, pasierbica jest problemem!

Polecane posty

Gość iieewew

Mój syn z pierwszego małżeństwa ma żonę i dwie córki. Zaproponowałam mu by wprowadził się do nas, do mnie i mojego obecnego męża. Niestety mój mąż zaproponował swojej córce(i jej synowi) by zamieszkali u nas i nie chce zmienic zdania na temat wprowadzki mojego syna i jego rodziny do nas, twierdzi że oni mają mieszkanie a prawda jest taka że ich na utrzymanie tego mieszkania nie stac.

Gość iieewew
Jak wytłumaczyc mężowi że mój syn jest w większej potrzebie niż jego córka?

Gość iieewew
Już była z tego tytułu awantura, mój mąż nie wyraża zgody na to żeby mój syn wprowadził się do jego domu. Nawet więcej twierdzi że mój syn ma swoje mieszkanie, swojego ojca to niech uda się po pomoc do niego.

Gość Zuzanna Ameliiia
Typowy konflikt w ukladach gdzie sa "moje dzieci" , "twoje dzieci" i "nasze dzieci". Dla Ciebie najwazniejsze bedzie zawsze Twoje dziecko. Dla meza - jego. Jesli stac Cie na to to postaw sprawae na ostrzu noza - on nie pomaga Twojemu synowi , Ty nie pomagasz jego corce. Ewentualnie - wyprowadz sie - jesli Cie na to stac.

Gość Lidkajakastam
Maz ma rcje, skoro jego dom to moze decydowac kto sie ma do niego wprowadzic. Corka jest mu blizsza niz twoj syn i jego rodzina. Tez bym sie nie zgodzila na miejscu twojego meza. Chcesz to im pomoz finansowo, a nie meza obarczasz swoja rodzina w jego wlasnym domu.

Gość iieewew
Mój syn zaciągnął już u mojego męża prawie 20 tysięcy złotych pożyczki, ja obiecałam synowi że nie będzie musiał tego oddawac. Syn ma własne 4pokojowe mieszkanie i właściwie mój były mąż mógłby mu pomóc tym bardziej że stac go na to. Ale dla mojego męża najważniejsza jest jego córka i wnuk, tym bardziej że dziewczyna ma ciężką sytuacją z matką(byłą żoną mojego męża).

Gość to pięknie syna wychowałaś
nie ma co.

Gość Zuzanna Ameliiia
I tu sie kolo zamyka. Dla kazdego sa najwazniejsze jego wlasne dzieci. No... nie zawsze ale przewaznie jednak tak jest.

Gość iieewew
Ale jak ona się wprowadzi do nas to będzie mało miejsca dla mojego syna i jego rodziny. Tłumaczyłam to mężowi a on zaczął wypominania ile to pożyczył mu pieniędzy.

Gość Lidkajakastam
A dziwisz sie mezowi, ze woli wlasna corke niz twojego syna? Pomagaj synowi jak potrafisz, ale jeski za bardzo przydusisz meza to Ci to tylko popsuje z nim relacje, a moze i nawet gorzej. A tak wogole to jesli jest sie doroslym to trzeba umiec samemu swoje sprawy zalatwiac, a nie do mamusi w laske. Samotna dziewczyna z dzieckiem ma zawsze gorzej i dobrze, ze ojciec chce jej pomoc. Wstyd, ze chlop co ma zone i dzieci nie potrafi sam sobie radzic.

Gość jako ojciec też wolałbym
córkę w domu niż syna żona - obcego co prawda mężczyznę.

Gość Zuzanna Ameliiia
Juz nic nie rozumiem. Syn mieszka oddzielnie, tak? To dlaczego bedzie malo miejsca dla niego skoro nie mieszka z Wami? Nie bedzie Cie mogl odwiedzac? Skoro maz pozyczyl pieniadze to znaczy, ze je otrzyma spowrotem ? Czy moze byla to darowizna albo Ty chcesz zeby byla? Jesles zona cudzoziemca?

Gość iieewew
Mąż nie naciska na mojego syna żeby oddał mu kasę. Ale jedna wypomniał to że ostatnio pożyczył mojemu synowi pieniądze, chodzi oto że mój mąż chciałby chyba cały dom przekazac swojej córce, to raz. Wypomina również że mój syn ma też ojca do którego może się udac po pomoc bo jak to się wyraził on ma swoje dziecko. I trzy, uznał również że dwa małżeństwa(pokoleniowe) pod jednym dachem to nie jest dobry pomysł.

Gość iieewew
Ale dlaczego swojej córce nie odmówi pomocy a na temat mojego syna ma wiele do powiedzenia, szczególnie to że chłopak ma swojego ojca.

Gość ciemno
prowo

Gość iieewew
Nie prowo, ja nie mam wymagań w stosunku do mojego męża ale uważam że skoro syn prosi o jakiś czas pomieszkiwania u nas to mąż powinien wyrazic zgodę. Co prawda dom jest jego ale ja również mam coś w tym domu do powiedzenia.

Gość naatalkaaa
A dlaczego Pani syn nie może zamienić mieszkania na mniejsze za ewentualną dopłatą? Ewentualnie sprzedać i kupić mniejsze? Zawsze można szukać innych rozwiązań.

Gość ksihiuhd
Czy ty kobieto naprawde taka tepa jestes, czy tylko udajesz. pewnie to prowo, bo nie wierze, ze nie mozna zrozumiec, ze ojciec chce corce pomoc, a jakiego obcego ma gdzies. A ty uwazaj bo on cie niedlugo w dupe kopnie, przez twojego synka i madrze by facet zrobil. Jak ja nie lubie takich interesownych bab, co by wszystko wydarly dla swoich, nawet jak nie jej to sie bedzie upierac, ze jej sie nalezy.

Gość Zuzanna Ameliiia
Napisz dokladniej wszystko od poczatku: Dom jest meza. Jak dlugo jestescie ze soba? W jakiej sytuacji jest syn i corka? Kto gdzie mieszka? jak to wygladalo do tej pory. Co to za pozyczka dla syna?

Gość iieewew
Syn ma 4pokojowe mieszkanie, mój mąż pożyczył mu pieniądze na spłatę długów. Córka natomiast mieszka u byłej żony mojego męża, ma złe relacje z matką, tamta kobieta jedyne co robi to wyzywa ją od najgorszych. Synowa teraz straciła pracę, mój syn jeśli chodzi o jego pracę to też jest tam pod znakiem zapytania. A jedynaczka mojego męża jakoś sobie poradzi w życiu.

Gość dla rodzica własne dziecko
zawsze będzie ważniejsze.

Gość japierdziu
Ta, syn też jakoś poradzi. Ja wyczuwam prowo.

Gość idiotkaaaa
:(

nie dziwie się facetowi - męzowi, dał chłopakowi 20 tys... a ten dalej sobie nie radzi...jak go nie stac to czemu mieszka w 4-pokojowym mieszkaniu? córka chyba jest w gorszej sytuacji, a synowi jak mu tak ciezko niech ojciec pomoze...a ty kopnij w dupe zeby sie wzioł w garsc i ogarna, a nie oczekiwał pomocy od rodzców... ale najwazniejsza rzecz to jak twój maz moze mówic ci ze to jego dom?? w małzenstwie takie rzeczy powinny byc WASZE co jesli on umrze ierwszy i przepisze mieszkanie córce? idziesz pod most?...

Gość Zuzanna Ameliiia
"ale najwazniejsza rzecz to jak twój maz moze mówic ci ze to jego dom?? w małzenstwie takie rzeczy powinny byc WASZE" Ten tekst kazdy facet powinien obowiazkowo przeczytac i nauczyc sie na pamiec przezd swoim slubem.

Gość iieewew
Oto się akurat nie martwię. To nie mąż mówi że to jest jego dom ale ja jestem tego świadoma. On kupił ten domek jednorodzinny jeszcze przed ślubem. Przecież nie odwrócę się od własnego syna, ja oczywiście pożyczam mu i jego żonie pieniądze w tajemnicy przed mężem. A moja pasierbica, prawdę mówiąc mieszka z matką i może dojdzie jeszcze z tą kobietą do jakiegoś porozumienia.

Gość podsumowując
Córka Twojego męża: 1. samotnie wychowuje dziecko 2. nie ma własnego mieszkania - mieszka z mamą z którą nie dogaduje się 3. nie ma pracy Twój syn 1. ma własne mieszkanie 2. wychowuje dzieci wraz z żaoną 3. nie ma pracy Pomijając fakt, że córka męża zawsze będzie dla niego bliższa, niż Ty czy tym bardziej Twój syn, to nie da się ukryć, że córka Twojego męża jest w gorszej sytuacji, i jeśli tego nie widzisz, to wybacz, ale to z Tobą jest coś nie tak. Poza tym co z ojcem Twojego syna? Dlaczego tez mu nie pomaga, tylko Ty się tym sama zajmujesz? Poza tym jest jeszcze żona syna. Pracuje? Jeżeli tak, to może po prostu muszą zweryfikować swoje wydatki skoro im nie starcza na wszystko.

Gość hyfyu
Wszyscy Ci pisza, ze maz ma racje a ty dalej swoje. Szczerze watpie, ze twoj maz przygarnie twojego syna. Corka dla kazdego faceta jest na pierwszym miejcu.