Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niebieskie_mango

Mdłości - sposoby na przetrwanie :)

Polecane posty

Witajcie, Napiszcie jak przechodziłyście wczesną ciążę, jak sobie radzicie/ radziłyście z mdłościami, co pomagało a co nie, no i mniej więcej jak długo to u Was trwało. Ja już nie mam siły, mam nadzieję, że skorzystam z Waszych rad. Z góry dzięki za wpisy.

Gość bąbelkowamama
Hej! mnie dopadly ze dwa tygodnie temu po luteinie podjezykowej:O poki co pomaga woda z imbirem i duza iloscia cytryny nic wiecej ,nie moge pic herbaty tym bardziej z cukrem po slodyczach tez mnie mdli po jedzeniu tez i co smieszne nie mdli mnie rano tylko zaczyna kolo popoludnia(14) i trzyma do wieczora bleeeeee ale co tam damy rade!

Ja niestety nie mialam mdlosci,ale za to przez 4miesiace mialam zgage :( budzila mnie zgaga,kladlam sie ze zgaga i tak cale dnie...

Mango ja mam poranne mdłości i wieczorne od 4 tygodni, te drugie sa najgorsze. Słyszałam że zawsze przed wstaniem z łóżka powinno się mieć przy boku kanapkę lub coś do podjedzenia. Mnie też już to męczy ale to siła wyższa :)

Gość Majjkaa
Tak z tym rannym przegryzieniem sucharka bądź kromki suchego chleba to prawda. Stosowałam ten patent i działał ________________________ Pobieraj i oglądaj filmy bez ograniczeń z MegaVideo i VideoBB: http://skocz.pl/filmybezlimitu

Gość bąbelkowamama
basiu ja tez sie nie spodziewalam ze az tak meczy poprzednie ciaze bezobjawowe byly calkiem ale bylam mlodsza moze dlatego:) damy rade to nie moze trwac wiecznie:)

Gość bąbelkowamama
no mnie te poranne omijaja zaczyna sie kolo poludnia czasem pozniej i trzyma :(

witaj :) moja ginekolog zaleciła mi na mdłości wstawienie do lodówki coca coli i robienie po łyku odgazowanej zimnej coli kiedy bedzie mi niedobrze ...... ale nie przesadzać z ilością :)

bąbelkowamamo ja Ci powiem że mam i te poranne ale zjem banana lub kanapkę i zaraz przechodzi a potem po obiedzie zaczyna się balet blee blee :) i tak do chwili aż umordowana tym nie zasnę, najgorzej mam jak już leżę w łóżku.

Założyłąm ten temat, bo mdłości potrafią być bardzo uciążliwe. Ja jestem w 9 tyg, rano zawsze szybko muszę coś zjeść, bo głód jest nie do wytrzymania, chociaz wcześniej nigdy nie jadłam śniadań, właściwie rzadko to pomaga, ale tak jak już kilka z Was pisało najgorsze są mdłości popoludniowe i wieczorne. Piję dużo wody, żeby wypłukać toksyny, które podobno są jedną z przyczyn mdłości, jednak nie ma cudów, zazwyczaj męczę się piekielnie. Zgaga niestetety też mnie nie omija.

Gość podwojna_mama
Na mdłości migdały, na zgagę - migdały lub mleko :)

Gość na mdlosci dzialaja
pepsi/cola, migdaly, imbir

tylko imbir pomagał. Ja miałam do 16-17 tygodnia. Ale potem przeszło - naprawdę. w 21 tc byłam na dwóch weselach i wszystko jadłam -:)

Gość Mozart?
Tylko opaski na nadgarstki! Wygoogluj o co chodzi, bo nie chce mi się rozpisywać. W skrócie powiem tak: skuteczność przy prawidłowym założeniu to 98/100 (w %)!

Mnie złapało w 8 tyg i trzymało do 12, w zasadzie mdliło cały dzień, jednego dnia nie mogłam wstać z łóżka inne czułam sie świetnie. Ja rano zanim wstawałam do pracy budziłam się 15 min wcześniej, miałam już przygotowany termos z gorzką herbatą, pieczywo chrupkie. Po zjedzeniu i wybiciu herbaty, wstawała i zjadałam śniadanie, niby było trochę lepiej. Niektórzy piją pepsi, inni herbatę imbirową,a tak naprawdę to każda kobieta inaczej reaguje na te wszystkie specyfiki.