Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość avenueeeeeee

Właśnie spisuje się przez internet bo od północy można

Polecane posty

Gość avenueeeeeee

Niestety trafiłam na spis reprezentacyjny :( ale pech, tam jest dużo pytań

Gość remulussssssssssss
A po co ten spis??I jakiego typu są pytania ??

Gość avenueeeeeee
Spis jest obowiązkowy, jak się nie spiszesz w necie przyjdzie do ciebie rachmistrz. To ja już wolę się spisać w necie :P ja mam własność mieszkania, powierzchnia mieszkania, liczba kuchni itp, czy jest w mieszkaniu woda, gaz, ogrzewanie (I jakie itp), czy mieszkanie jest własnościowe, spółdzielcze i zaraz zobaczymy co dalej

Gość avenueeeeeee
Teraz mam źródło finansowania gospodarstwa domowego, główne i dodatkowe...

Gość remulussssssssssss
avenueeeeeee Jak to obowiązkowy??Dla wszystkich??Po co to jest tak w ogóle-w jakim celu?? A jak ja jestem w domu tylko od święta to co zrobią?? Ja się nie zamierzam spisywać!!

Gość avenueeeeeee
No podobno jest obowiązkowy, a za uchylanie ma być kara grzywny. Jednak tak naprawdę to nie mam pojęcia jak to będzie egzekwowane :) Ja nie lubie tego całego spisu, spisuje się przez internet bo nie chce rachmistrzów w domu :)

Gość remulussssssssssss
Ale w jakim celu jest ten spis??

Gość głupia dziewczyna
a daj adres, co? bo nie moge znalezc

Gość efroon
daj adres

Gość elo elo 3 2 0
Dzieci tu piszą czy co? Nie wiecie, w jakim celu przeprowadza się SPIS POWSZECHNY ? :o Po to, żeby wiedzieć, ilu Polaków (w ogóle ile ludzi) mieszka w kraju, żeby poznać ich tendencje, plany, tryb życia, sposoby radzenia sobie w niezbyt sprzyjających warunkach, dla tworzenia statystyk i itd. Mam wymieniać dalej? Dlatego spisujcie się CHĘTNIE ! :)

Gość efroon
a jak ktoś jest za granicą? :o

Gość głupia dziewczyna
no chyba ich POJEBAŁO! mam podac nr telefonu, mejla? a to dopiero poczatek :o

Gość remulussssssssssss
elo elo 3 2 0 Autorka napisała że spis jest obowiązkowy a ja żyję już trochę i nigdy czegoś takiego nie było!Więc się pytałem poco to. Ja nie mam zamiaru się spisywać :P

Gość remulussssssssssss
A i autorko dzięki za odpowiedź :)

Gość efroon
no bo taki spis jest co 10 lat. jak 10 lat temu byłaś nieletnia to spisali cie rodzice. mnie się nie podoba to spisywanie przez internet. jak ktoś ma jakiegoś trojana czy zahackowany komputer to może b. latwo przejąć te dane osobowe :o

Gość efroon
nip?? kurwa ja nie pamietam swojego nipu. niech spierdalaja :o

Gość remulussssssssssss
A numeru buta tam nie chcą?? Coś mi się nie podoba ten cały spis!

Gość efroon
jak wysoka jest grzywna? rozważam zaplacenie kary :o

Gość remulussssssssssss
To o co jeszcze pytają??

Gość efroon
a jak trafilas na reprezentacyjny to sie ciesz, bo tam pisze, że robią reprezentacyjny, a pozostale osoby są objęte badaniem PEŁNYM..

Gość efroon
nie mam pojecia o co pytaja, bo ja nawet nie wypelnilam tego formularza identyfikacyjnego :o nip tam wolaja, nie wiem skad ja im nip teraz wytrzepie :o niepodoba mi sie to bardzo :o

Gość remulussssssssssss
No mi też się to nie podoba-do puki mnie nie zmuszą to mnie tak dobrowolnie nie spiszą.

Gość jest to liczenie baranów
żeby dać zjęcie bandzie pasożytniczych biurokratów żyjących kosztem uczciwie pracujących ludzi. Rząd doskonale wie, ilu mieszkańców liczy Polska. Każdy, jak baran w stadzie, ma swój osobisty numer- pesel, jest zameldowany, ma akt urodzenia, dowód osobisty, paszport, jest zarejestrowany w opiece zdrowotnej, w opiece społecznej, w Zusie, Krusie, szkole, pracy itd. Ale to ciągle malo. Trzeba ludzi inwigilowac, wypytywać ich o religię, poglądy i życie seksualne, sprawdzać, co mają i czy aby nie mają za dużo. Szary obywatel nie będzie miał z tego żadnych korzyści, a tylko zaplaci za tę całą hucpę. Podejrzenie, że rząd i jego urzędnicy przejmują się tym, jak żyją obywatele Polski, to jakiś ponury żart.

Gość remulussssssssssss
jest to liczenie baranów Właśnie też mnie to dziwi po jaką cholerę to robią??Tym bardziej że jak wszystkich mają spisać to na to pójdzie od chu.. kasy.A niby takim biednym krajem jesteśmy.

Gość co za świat..
łatwiej zorganizować spis, niż zbudować drogi, przedszkola czy zmniejszyć bezrobocie. Rząd powie, że spis zarządził w trosce o obywateli, by poznać ich problemy, troski i bolączki.

Gość efroon
sluchajcie robie ten spis.. wpisalam swoje imie i nazwisko i po zdefiniowaniu mnie od razu wyskakuja o mnie informacje. np imie matki.. ktorego nie podalam.. niezle.

Gość efroon
i adres mojego miejsca zamieszkania.. skoro wiedza ze istnieje, gdzie mieszkam itp, to na choooja mnie jeszcze spisują :o

Gość palmer z winkla
kurwa jakie tepaki z was spisujta sie nie marudzta niech prawda od dawna znana zostanie potwierdzona ze w tym kraju zyje sie zle, bieda i chuj

ale tam nie ma pytan o dochody i status zycia codziennego . proste . gdzie i ilu.i tostarcza . rządowi . to tylko spis ludności ,nie zamożności.