Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy spacerówki do 15 kg można

czy spacerówki do 15 kg można używać dłużej?

Polecane posty

czy któraś z was używała akcesoria dla dzieci dłużej niż zaleca producent? np spacerówkę mam do 15 kg, syn już waży 14 i co teraz? muszę kupić drugą na te pół roku? a np huśtawki pokojowe? różnego rodzaje leżaczki?

żadna mama mi nie doradzi?

Gość pytająca błądzaca mama
ale wtedy robisz to na własna odpowiedzialność. wiadomo ze dziecku nic się nie stanie jeżeli przekroczy wagowo o kilogram, ale ale moze być i tak, ze moze mu się coś stać, np puszczą jakieś śruby nity czy coś, i wtedy w razie gdybyś chciała skarżyć producenta to wiadomo ze nic nie zdziałasz

sama nie wiem co mam zrobić, kupiłam spacerówkę w sklepie pani przekonywała mnie że to wózek do 25 kg, ja w domu doczytałam , że tylko do 15, syn ma już 14 miesięcy, ten wózek lada chwila potrzebny nie będzie,

Gość mamammamammamammaa
3 letnie dziecko chcesz wozic w spa Bo 15 kg to waga 3 latka!

Gość paola ola anna
do mamamammamama...dziecko autorki wazy 14 kilo, pisala wyzej! a swoja droga to co ci do tego,jak długo ktos wozi dziecko w wozku:O

Gość paola ola anna
do tego wyraznie pisze wyzej, ze dziekco ma 14 miesiecy!! moze poczytaj najpierw zanim zaczniesz bredzic:O

syn ma 14 miesięcy i waży 13800 kg byliśmy na szczepieniu w zeszłym tygodni. jest dużym dzieckiem, ale potrzebuję spacerówki bo sam chodzi dopiero od miesiąca

Gość mamachichi
ja mam spacerówkę maclaren do 15kg i woziłam dziecko powyżej 15kg, a nawet czasami jak mieliśmy małych gości to dwoje dzieci w jednej spacerówce i nic się nie stało,moi znajomi też tak robią, myślę, że możesz spokojnie wozić dziecko jeżeli masz w miarę dobry wózek, tyle, że w takim wypadku gwarancja nie będzie ważna

Niby 15 kg to do 3 lat...a na 14 miesiecy 14 kg to faktycznie tyci duzo..Moja mala jest spora a ma 11,600wlasnie w 14 miesiacu..

Gość dżozefina
pytanie było o wózek a nie o wagę dziecka, być może chłopiec jest bardzo wysoki, a to, że dopiero szlifuje umiejętność chodzenia w wieku 14mieś to też normalne i na pewno zdrowsze niż 10miesięczne dziecko, które chodzi bo je mamusia "zmuszała", moja córa ma 3 lata i waży 17kg, dużo?może i dużo ale ma też 110cm wzrostu jest raczej "chudziakiem"

Gość to się dołączę
moja ma 2 lat i 14 kg - ma "mocniejszą budowę druga ma 5 lat i waży 19 kg A z tą waga wózka to tak jak ktoś napisał niby można bo co tam 1kg, a poz tym jak tyje Twoje dziecko bo moze ten kg przybędzie mu za 4-5 miesięcy dopiero? A z drugiej strony jak zacznie cześciej chodzić to nie będzie już tak tył. No chyba, że masz zamiar brdzo długo- np do 3 lat wozić wózkiem bo np masz daleko wszędzie to i tak będziesz musiała sobie kupić jakąś lekką spcerówkę, moze parasolkę. Ja tak mniej wiecej gdy dzieci miały ok 1,5 roku przechodziłam na prasolkę bo było wygodniej,, wózek lżejszy mniej pchania.

syn ma 97 cm wzrostu, oboje z mężem jesteśmy wysocy i szczupli, dziecko jest szczuple, nie rozumiem dlaczego mama która ma małe dziecko mówi ż e większe jest nienormalne, jestem pod opieką pediatry. on też mów ze jest duży jak na swój wiek ale nie jest nienormalny. i każde dziecko uczy się chodzić w swoim tempie wiec tu tez nie widzę powodu do zmartwień, wszystkim mamą serdecznie dziękuję za wypowiedzi w temacie

do czy do spacerówki do 15kg,nie przejmuj sie głupimi uwagami.Dzieci różnie sie rozwijaja,sama znam chłopca 10 m-cy,kóry ma 90 cm i wazy 13kg i jest szczuplutki.Moja mała ma 11 m-cy i waży 11,5kg,ale jeszcze nie chodzi.Co do wózka my kupilismy parasolke Peg peregio do 15 kg i nie mam zamiaru wymieniać jej na iiny wózek.wiekszość parasolek tak ma,a wiadomo,że dzieci dłuzej sie w wózku wozi.Jak jest dobrej jakośći to wytrzyma.

Gość do mamammamammamammaa
idź sie puknij kobieto w łepetyne i nie szukaj problemu gdzie go nie ma!!! mój syn ma 17 m-cy i wazy 16 kg a nic mu nie jest!!! a wiem bo jesteśmy pod kontolą lekarzy z zupełnie innego powodu i zawsze słyszę że nie jedna matka chciał by miec takie dziecko!!!lekarzy GASTROLOGÓW!na jesli chodzi o otyłość to chyba z Toba jest cośnie tak skoro aytorka zadaje pyatnie o wózek a Ty tutaj z otyłością wyjeżdżasz!!! przepraszam autorko ale musiałm bo szlak mnie trafia ze jak dziecko jest duże to jakaś sflustrowana mamuśka chudzielca to ma juz ale. a co wózka to ja woże syna i szczerze mówiąc nie zwróciłam uwagi do ilu kg ona jest...mylse ze to jaest tak dla zabezpieczenia producenta przed pozwami jak pisze pytająca błądzaca mama.

Gość do mamammamammamammaa
i zapomiałam dodac ze rozwija sie super ma 89cm i chodzi od 10 m-ca zycia:)

Gość mama dwulatki
Obydwoje z mężem jestesmy wysocy. Wagowo w normie - szupli ale nie chudzi. Córeczka obecnie skończyła 2 latka i waży 16,7kg mierzy 94 cm. Waga i wzrost nie mieszczą się w normie. Wózek spacerowy bedzie nam nadal potrzebny gdyż takie małe dzieci chodza chętnie ale nie na bardzo długie trasy (myslę tutaj chociażby o wyjazdach wakacyjnych itp). Więc pisanie że waga 15kg to waga dla 3-latka jest totalną bzdurą.

Gość gość
u mnie to samo - córka 2 latka i 4 miesiące - wazy 17kg :) nie miesci się w siatkach, ani wagowo ani wzrostowo - mamy wózek baby design walker, teraz sie zastanawiam, do ilu on kg jest ?:)

Gość Muffcia
Mój maluszek ma 9 miesięcy i waży 10 500 i jest cudownym leciutkim pulpeciczkiem ale do twarzy mu z tym, zaczyna go wyciagac w gore troszke i nie jest ani opozniony ani nic i bardzo dobrze sie rozwija.! dla mnie tez jest glupota sprowadzanie wagi do wieku. Wiadomo ze kazdy dzidzius rozwija sie po swojemu. I właśnie też sie nad tym zastanawiam czy wgl ogólnie sa wózki do wiekszej wagi.? Bo tez tak szukam szukam i znalezc nie moge :((. A rozgladam sie za parasolka bo z 4 pietra z wielkim cheblem samej na spacer ciezko chodzic Poradźcie ;p.

Gość gość
moja ma 5 lat i wazy zaledwie 16 kg. i jeszcze ja woze w wozku bo lubi.

Gość gość
Moj ma 15 miesiecy i wazy 13 kg,tez chce kupic parasolke do 15 kg,maclaren triumph i sie zastabawiam na ile nam starczy :/

Gość gość
A moja mala ma 15 mcy i wazy 9,8 kg - i to jest dopiero problem, bo nic nie chce jesc :(

Gość gość
te 15kg to taka norma wyznaczona przez UE, dobry wozek spokojnie wytrzyma wiecej, przeciez czesto wozac dziecko 14kg macie jeszcze ze 4kg zakupow w koszyku i nic sie nie dzieje, ja mam Maclarena techno i czesto sama w nim przysiadam jak jestesmy w parku dlugo, lawki wszystkei zajete i nogi mnie rozbola, a sama waze ponad 60kg i nic sie nie dzieje, spokojnie mozna wozic dziecko powyzej 15kg, tyle, ze raczej polecam te lepsze spacerowki, poza tym 99%spacerowek jest do 15kg

Gość gość
mozna oczywiście ta norma podana na wózkach jest normą europejską według norm amerykańskich ,te same wózki,identyczne mają nośność do 25 kg .

Gość gość
jasne ze mozna tylko że moze się ciut rozlecieć po czasie ;)

Gość gość
Dobra spacerówka nie powinna się rozlecieć ,chyba że jakaś no name z hipera .

Gość gość
a ja sama nie zwróciłam uwagi i teraz przeczytałam, że wózek który kupiłam jest do 15 kg-jak dobrze że moje dziecko jest idealnej masy ciała-13 mcy 10 kg

Gość gość
Tez mam do 15 kg, moja corke wozilam do 20 kg na pewno, bylam wtedy na poczatku drugiej ciazy, a jej odwidzialo sie chodzenie..lenia dostala bo wozka nie uzywalismy juz dobry rok, wozek z mamas&papas, Nic sie nie stalo:)

Gość gość
Oczywiscie ze twoje dziecko ma idealna mase ciala, w ogole jest idealne:D

Gość gość
tez mialam parasolke do 15 kg tak jak wiekszosc. Wozilam corke do mniej wiecej 20 kg bo tez byla i jest wysokim dzieckiem a co za tym idzie ciezszym niz przyjete normy. Teraz ma 4 lata i wazy 22 kg z tym ze wzrostowo ma tyle co przecietny 5.5 latek. jak miala 2 latka to miala cos ok 16 kg jesli dobrze pamietam.