Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Myszka 1234

Prezentacja maturalna - bibliografia. Licze na pomoc życzliwych:)

Polecane posty

Gość Myszka 1234

''Przedstaw i oceń drogi życiowe: S.Wokulskiego, T.Judyma, Z.Ziembiewicza oraz wskaż przyczyny klęsk każdego z bohaterów'' Literatura podmiotu: te 3 lektury Literatura przedmiotu: Materiały pomocnicze: Może jakieś propozycje do literatury przedmiotu? Ogólnie liczą na porady:)

Gość Myszka 1234
Czy jak zrobię poloniście loda to bez problemu zdam maturę ?

Gość Myszka 1234
HA HA HA Pomoże ktoś?:)

Gość Myszka 1234
Nasz polonista lubi maturzystki, bo jesteśmy pełnoletnie. Więc nie pójdzie siedzieć.

Gość sesiii
Już się podszywają;p. Dałabym coś związanego z omówieniem tej epoki i typowych bohaterów, ale książki nie znam żadnej na ten temat, ale pewnie są jakieś opracowania.

Gość Myszka 1234
Hej Sesiii:* Właśnie krótko o epoce zamierzam, zamieścić źródła w literaturze przedmiotu? Już tyle ''nawijania'' jest o samych bohaterach, że nie chciałabym rozwodzić się zbytnio na poboczne tematy. Włąśnie nie wiem jakich artykułów szukać.. w ogóle jeszcze za bardzo nie orientuję sie czego ode mnie oczekują:D

Gość Myszka 1234
opracowania wsadź se w d...

Gość sesiii
Zamieść źródła w literaturze przedmiotu;p. Co do pomocniczych nie mam pojęcia? Zrób jakieś mapki/wykresy losów bohaterów.

Gość sesiii
Na forum wizażu całkiem nieźle dziewczyny doradzały;p i nie ma podszywów;p.

Gość Myszka 1234
Podszyw ;/ Znasz mnie sesiii przecież:D Dobra myśl:), a czy to mam iec formę pisemną, czy tylko ja mam prezentować i mówić? Chyba to drugie?:D Pomoce, jakieś wykresy, aby nie było nudno i ja to prezentuję, tak?:D

Gość Myszka 1234
Pożebrzę tu trochę, a potem uderzam na wizaż:)

Idź do biblioteki i poszukaj czegoś związanego z tematem. Poproś tam o pomoc, na pewno nie odmówią. Później wpisujesz te książki do literatury przedmiotu. W mojej prezentacji były tylko wpisane pierwsze lepsze, nie korzystałam z nich. Co do materiałów dodatkowych- ja miałam 2 cytaty i również starczyło. Matura ustna z języka polskiego to czysta formalność. Każdy zdaje, do niczego nie jest również później potrzebna. Jedynie samopoczucie może Ci się poprawić jak na 100% zdasz.

Gość sesiii
Tak, te wykresy to żeby nudno nie było. My w szkole robiliśmy kiedyś taki wykres życia bohatera z sukcesami idącymi do góry i porażkami w dół.

Gość Myszka 1234
no cioty odpisujcie bo mi sie kurwa samej nie chce mysleccc!! ruszcie dupy

Gość sesiii
NieLubieNiedziel- nie wszyscy kończą normalnie liceum, niektórzy wczoraj się dowiedzieli, że mogą przystąpić do matury.

NieLubieNiedzieli, a co to za problem napisać prezentacje? To jest robota na dzień/dwa. Przecież to banał jest. Wszystkie tematy zazwyczaj są proste, przypisów nie musisz robić. Nie wiem, dlaczego niektórzy mają z tym takie problemy.

Gość Myszka 1234
O tak:D Niektórzy wczoraj się dowiedzieli i im kamień z serca spadł:D Dobrze, już mi ''jaśniej''. Chociaz i tak nie wiem dalej co zawrzeć w tym drugim punkcie.. :D Może coś znajdę.. Jakby ktoś miał jakieś konkrety to proszę o wypowiadanie się:)

Gość Myszka 1234
Myślałąm o wpisaniu tam encyklopedii, tudzież słownika języka polskiego z wytłumaczeniem słowa ''klęska'' i takie tam różne.. Artykułów żadnych nie znajdę.. zapewne.. Tak, to formalność.. jednak przygotować się trzeba:)

Gość gość
Absolwentka filologii polskiej pisze prace maturalne na każdy temat! Doświadczenie - 5 lat. Solidnie, szybko i rzetelnie! Bez kopiowania z Internetu! Do każdego tematu podchodzę indywidualnie:) Więcej informacji na maila. Masz pytania? Pisz śmiało! To nic nie kosztuje. Zapewniam stały kontakt w razie pytań odnośnie pracy jak i samej matury:-) KONTAKT; matura24H@wp.pl GG; 39631281