Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdjęcia na pogrzebie

Co ta za głupi zwyczaj? :/

Polecane posty

Byłam ostatnio na pogrzebie kuzyna i tam ktoś z rodziny robił zdjęcia :o Jak leżał w trumnie a później w kościele... Byłam w szoku! spotkaliście sie z czymś takim? W jakim celu ludzie robią zdjęcia na pogrzebach? :o

Gość prawniczka Ania
to jest dowód dla urzędu stanu cywilnego i skarbowego, że nieboszczyk rzeczywiście nie zyje, bo inaczej nie uwierzą

Gość cvdfvbftgrbrba
zawsze robią niestety

Gość movvom
Kiedys robiło się takie zdjęcia. Ja mam takie zdjęcie rodzinna z babcią w trumnie, a obok trumny stoi cała rodzina. Dość makabryczne dziś się wydaje.

Gość adfffffafsafsgdsgsd
Tak spodlałem się z czymś takim i nie uważam tego za coś złego,mimo iż oglądając zdjęcia z pogrzebu ojca robi mi się strasznie smutno to jednak wracają jakieś wspomnienia i jest to czas na przemyślenia.Może rok czy dwa po pogrzebie nie chce się oglądać takich zdjęć,ale później się przydają.

Gość jak zmarła moja kuzynka to
rodzice zrobili jej zdjęcie w trumnie. Tylko jedno, nie wiem po co im takie zdjęcie, tym bardziej że dziewczyna była chora na raka i nie wyglądała za dobrze, ale ich sprawa.

Gość adfffffafsafsgdsgsd
*spotkałem miało być :P

Gość zeby zachowac czastke tej
osoby. Nie kazdy zle wyglada w trumnie. Czasem wrecz odwrotnie. Smierc nieraz dodaje dostojenstwa...

W rodzinie mojego faceta tak się robi. Od swojej strony nigdy się z tym nie spotkałam zarówno od rodziny mamy jak i taty. Osobiście też nie rozumiem po co to. Z pogrzebu wujka mojego faceta jest nawet płyta "ostatnie pożegnanie" zrobiona jak płyty ślubne :O Zdjęcia z kościoła, z cmentarza, ze stypy :O Kto chciał z rodziny mógł zamówić

Gość kolejna głupia moda
:O

Dla mnie to trochę chore... Śmierć to zazwyczaj tragedia w rodzinie i nie chciałabym oglądać zdjęć kogoś bliskiego w trumnie... Przywracają smutne wspomnienia i kompletnie tego nie rozumiem.

Gość jolllkaŁęczna
my z mama pozowalysmy przy otwartej trumnie dziecka teraz jak sobie przypomne to beka bo ja poza a mama mi fotke pyk