Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aasiah

czy dziecko moze az tyle zjesc???

Polecane posty

Gość aasiah

witam mam problem....moj syn ktory do tej pory zjadal 130 ml mleka co 3-3,5 godziny. iod paru dni zaczal domagac sie duzo wiecej. najpierw nie wiedzialam czemu jest taki niespokojny. a on jest poprostu ciagle glodny. ma 9 tyg. od 8 wlasnie zaczal sie ten wilczy glod. co poltorej co 2 godziny zjada okolo 100 ml bebica. a jak chce go troszke przetrzymac rtto nie da sie z nim wytrzymac tak placze. tak wychodzi jakies 10-11 porcji w ciagu doby. a na opakowaniu dopuszczalna ilosc porcji wynosi gora 8... b oje sie zeby czasa em nie przedobrzyc. nie wiem co juz robic...

Gość taaaa jassne
Jasne ze tak. moze to jeden z tych skokow rozwojowych? dzieci co jakis czas chca coraz wiecej jedzenia. nie nalezy sie temu dziwic tylko dawac tyle ile zje, po karmieniu dobrze ''odbeknac'' i po sprawie.

Gość nie przekarmiaj pasożyta
i tak ma szczęście że w ogóle dostaje jeść skoro nic nie robi w życiu :O

Gość A pic tez mu
A pic mu dajesz?

Gość aasiah123
no tak.... pic daje... ale wcale nie jest po sprawie jak mu dam tyle razy jesc co on chce czyli co poltorej godziny, bo wieczorem mam 3 godziny strasznych krzykow. tak brzuszek boli go... i nie wiem co lepsze. krzyk glodu w dzien czy krzyk przejedzenia wieczorem

Gość mamaaaa
sproboj nie dawac 100 ml co 1,5 godziny tylko 150 co 3, dzieki dluzszym przerwom pokarm bedzie lepiej trawiony

Gość mamamammaa234
Moja córka też tak miała, jak miała 3 miesiece to jadla po 160-180ml co 3-4 godziny i tez nie moglam jej przetrzymac. Ale to minie, teraz ma 8 miesiecy i wypija na kolacje srednio 120ml na cala noc!!(zasypia kolo 19.00 a budzi sie kolo 6.30) budzi sie dopiero rano i tez wypija niecale 120ml. Waży teraz 8 kg- wiec jest w normie. Ja dawalam corce jesc ile chciala, widocznie tyle potrzebowala. I tobie tez moge to poradzic, dziecko wie ile potrzebuje i jaki ma limit w brzuszku a z czasem sie wszystko wyreguluje. Nie ograniczalabym mleka po co stresowac i tak placzace z glodu dziecko. Moja córka była głodomorem może twoje dzieciątko też do tych należy:) Powodzenia!

Gość mamamammaa234
a moze placze wieczorem bo ma kolke? zbyt lapczywie je? Bo jak dzieciatko je glodne to szybko je i przy okazji polyka powietrze, moze zmien butelki na takie co wolniej leca ( np. Dr. Brown- ja uzywam do dzis i leca na prawde wolno) i dawaj malemu tyle ile chce. Moze sie wszystko ustabilizuje

Gość MŁODA MAMA 33
mój brat wypił przez przypadek 250ml mleka zageszczonego troszke grysikiem jak miał 3 tyg :D mama panikowała ale nic mu nie było ;)

Mój mały też tak miał, do póki nie przeszedł na nutramiegen, teraz pije max 180 ml co 4-5 godzin. Staraj się mu dawać wodę przegotowaną lub herbatę koperkową, to go trochę zapełni i brzuch nie będzie go bolał.

Gość MŁODA MAMA 33
ooo Janka wróciła :D

Gość aasiah123
bo wiem ze to nie kolka. napewno nie. mialam stycznosc z dzieckiem co mialo kolke. calkiem inna sprawa.... maly jest przejedzony bo wieczorem zwrocil i juz nie plakal. no 180 co 4-5 godzin a nie 120 co poltorej godziny... wychodzi jakes 300 co 4 godziny jesli tak liczyc..... pediatra kazala przepajac. pije rumianek i wode ale tak latwo nie da sie go oszukac...

Gość aasiah123
bierze witamine d.... nie wiem juz sama. ktos mi poradzil do porcji mleka dodawac miarke kleiku ryzowego ze to wydluza przerwy od karmioenia...

Gość taa jassne
co ty dziecko ma 9 tyg a ty my klei ryzowy??? Kup lepiej mleko extra hungry takie ktore jest bardziej sycace niz normalne mleko. po za tym uwazaj zeby ci po tym kleiku nie dostal zatwardzenia bo wtedy bedzie meczarnia.

Gość aasiah123
on juz mial zatwardzenie z poczatku jak karmilam piersia. wiem co to znaczy.... sprobuje wszystkiego oby tylko dzialalo i nie byl ciagle glodny