Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamafilipa

odrastające migdałki u dzieci

Polecane posty

Gość mamafilipa

witam, mam taki problem mój syn(5,5 roku) miał już dwa razy usuwany 3 migdał i podcinane boczne(05.2009 i 06.2010) po drugim zabiegu myśleliśmy,że już będzie spokój z migdałami w tej chwili znów mamy skierowanie do szpitala bo odrósł mu trochę trzeci i przerósł prawy-jest już ogromny a wciąż się powiękasza. bardzo sie martwie nie wiem czy decydowac się na kolejny zabieg-chociaż chyba nie mam wyjścia. czy ktoś miał podobny problem,proszę o jakieś informacje na temat przerastania migdałów, czy zna ktoś leki obkurczajace migdały?

A jakie miał dolegliwości z powodu tych migdałów, że u takiego małego dziecka zdecydowaliście się na operację?

Gość mamafilipa
przede wszystkim częste infekcje, chrapanie w nocy ,bezdechy, kluskowata mowa ciągle otwarta buzia, niedosłuch wg laryngologów operacja była konieczna .po zabiegu prawie przez rok super-tzn infekcje nadal co jakiś czas występowały ale nie było chrapania i przede wszystkim bezdechów ale podczas anginy migdały przerosły i nie wróciły do normy ciągle sie powiększały sytuacja sie powtórzyła więc znowu zabieg i ta sama historia po zabiegu parę mies ok aż do teraz.

Gość mamafilipa
a takie zabiegi robione sa głównie u tak małych dzieci więc to nie jest nic dziwnego od 3 do 10 roku życia najczęściej występują dolegliwości z przerastaniem migdałów . martwi mnie tylko to że te migdały wciąż i tak szybko odrastają u mojego dziecka.

Gość mamafilipa
hallo! naprawdę nikt nic nie wie :(

Gość sikorka2
Witam , jestem przerazona bo moj 2,5 letni synek miał wycinane 3 migdałki 6 miesiecy temu i znow mu odrosły :(. Prosba o informacje czy ktos miał podobny problem z czestym odrastaniem migdałków. Czy są sposoby na zapobieganie jakos ?! Nie wyobrazam sobi ewycinanie migdałków co 6 miesiecy :(!!! To jakis horror.

Gość sikorka2
Mamo Filipa czy jestes w stanie cos podposiwedziec? Jak wasze losy sie potoczyły?

Gość nat44
u mnie to samo...

Gość nat44
mój syn miał wycięte migdały w Inowrocławiu bo w Bydgoszczy miałam czekać 3 lata.Więc taki kawał jechaliśmy i jeszcze miał jakąś infekcję po zabiegu i byliśmy w sumie 10 dni.Dla mnie to był koszmar.A teraz dowiaduję się,że czeka go to samo,tyle,że minęło 1,5 roku i w Bydgoszczy powstało więcej ośrodków.Czekamy 3 miesiące.A on nadal smarki zielone,sterydy a od dziś antybiotyki bo mu węzły chłonne wyskoczyły na szyi.Jestem lekko podłamana tym.Ciągle coś...:(

Gość gość
czym wiecej wycinaja tym bardziej odrasta...wycinac lub chemia potraktowac:( nic z tego dobrego.