Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anekxxx

odwołać mandat:)

Polecane posty

WItam Czy ktos z Was kiedykolwiek pisał jakieś podanie o odwołanie mandatu? Lub czy można mandat rozłożyć na raty? Chodzi mi o to, że na przykład moglabym napisac ze jestem na utrzymaniu rodzicow, nie zarabiam na siebie i nie mam z czego zaplacic itd:P Proszę pomozcie bo w podobnych tematach nic nie wyczytałam konkretnego:)

Gość nie mozna odwołać bo albo
przyjełaś albo nie. ale na raty prawdopodobnie mozna rozlozyc ale co gdzie i jak to nie mam pojecia

Gość fsfwfw
kiedy pytają mnie czy odwołałem jakiś mandat odpowiadam nie

No co Ty mi kiedyś przyszło 2,50 kosztów doliczone do 100zł mandatu. Dziwie się że chciało im się to wysyłać. Ale teraz przyszło mi pisemko że "uchylają zajęcie mandatu" z października zeszłego roku, tylko że wcześniej sami zajęli kasę z konta i teraz muszę pisać jeszcze pismo o zwrot tej kasy

Gość ja bym wybrała
moja szwagierka placila po ponad roku 6 zł jakies tam dodatkowe koszty nic poza tym. ja tez mam jeszcze mandat 100 ale zaplace przy wiekszym przyplywie pieniedzy. nic sie nie stanie jak zaplacisz z opznieniem

Aha, no mandat przyjełam, 100zł za picie alkoholu w miejscu publicznym:P A nie wiecie moze jak takie pismo napisać? tzn jak to skonstruować:P bo wlasnie też slyszalam o czyms takim ze jak sie wplaci ratę (np 5 zl:P) to nastepna mozna wplacic dopiero po roku...:P jeszcze w moje urodziny! no i kurde, szkoda mi tej stowy...

Gość ale jak mozna
odwołac moze i nie ale napewno pisac prosbe o rozlozenie na raty i ewentualnie zmniejszenie kwoty,sa wzory w internecie,ja kiedys pisalam dla kogos i faktycznie przyszła odpowiedz pozytywna. ale jak jestes pewna swego to mozesz nawet i wniesc sprawe do sądu o uchylenie.

i że niby mam 30 dni na wplacenie go, a jak nie to moze mnie odwiedzić komornik, tak powiedzieli..;|

a moglibyscie mi podeslac jakies linki? jakis wzor tego? no pewna nie jestem bo to oni w sumie mieli racje, tylko chodzi o to zeby tego nie placic, w sensie wykrecic sie brakiem srodkow czy cos..:P

Gość ale jak mozna
acha no to raczej sie z tego nie wywiniesz,myslalam ze chodzilo o brak biletu,mozesz jedynie pisac prosbe o raty.

MałaBlondynka Ty mi podeslalas to co moglabym dostać, a ja chcialabym wiedziec co ja mam napisac';p

Gość ja bym wybrała
ta jak chuj komornik, pierdolenie o szopenie tym sie nie przejmuj

Możesz wpłacić teraz coś a później znowu coś. Mi tak powiedział kiedyś sam policjant. Tamtą stówę kiedyś też za picie dostałam na wakacjach, po roku 102,50 a po nowym roku sami mi to z podatku ściągnęli. To teraz to mandat od krawężników już

Gość ja bym wybrała
dokładnie, jak nie zaplacisz ściagają ze zwrotu plus niewielki koszt za list jakistam czyli 6 zł i nic poza tym, żaden komornik

ja odpisałam dyrektore z tym pisemkiem ;) Taki mandat jak Ty dostałaś to nie wiem jak to napisać bo w sumie no co no piłaś to piłaś, dostałaś mandat w rękę to jedynie możesz się tłumaczyć brakiem kasy ale to mi kiedyś policjant powiedział żeby wpłacić właśnie cokolwiek a później resztę tak żeby pisemek nie pisali. Twojego raczej nie uchylą, ewentualnie doliczą Ci koszty i jeśli za rok będziesz pracować to pociągną Ci z podatku

hehe no to dobrze;P a jak ja nie pracuje i nie mam zwrotu podatku?:P ale jakbym chciala to rozlozyć na raty to musze najpierw napisac prosbę o rozlozenie na raty?

Wątpię, mi psiarz powiedział żeby wpłacić tylko nic nie mówił żeby coś pisać. Oni to już wcześniej z konta ściągnęli :O Z podatku to co innego przychodzi... Ale to mówię inny mandat jak za picie ;) Kilka stówek tego było to skubani od razu po miesiącu zabrali

no sciagnelam wzor, oplata skarbowa wynosi 10 zl tylko gdzie mialabym ja wplacic czy co?

aha, bo mandat dostalam od strazy miejskiej. ja nawet nie wiem gdzie tam jest urzad skarbowy! haha

no 10 a 100 to jest roznica a jakby mi rozlozyli i placilabym np co miesiac dyche to zawsze jakas roznicza jest no nie:)

Idź na komendę i się zapytaj. I tak będziesz musiała iść zanieść i tak to nie mów od razu że chcesz pisać to pismo tylko pierw zagadnij czy po prostu możesz tak na raty.. Wiesz te opłaty sraty to byleby coś naciągnąć może tylko. A jakby co to też na miejscu się dowiesz dyrektore rejon psiaka to prawie pół miasta ;) Chyba że mowa o dzielnicy to ja z innej całkiem... Ty też gdzieś niedaleko?