Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sylwanna

Problem z sukienką na komunię :/

Polecane posty

Hej mam pytanko, a właściwie mały problem. Za niecały miesiąc mam komunię mojego chrześniaka i na tą okazję kupiłam sukienkę bombkę z pretty gilr. O to jej zdjęcia: http://www.sklep.prettygirl.pl/product/image/3576/UY-10S-P-16A-024-W30b.jpg http://www.sklep.prettygirl.pl/product/image/3576/UY-10S-P-16A-024-W30c.jpg Czy nie jest zbyt bogata jak na komunię, chodzi mi o to czy jest to odpowiednia sukienka na taką okazję? Siostra mnie zdenerwowała bo mi powiedziała, a właściwie nie mi prosto w twarz tylko mojej mojej mamie że mam nie odpowiednią sukienkę. Do tej sukienki zamierzam kupi czarne satynowe bolerko. Proszę o rady.

Gość Sukienka jest
śliczna, może siostra ci jej zazdrości:-) bardzo ładna sukienka i tak jak pisałaś bolerko jest do niej nie zbędne, może byc czarne lub jakieś jasne np białe. No i wysokie buty. Nie przejmuj się fajna sukienka:-)

Gość Fajna kiecka:-)
moim zdaniem odpowiednia! Czym się przejmujesz!

Gość Fashionistka
Dokładnie też tak myślę że sukienką jest śliczna, a twojej siostrze nie musi się przecież podobać! Komunia to właśnie odpowiednia okazja n taką sukienkę. Tylko nie przesadź z dodatkami.

Jak dla mnie jak najbardziej odpowiednia. A siostra pewnie zazdrości, bo jest za tłusta, żeby się w takie coś wbić a boi się że przyćmisz ją - matkę dziecka, czyli jej zdaniem najważniejszą osobę tego dnia :O

A tylko bolerko kupiłabym innego koloru niż planujesz, jakiegoś bardziej stonowanego :) no chyba, że masz już torebkę buty i do tego chcesz dobrać je to bez sensu kompletować wszystko od nowa i kup takie jakie planowałaś ;)

Dzięki za miłe słowa i za poparcie. A co do mojej siostry to nie jest gruba jest bardzo szczupła i zamierza się odstawić, ale jak to ona powiedziała odpowiednio do sytuacji ;-)

Twierdzi że w takiej kiecce to ja mogę iść sobie na wesele a nie ma komunię.

Gość gutg6
jak dla mnie okropna bukiecka przesadzona

Gość dosdoij
świetna reklama :O

jak zobaczyłam tą kieckę na stronie pretty girl też mi się nie spodobała, ale gdy ją przymierzyłam w sklepie to zmieniłam zdanie, wyglądam w niej naprawdę fajnie a sukienka w rzeczywistości jest piękna:-)

też kupiła w tym sklepie sukienkę, ale prostą dopasowaną przed kolano do tego żakiet krótki. Twierdzi że będzie ubrana odpowiednio do sytuacji!:/

Nie jest zła. możesz w niej isc spokojnie. ja na chrzcinach chrześniaka też miałam elegancką sukienkę choc skromniejszą niż ta. tylko ja bym wzięła do niej gładkie rajstopy bez wzorów

Gość nmj
sylwanna twoja siostra ma racje ta sukienka nadaje się raczej na wesele niż komunie, kup bardziej klasyczny fason

Gość o ja pier
okropieństwo :o

Gość o ja pier
siostry 100 razy ładniejsza :p

Gość Szczerze to siostra ma rację
Pomijam to,że bombki to już dawno są niemodne, ale nawet materiał tej kiecki jest raczej wieczorowy. A bolerka to myślałam, że już dawno zatonęły w półmroku remiz :O

Gość nmj
to bedzie strój raczej na wesele a nie na komunię

w zeszłym roku moja kumpela była na komunii bratanicy i powiedziała że wszyscy byli tak ubrani, nikt nie był skromnie.

Gość nmj
w zeszłym roku ja byłam tez na komunii (chrzestną) i wszystkie kobiety miały klasyczne sukienki, kostiumy ale co kraj to obyczaj, inaczej jest na wsi inaczej w małym a inaczej w większym mieście

jezeli jestes chrzestną to wydaje mi sie ze mozesz ja ubrać. Ja ide za miesiac ale to jest dziecko kuzynki i zamierzam ubrac po prostu bardzo elegancką bluzkę do tego zakiet . bluzka będzie chyba trochę dluzsza, a więc do tego leginsy i baaardzo wysoki obcas:P jezeli bluzka bedzie krotsza to jakies proste spodnie materialowe(beż lub czarne) lub raczej prostą krótką elegancka spodniczke czarna

Gość Fashionistka
wcale nie sukienka jest ok i możesz w niej spokojnie iść. Dobierz do niej stonowane dodatki, bez szaleństw np jak bolerko czarne to torebka i buty też. Ja również byłam rok temu na komunii i wszyscy byli ubrani bardzo wizytowo, nikt nie miał zwykłej małej czarnej.

Gość Obiektywna Jak Zawsze
sukienka jest bardzo ładna i idz w niej nie patrzac na innych. jesli jest ci w niej dobrze, dobrze i pewnie się w niej czujesz to ja załóż. Mi się bardzo podoba;-) pozdrawiam