Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiosenna burza

Rzucam palenie!

Polecane posty

Gość Wiosenna burza

Klika dni temu postanowiłam, że rzucam palenie. czy jest tutaj ktoś, kto to zrobił, jest w trakcie lub zastanawia się nad rzuceniem tego świństwa?

Gość Kopciuch784
Jest

Gość papricaaa
a ile macie lat

Zapraszam na topik Rzuciłam palenie! Pomocy!!! cz. 2 tam jest nas rzucających więcej.

Gość Wiosenna burza
Ja 31 lat. Pierwszego papierosa zapaliłam 5 lat temu. Początkowo paliłam tylko 1 dziennie, niby tak dla przyjemności (bleeeee), a ostatnio doszłam do paczki dziennie :/

Gość Wiosenna burza
Daj linka:)

Gość papricaaa
zaczęłaś palić w wieku 26 lat???? żartujesz

Gość Wiosenna burza
Nie, nie żartuję..... zawsze byłam wielkim przeciwnikiem palenia. Moi rodzice palili, mój pierwszy chłopak palił, kolejny też. I nigdy mnie do tego nie ciągnęło. Aż w wieku 26 lat coś mnie podkusiło, żeby spróbować podczas przeżywania bardzo silnego stresu. I tak poleciało:(

Nie pale juz od ponad 8 lat. Rzucilam po 23 latach nalogowego palenia. Warto bylo.

Gość Kopciuch784
Ja dochodzę do dwóch paczek na dobę, ale zacząłem palić w wieku 15 lat.....

Gość Wiosenna burza
To, że warto jest niezaprzeczalne. Co Ci pomogło rzucić i wytrwać w niepaleniu?

Gość Wiosenna burza
Wiem, że gdybym paliła dalej to też pewnie dochodziłabym do dwóch paczek. jakie to okropne :(

Gość nananananananan
Ja właśnie dziś kończę paczkę i rzucam, palę od 2 lat, wcześniej nie paliłam 6 lat i znowu zaczęłam niestety. Mam nadzieję, że wytrwam

Gość Wiosenna burza
Wytrwamy. Bo palenie nic kompletnie nam nie daje, to jedno wielkie oszukaństwo i tyle.

Gość nananananananan
Mam nadzieję, bo to nic dobrego, śmierdzi, aż wstyd stanąć obok kogoś kto nie pali. Wstyd pójść z dzieckiem do lekarza, bo mam wrażnie że każdy ode mnie czuje te papierosy, tak samo jest w przedszkolu.

Gość Wiosenna burza
No dokładnie. najgorsze jest to, że przez palenie papierosów straciłam szacunek do siebie samej:|

Gość nananananananan
Wiosenna A TY już nie palisz czy dopiero masz zamiar?

Gość Wiosenna burza
Dzisiaj jest trzeci dzień jak nie palę....

Gość nananananananan
Jaką ja byłam zagorzałą przeciwniczką palenie w okresie kiedy nie paliłam, a wystarczyła jakaś głupia chwila by znów zacząć i stanąć po tej drugiej stronie

Gość nananananananan
O i jak Ci idzie. Mi jeszzce zostały 2 papierosy, spalę je, żeby nie kusiło, żeby w domu nic nie było i koniec mam nadzieję. Trzeci dzień jest najgorszy, wiem bo jakiś czas temu też próbowałam rzucać, ja jestem tak zdezorientowana, że nawet samochodu nie mogę prowadxzić

Gość Wiosenna burza
Wiesz co, idzie mi zadziwiająco dobrze... czuję się z siebie dumna, bo do tej pory myślałam, ze nie mam na tyle siły, żeby wytrzymać jeden dzień bez papierosa. Nie palę już trzy i nie ma żadnej tragedii, nie zwijam się z bólu, nie rwę włosów z głowy. Po prostu przestałam się oszukiwać, ze papierosy mi coś dają. Polecam książkę "Jak skutecznie rzucić palenie" Allen Carr. Bardzo mi pomaga:)

Gość Kopciuch784
"Polecam książkę "Jak skutecznie rzucić palenie" Allen Carr. Bardzo mi pomaga" Bardzo dobra pozycja. Też rzuciłem po przeczytaniu tej książki, ale po trzech miesiącach zacząłem ponownie. Trochę więcej alkoholu i zapaliłem. Nigdy, przenigdy, pod żadnym pretekstem nie zapalaj znów papierosa Autorko. Niech Cię ręka boska broni, nie rób tego! Za parę dni poczujesz jeszcze większy przypływ energii.

Gość nananananananan
O popatrzę później w necie, został mi 1 papieros;), dla mnie najgorsze są poranki bez papierosa, później wieczorem jest lepiej ale tak sobie zorganizuję wieczór, kupię słonecznik i jakoś będzie. Musi być. Jestem świadoma podjętej decyzji, wiem, że kiedyś rzucałam, nie p[aliłam 6 lat i czułam się dużo lepiej, pw dużo silniejsza i wolna od nałogów i to mnie właśnie motywuje:)

Gość Wiosenna burza
No właśnie mnie to skłoniło do rzucenia palenia - potrzeba czucia się wolnym i odzyskania kontroli nad swoim życiem. I potrzeba odzyskania szacunku do siebie samej - bo jak inteligentny dorosły człowiek może wydawać swoje ciężko zarobione pieniądze na to, żeby się truć?:o po prostu żenada....

W pełni popieram, po co dodatkowe wydatki, jeszcze w celu samozniszczenia, ją też paliłem bardzo wiele lat, a w styczniu 2010 rzuciłem i mam spokój, a ile kasy w kieszeni zostało? No i przestało się kaszlec, aż zobaczysz sama ile daje to przyjemności. Pozdrawiam.

Gość nananananananan
Przeczytałam właśnie część książki, jestem w połowie

Gość Wiosenna burza
Ja dzisiaj ją skończyłam. Bardzo mi pomogła:)

Gość pomrańczowa mandarynka
ja tez rzucila palenie z Allenem Carem polecam wszystkim pol roku juz nie pale,nie ciagnie mnie to jest cud jakis :)