Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blumP

posba york

Polecane posty

Gość blumP

Witam Ma ktoś hodowle pieskow yorkow? Zalezy mi na kupnie Niedawno straciliśmy psa tej rasy(starość) Moja córeczka bardzo tęskni za pieskiem był z nia od urodzenia niestety nie stac mnie na kupno pieska po cenach ,,rynkowych'' Jednak jestem w stanie uzbierać pewną kwote Jest to sprawa do omówienia Prosze o pomoc ludzi z dobrym sercem ktorzy moga sprzedac pieska po okazyjnej cenie

Gość ghhy
a nie lepiej podarować dom jakiemuś psiakowi ze schroniska? jeśli nie chcecie dorosłego psa można wziąć szczeniaka.

Gość blumP
jasne mi to jest obojetnie zupełnie Niestety podjelismy próbe ze szczeniakiem jamnikiem od znajomych Jednak córcia totalnie sie załamała płacze i koniecznie chce yorka Tłumaczyłam jej ale wiem ze nie o wyglad pieska tu chodzi Ma 4 latka i byla brzdo przywiazana do pieska

Gość btbrbtr
ale dziecko nie może mieć wszystkiego co zechce, pofocha się kilka dni a później pieska pokocha. jak ci powie, że chce aligatora to też jej kupisz bo będzie się obrażać i beczeć?

Gość igusinia
wywal gówniare do schroniska i zamien ja na psine stamtad :-D - to good idea!

Gość blumP
Wiem ze nie moze chce jej wynagrodzic strate Ma pare lat zale potrafi powiedziec co jej na serduszku lezy i to mnie ta wzrusza

Gość btbrbtr
i żeby nie było - ja rozumiem stratę psa, miałam wiele psów, niektóre ginęły w wypadkach, a to z powodu chorób. najbardziej przeżyłam utratę psa który był ze mną przez całe 18 lat odkąd skończyłam rok. po jego stracie już jako dorosła osoba potrzebowałam kilku tygodni aby otrząsnąć się z tej straty. wiem że to brutalnie zabrzmi ale dziecko musi mieć świadomość, że istnieje coś takiego jak śmierć i że ludzie jak i zwierzęta odchodzą. oczywiście to powinno być jej wytłumaczone adekwatnie co do wieku ale nie możesz dziecku sprawić takiego samego psa w zastępstwie z nadzieją, że dziecko uzna że poprzedni pies i nowy to ten sam. przede wszystkim - rozmowa z dzieckiem i wytłumaczenie dziecku pewnych spraw.

Gość blumP
Rozumiem wszystko Nie rozpieszczam córki na codzien Chciałam dobrze Tłumaczyłam że tak musiało byc jednak usłyszałam z wielkim rozzaleniem w głosie ze to przyjaciel i tak nie powinno byc bo go kochała To chyba taka blokada bo rok temu zmarł mi syn I wszystko powrociło do niej :( Nie chce brac nikogo na litosc poprostu staram sie jakos to zalagodzic

Gość btbrbtr
ja myśle że nie zaszkodzi wizyta w jakimś schronisku z dzieckiem, zaprponować że pójdziecie na spacer, pooglądacie pieski, może jakiś jej się spodoba, warto uprzednio się doinformować czy są szczeniaki... nic na siłe, a może jakiś jej się spodoba? teraz nie chce ale może jak zobaczy jakieś uroczę maleństwo to zmieni zdanie :)

Gość blumP
dzieki za rade napewno sie wybierzemy mam nadzieje ze pomoze ta wizyta w schronisku i bede tłumaczyc córce :)