Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milena886

jaki fotelik dla dziecka?

Polecane posty

Gość Milena886

witam. proszę o radę w sprawie fotelika samochodowego dla synka, 2 lata, ok.14 kg ale chcę kupić fotelik z przedziału wagowego 9-36kg ponieważ na 15-36( i przypinanie pasem samochodowym jest fizycznie za mały). Mogę przeznaczyć na ten zakup 700-800zł. nie ufam sprzedawcom w sklepach i ich radom więc wolałabym poradzić się użytkowników. jaki fotelik polecacie?(najważniejsze jest dla mnie bezpieczeństwo)

Gość na podstawie tych
danych to można polecić Cybex Pallas

Gość tylko i wyłącznie
maxi cosi. Patrz przede wszystkim na oceny w testach ADAC. I bierz taki co ma powyżej 3. Im wyżej tym lepiej dla Twojego dziecka.

Gość hie hie
probuj Britax. Drogie jak nie wiem co ale swietnie oceniane w testach.

napisze z DOSWIADCZENIA niestety bo w piatek mialam stluczke przy ok 60kmh. TYLKO MAXI COSI. Moja corka spala akurat jak sie odwrocilam aby jej dotknac i sprawdzc czy jest z nia wszystko w porzadku to leniwie otworzyla jedno oko i dalej spala. Ja mam akurat model priori na 9-18 kh ale Z tego co wiem firma Maxi cosi swietnie wypada w crash testach.

Gość no nie wiem nie wiem
Britax w testach nie wypada dobrze(w tej kategorii wagowej) www.fotelik.info maxi cosi albo cybex

ja polecam Roemer- wygodny, w testach wysoko. Dobre są też Recaro, ale tutaj komfort dla dziecka jest mniejszy.

Gość jasny gwint!
nie patrz na to co pisza inni tylko kieruj sie wlasnym rozumem wejdz sobie np na http://fotelik.info/pl/testy/grupa:9-36/ocena/malejaco/index.html lub zagoogluj pytanie i wyskocza Ci rozne stronki z ocenami fotelikow w grupie wiekowej/kg ktora sie intersujesz. Ja mam i britax dla starszego i maxi cosi dla mlodszego. ale nie umiem powiedziec czy sa niezawodne nie mialam stluczki jak kasza23. w wyborze kierowalam sie ocena w testach ADAC. sadze ze za 700-800 zl kupisz juz porzadny fotelik a nie jakies byle co ktore chroni owszem ale rodzicow przed mandatem a nie dziecko w razie wypadku. pozdrawiam.

Gość smmmelka2
Mnie sie podoba taka poduszka. Na pewno kiedy wyruszasz w długą trasę ze swoim dzieckiem, to sprawdza sie ona w 100%.Wiec chyba nie musisz sie zastanawiać.

Gość gość
My zamawialiśmy swój na http://babymama.pl/ - bardzo wygodny i w przystępnej cenie, super jakościowy. Teraz możesz zamówić taniej, bo zamawialiśmy wyprawkę dla małego i wyskoczyła nam informacja o rabacie na wszystkie produkty (wystarczy wpisać: dlamamy w koszyku).