Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 23letnia studentka :)

jak 23 latka powinna dbać o

Polecane posty

skórę wokół oczu? czy kupić już jakiś krem? bo generalnie moje dbanie o siebie polega na: codziennym demakijażu mycie zębów + płyn do płukania jamy ustnej, rano i wieczorem prysznic zawsze rano, mycie włosów + odżywka i po każdym prysznicu balsam do ciała. raz w tygodniu maska na włosy peeling ciała 2 razy w tygodniu peeling twarzy co trzeci dzień (enzymatyczny peeling) maseczka oczyszczająca raz w tygodniu i raz odżywcza mycie twarzy kremem do mycia nawilżającym a potem krem silnie nawilżający AA makijaż, czyli podkład, tusz do rzęs i pomadka ochronna na usta jem dużo warzyw i owoców, piję dużo wody, nie słodzę raz w tygodniu siłownia i raz w tygodniu tańce no a nie wiem co robić ze skórą wokół oczu. czy to nie za wcześnie na jakiś krem? z drugiej strony nie chcę walczyć ze zmarszczkami tylko im zapobiegać

Gość oczywiście, że nie za wcześnie
O skórę pod oczami i skórę powiek, powinno się zacząć dbać jak najwcześniej, najlepiej już po 20-tym roku życia. Jest mnóstwo nawilżających kremów pod oczy dla kobiet w Twoim wieku. Oczywiście jeszcze bez żadnych retinolów itp. Warto dbać o takie miejsca już, zobaczysz, że później Ci to zaprocentuje!:) Ja mam 34 lata i zero zmarszczek pod oczami. Używam kremów (pod oczy)od 25-go roku życia, rano i przed snem. Nie wyobrażam sobie inaczej:)🖐️

Gość peelingu
nie należy robić tak często, ponieważ czas regeneracji skóry jest dłuższy

czyli mam poszukać jakiegoś nawilżającego tak? :)

Gość Sandra_Maria
A może poleciłabyś jakieś nazwy kremów pod oczy dla młodych kobiet? Bo ja też jestem zainteresowana, ale jakoś nigdy nie umiem sobie w sklepie znaleźć odpowiedniego kremu. Zawsze mam wątpliwości, czy to na pewno dobre na mój wiek.

Gość oczywiście, że nie za wcześnie
http://www.domzdrowia.pl/66935,ava-mustela-krem-pod-oczy.html a moim ulubionym kiedyś, którego używałam aż 3 lata(przyzwyczajenie, choć wiem, że za długo jak na jeden kosmetyk), było to oto serum: http://cokupic.pl/produkt/Ava-z-zielem-swietlika-lekarskiego-Serum---zel-na-powieki-i-pod-oczy-25-ml w Rossmannie kosztuje ok. 10zł, tak więc naprawdę nie trzeba wydać Bóg wie ile, a żeby zadbać o soja skórę:)

dziękujemy Ci bardzo :)

Wysypiać sie przedewszystkim. A, że na studiach to niemożliwe to cóż :P

Gość czerepach
a na pryszczyce to co?