Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość veressa

po goleniu na drugi dzień już małe czarne punkciki, jak sobie radzić

Polecane posty

Gość veressa

jak ogole nogi to na drugi dzień już mam malutkie czarno czerwone punkciki, które świadczą o tym że włoski zaczynają rosnąć. jak sobie z tym radzić, wygląda to nie estetycznie. nie mam pojęcia jak kobiety robią że po goleniu mają super gładkie nogi, bez tych punkcików. a ja używam dobrej pianki gillette, maszynki. używam balsamu nawilżającego nie wiem dlaczego niektóre Panie mają to , a niektóre nie. rozwiazaniem byłaby depilacja, ale poniej wrastają mi wloski bardzo.

Gość tez mam ten problem
wiele kobiet ma super gładkie nogi, bo mają słabsze owłosienie i tyle ja z moimi nie potrafię nic zrobic

Gość tak sobie tylko myślę...
Depilacja jest naprawdę dobrym rozwiązaniem, a wrastanie włosków można zniwelować poprzez regularny masaż ostrą gąbką...No właśnie REGULARNY...i z tym przeważnie większość z nas ma problem..JA TEŻ. Nogi to jeszcze pikuś..przyjdzie wiosna, trochę je opalisz i nie będzie to już tak widoczne..gorzej z włoskami tam poniżejwwrrrrrrr:( Też tam używam depilatora, niby włosków jest mniej..niby cieńsze..ale też wrastają...a efekt wygląda dużo gorzej niż na nogach, bo skóra w tym miejscu jest dużo delikatniesza..mam ślady..jakby malutkie blizenki..generalnie skóra zrobiłą się przez te zabiegi ciemniejsza:( Wcześniej nie ubierałam się w bikini, bo mi wystawało..teraz też się wstydzę, bo widać wyraźnie w którym miejscu zaczynało się owłosienie..przesrane..po prostu przesrane...

Gość veressa
ponoć po depilacji woskiem jest lepiej ale, taka depilacjia nóg, czy bikini u kosmetyczki nie jest tania, własnie nie wiem dokłądnie ile, ale też raz na miesiac trzebaby było złożyć u niej wizytę.

Gość tez mam ten problem
co do tego masażu, to co masz na myśli mówiąc regularnie? codziennie, co drugi dzien? ja masuje sie prawie codziennie i stosuje krem z mocznikiem, a włoski tylko nieco mniej wrastają

Gość veressa
to że od dawna nie mogę sobie pozwolic na publiczne chodzenie z gołymi nogami, to pół biedy, najgorsze jest to że znie mogę być swobodna z facetem, wstydzę się , wiec jak coś to tylko przy nie dużym świetle, nie chodzę też przy nim w bieliźnie itp, najbardziej nie mogę pojąć tego , że niektóre laski golą sobie nogi normalnie i mają super gładkie nogi, a ja mam zaraz zalązki rosnących włosów, od czego to zależy?!

Gość tez mam ten problem
to zależy od typu owłosienia, a ten typ owłosienia jest zapisany w genach niektóre dziewczyny maja jasne wolno odrastające włoski, bo tak mają w genach inne mają ciemne, szybko odrastające jeżeli ma sie w genach ciemne, mocne włoski, to nie da sie z tym zbyt wiele zrobic

U kosmetyczki wosk na cale nogi to ok. 90zł, bikini+całe nogi 120zł. Tak przynajmniej mniej więcej jest w Warszawie. Ale powiem wam szczerze, że po wosku też wrastają i wcale nie starcza na 4 tygodnie, ba u mnie nawet po 2 jest już tragedia. A żeby ciągle się woskować to trzeba by było mieć dużo kasy i cierpliwości, żeby odczekać tez 4 tygodnie aż odrosną chaszcze.

Gość kafeterianka od niedawna
JA MAM SPRAWDZONY I DOBRY SPOSÓB. POSTĘPUJ WEDŁUG TEGO SCHEMATU A WSZYSTKO BEDZIE OK: 1. DZIEŃ PRZED DEPILACJĄ NAWILŻ SKÓRĘ BALSAMEM. 2. MASZYNKE KTÓREJ UŻYWASZ SPRYSKAJ SPIRYTUSEM, UMYJ DOKŁADNIE SKÓRĘ MYDŁEM, CIEPŁĄ WODĄ I NAŁÓŻ PIANKĘ, NASTĘPNIE GÓL. 3. PO GOLENIU ZLEJ NOGI CHŁODNĄ WODĄ I WETRZYJ OLIWKE (NIE MOŻE BYC BALSAM BO TO MUSI BYC COS NATŁUSZCZAJĄCEGO) Też miałam taki problem ale wszystko przeszło gdy stosuje te 3 punkty.

Gość Ekspert_Philips
Veresso, Golenie tradycyjną maszynką, nawet przy prawidłowym nawilżaniu, niestety podrażnia skórę i mieszki włosowe. Możesz wypróbować dodatkowo robić kilka razy w tygodniu peeling, który złuszczy naskórek i zminimalizuje efekt czarnych kropek. Bardziej efektywnym rozwiązaniem będzie jednak depilacja depilatorem. Ryzyko wrastających włosków co prawda istnieje, ale dotyczy ono przede wszystkim osób, które w nieprawidłowy sposób korzystają z urządzenia lub źle przygotowują skórę do zabiegu. Przed depilacją warto zrobić gorącą kąpiel. Dzięki temu włoski zostaną podniesione i łatwiej je będzie usunąć. Dodatkowo należy 2-3 razy w tygodniu robić peeling i codziennie nawilżać ciało. Stosując się to tych zasad ryzyko wrastających włosków zostanie zminimalizowane. Gdybyś potrzebowała więcej wskazówek pisz na ekspert@philips.com. Chętnie pomogę i odpowiem na pytania. ________ ___________________________ Ekspert Philips, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące produktów marki Philips. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego